Unde gustam cele mai bune deserturi din lume?


Cand ai pofta de ceva dulce cu siguranta te gandesti la deliciile pe care le-ai incercat in calatoriile tale si ti-ai dori sa te teleportezi intr-o lume fascinanta, dominata de ciocolata, patiserii fine si macarons. Noi am facut pentru tine o selectie a celor mai bune deserturi din lume, iar tu doar trebuie sa iti iei bilet de avion...

Unde gustam cele mai bune deserturi din lume!

1. Un Altra Volta, Buenos Aires - cea mai grozava inghetata din America Latina, dulce de leche cu caramel si migdale, invelita intr-o crusta de ciocolata cu alune.

2. Bubó, Barcelona - sunt un fel de macarons, insa mai putin dulci si mai aromate.

3. Billy's Bakery, New York City - aici vei gasi cele mai grozave cupcakes cu ciocolata germana, placinte cu banane si prajituri cu ghimbir.

4. Lamingtons at Flour & Stone, Sydney - aici gasesti niste prajiturele speciale, cu crema de vanilie, invelite in fasii de ciocolata si presarate cu cocos, dar si cu panna cotta sau fructe de padure.

5. Café Central, Viena - nu poti merge la Viena, fara sa treci pe la aceasta cafenea care serveste unele dintre cele ma bune deseturi din lume! Recomand produsele de patiserie (strudel cu mere) si tortul de ciocolata. 6. Ice Monster, Taipei -  este un desert foarte simplu, dar delicios! Se face din cuburi de mango proaspat, budinca de mango, lapte condensat, sorbet de mango si multa gheata.

7. Cristalli di Zucchero, Roma - comanda prajitura cu ricotta si ciocolata numita Romanella, alaturi de un espresso, si vei fi fascinat!

8. Mr. Minsch, Berlin - aici trebuie neaparat sa incerci enormele rulouri cu scortisoara, dar si tortul casei.

9. Chego, Los Angeles - aici gasesti dulciuri speciale, dupa retete mexicane de top, cum ar fi prajiturele cu ciocolata, aromate cu chili - Devil’s Tres Leches.

10. Mission Pie, San Francisco - cea mai buna placinta americana este cea cu prune, frangipane si invelita intr-o pasta din migdale.

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org


SOURCE AND TAGS