Trăiește experiența unui sejur de schi - și nu numai - în Alpii Francezi


Cei care iubesc iarna și activitățile pe zăpadă deja își fac bagajele pentru un sejur de schi împreună cu prietenii sau familia. Mai mult decât un sport sau o pasiune, schiatul este o ocazie minunată de a petrece o vacanță de neuitat într-un loc nou și fascinant și de a te distra din plin. Cea mai populară destinație de schi o reprezintă fără îndoială Alpii Francezi.

Pasionații de sporturi de iarnă știu deja că aici găsesc unele dintre cele mai bune pârtii din lume, dar și peisaje fabuloase, nenumărate posibilități de relaxare și distracție, o gastronomie unică în lume și câte și mai câte! Dacă nu ți-ai rezervat încă o vacanță la schi în acest sezon, hai să vedem de ce Alpii Francezi sunt alegerea perfectă!

1. O vacanță activă este benefică pentru minte și corp

Întreabă pe oricine care își petrece iarna la schi cum se simte după o astfel de vacanță și vei afla un răspuns deloc surprinzător: „cu câțiva ani mai tânăr și mult mai fericit”. Schiul este un sport complet și complex cu beneficii majore pentru sănătatea fizică și psihică. Atât adulții cât și copiii sau tinerii care practică schiatul spun că se simt extraordinar. Dincolo de faptul că te menține în formă, schiatul aduce cu sine atât de multe beneficii psihologice, încât nu vei mai vrea ca vacanța ta să se termine!

2. În Franța găsești pârtiile visurilor tale

Indiferent că ești începător sau avansat, că mergi la un sejur de schi pentru distracție sau că vrei să îi introduci pe copii în tainele acestui sport, Franța are pârtii pentru toate nivelurile de dificultate și toate gusturile.

Cele mai populare destinații de schi din Franța sunt domeniile Les Arcs (1800 și 2000) și Peisey-Vallandry. Indiferent unde alegi să mergi, pe aceste domenii te vei bucura de:

  • Ski Pass inclus în oferta noastră
  • Sute de kilometri de pârtii de toate dificultățile
  • Instructori și școli de schi pentru adulți și copii
  • Pârtii de bob, snowboard și săniuș pentru cei care vor să încerce și alte sporturi de iarnă.

Dar Alpii Francezi și domeniile schiabile din Franța înseamnă mult mai mult decât pârtii. Hai să vedem de ce ai alege un sejur de schi aici!

3. Cazare excepțională

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să locuiești într-un chalet de schi lângă pârtie și să te simți răsfățat ca un nobil, atunci nu rata anul acesta un sejur de schi în Franța. Sigur, cei care își doresc un nivel de confort ridicat într-un decor practic și urban pot alege un apartament ultra-modern sau o vilă cochetă cu acces la pârtie și toate celelalte facilități existente pe domeniu. Francezii nu fac rabat de la absolut nimic atunci când vine vorba despre primirea oaspeților.

De la decorurile pline de gust până la sauna, piscina încălzită sau hammam-ul prezente în unitățile de cazare, aici ai parte de confort, lux și sofisticare indiferent unde pășești. Fie că preferi o cină liniștită în fața șemineului după o zi activă pe pârtie alături de cei dragi, fie că alegi să te relaxezi cu o sesiune de saună, pe domeniile de schi din Franța nu îți va lipsi nimic.

4. Gastronomie unică în lume

Faptul că te afli la schi nu înseamnă că nu trebuie să te bucuri de tot ce are mai bun de oferit bucătăria franceză. Vei fi uimit să afli că pe domeniile de schi de aici găsești restaurante premiate cu stele Michelin sau bucătari celebri de care probabil ai auzit deja. Unde să mănânci pentru a avea o experiență culinară de neuitat:

  • Le 360 – un bistro elegant unde puiul la rotisor, pastele făcute în casă și sosurile de brânză cremoasă te așteaptă să le deguști.
  • Belliou La Fumée – imaginează-ți o sufragerie amenajată într-un conac vechi de 500 de ani – de altfel una dintre ”cabanele” de vânătoare regale – unde poți savura preparate franțuzești tradiționale.
  • Union – un restaurant sofisticat, condus de un bucătar-șef cu stele Michelin la activ, unde poți degusta un sufleu Beaufort copt de două ori.

Dacă vrei să încerci și viața de noapte, îți recomandăm fie George’s Wine Bar, unde poți cânta alături de patronul George (care își tratează clienții cu solo-uri de chitară) în serile de karaoke, fie La Mine – o fostă mină transformată în pub englezesc, unde găsești mese făcute din cărucioare de mină.

5. Distracție din plin

După câteva zile de schiat intens poate vrei o schimbare de ritm și puțină distracție în afara pârtiei. De ce nu ai încerca bob-ul pe pârtia olimpică de bob? Îți garantăm că vei avea parte de senzații tari și amintiri de neuitat! Alternativ, poți încerca Village Igloo, în Arc 2000, unde poți explora galerii întregi de sculpturi în gheață sau poți savura o cafea fierbinte în barul construit integral din gheață. Sigur, pentru relaxare și odihnă, o sesiune la un spa cochet este alegerea ideală!

Rezervă-ți vacanţa acum! Dacă vrei să ai parte de o experiență unică în viață în care să combini pasiunea pentru schi cu relaxarea, odihna activă și distracția, contactează-ne acum pentru o ofertă personalizată! În funcție de bugetul și nevoile tale, consultanții noștri îți vor ”croi” un plan de vacanță la schi care să ți se potrivească perfect! Lasă totul în seama noastră, iar tu organizează-te între timp. Alpii Francezi și domeniile schiabile te așteaptă să le descoperi și să te îndrăgostești iremediabil de ele.


SOURCE AND TAGS