Top 10 parcuri de distractii din Europa


Atunci cand calatorim intr-un oras nou, incercam sa vizitam toate atractiile oferite de noua destinatie, precum: monumente, muzee, galerii de arta, locuri istorice. Exista insa si o alta categorie de activitati pentru zilele de vacanta si anume vizitarea gradinilor zoologice, a acvariilor sau a parcurilor de distractii, care la randul lor iti pot oferi amintiri si senzatii minunate. Pentru a te ajuta sa te decizi cu mai mare usurinta asupra viitoarei destinatii, am decis sa incropim un clasament al celor mai populare si apreciate parcuri de distractii din Europa.

1. Port Aventura, Spania

[caption id="attachment_6955" align="aligncenter" width="670"]Caruselul Fumanchu, Port Aventura Fumanchu, Port Aventura - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Unul dintre cele mai populare parcuri de distractii se afla langa unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei, Barcelona. Port Aventura este localizat la o ora distanta de capitala Cataloniei si este vizitat anual de aproximativ 3 milioane de persoane in cautare de senzatii de neuitat. Parcul de distractii este sectionat in 6 parti tematice: Mexico, Polynesia, China, Mediterana, Vestul Indepartat si Parcul Acvatic, pentru cei carora le place sa se balaceasca in apa. Port Aventura este renumit datorita faptului ca are 2 dintre cele mai rapide trenulete-carusel din lume.

2. Tivoli, Danemarca

[caption id="attachment_6956" align="aligncenter" width="675"]Tivoli Gardens din Copenhaga, Danemarca Tivoli Gardens - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Localnicii il numesc simplu Tivoli, insa denumirea oficiala a acestui parc de distractii este Tivoli Gardens, in traducere Gradinile Tivoli. Acesta se afla in frumoasa Copenhaga, capitala Danemarcii si este al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume, fiind inaugurat in 1843. Tivoli este recunoscut pentru "Trenul Mortii", construit in anul 1914, in totalitate din lemn. Parcul de distractii din inima capitalei daneze iti ofera o imagine superba asupra orasului, daca te incumeti sa incerci unul dintre cele mai inalte roller-coastere din lume, cu inaltimea de 80 de metri. In sezonul mai rece, Tivoli Gardens isi suspenda activitatea, insa in preajma Sarbatorilor de iarna acesta este decorat cu nenumarate accesorii si luminite, fiind un magnet pentru turisti.

3.Europa Park, Germania

[caption id="attachment_6957" align="aligncenter" width="675"]Europa Park, Germania Europa Park, Germania - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Este al doilea parc ca marime din Europa si a fost deschis in 1975. Se afla in apropiere de oraselul Freiburg si de Strasbourg (Franta). Europa Park este, de fapt, impartit in 12 parculete mai mici, fiecare dintre acestea reprezentand cate un stat din Europa. Datorita imbinarii de culturi si specificitati ale statelor, acest parc de distractii ofera o diversitate impresionanta de carusele, trenulete si multe alte activitati interesante. Mascota parcului este un soarece de culoare gri, cunoscut drept Euromaus.

4. Parc Asterix, Franta

[caption id="attachment_6958" align="alignnone" width="675"]Parc Asterix, Franta Zborul lui Icar, Parc Asterix - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Fanii eroilor galici, Asterix, Obelix si alti prieteni de-ai lor, se pot distra de minune intr-un parc de distractii aflat la 35 de kilometri de capitala Frantei, Paris. Asterix Parc a fost deschis in 1989 si este disponibil vizitatorilor tot anul, fara pauze de sezon. Detine o oferta impresionanta de distractii pentru copii mai mari de 6 ani. Tematica principala a acestui loc sunt Grecia si Roma Antica, iar vizitatorii au sansa sa invete mai multe despre istoria si cultura Galica. Toate denumirile caruselelor sunt inspirate din istorie, precum: Zborul lui Icar sau Spionii lui Cezar. Diferite atractii, showuri, restaurante, 40 de magazine de dulciuri si un hotel - toate se gasesc pe teritoriul parcului Asterix.

5. Efteling, Olanda

[caption id="attachment_6959" align="aligncenter" width="675"]Efteling, Olanda Pagoda din Efteling, Olanda - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Efteling este cel mai mare parc de distractii al Olandei, este inconjurat de paduri si se afla la 45 de kilometri de Amsterdam. Efteling atrage anual 4.5 milioane de vizitatori.  Parcul este divizat in patru sectiuni, fiecare dintre acestea avand o tematica diferita. Sectiunea numita Fairy Tale Realm, adica sectiunea de poveste este dedicata naturii si povestilor copilariei, oferind o diversitate uimitoare a florei si faunei, starnind imaginatia vizitatorilor.

6. Liseberg, Suedia

[caption id="attachment_6961" align="aligncenter" width="675"]Roller-coasterul Kanonen, Liseberg, Suedia Roller-coaster-ul Kanonen din Liseberg, Suedia - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Liseberg a fost deschis in anul 1923 in orasul suedez Gotheburg. Este unul dintre cele mai vizitate parcuri de atractii din Scandinavia, aproximativ 3 milioane de oameni vizitandu-l in fiecare an. Balder, un carusel construit din lemn, este atractia principala a acestui parc de distractii, fiind ales drept "Cel mai bun roller coaster din lemn pe senile" in 2003 si 2005. Culorile oficiale ale parcului Liseberg sunt verde si roz, intrarea principala fiind pictata in aceste culori. Parcul este deschis publicului pe timpul sezonului de vara, cat si in lunile noiembrie si decembrie, cand se organizeaza un targ de Craciun, unde se poate gasi vin fiert si kebab cu carne de ren.

7. Gardaland, Italia

[caption id="attachment_6962" align="aligncenter" width="675"]Roller coaster-ul Magic Mountain, Gardaland, Italia Roller coaster-ul Magic Mountain din Gardaland, Italia - sursa imaginii: Wikipedia[/caption] Fiecare italian stie ce inseamna Gardaland si cata distractie exista acolo. Acest parc de distractii a fost deschis publicului in anul 1975 si este localizat pe malul de sud-est al lacului Garda. Acest parc de distractii are caruseluri inspirate din diverse domenii, precum: istorie, spatiu, geografie si fantezie. Gardaland are in jur de 30 de atractii, iar cel mai mare carusel al parcului se numeste Mammut. Mai mult, Gardaland ofera un acvariu cu o Gradina de Caracatite ce fascineaza copiii si adultii deopotriva!

8. Thorpe Park, Marea Britanie

[caption id="attachment_6963" align="aligncenter" width="675"]Neptune's Kingdom, Thorpe Park, Marea Britanie Regatul lui Neptun, Thorpe Park, Marea Britanie - sursa imaginii: Flickr[/caption] Thorpe Park Resorts din Chertsey, Surrey, Marea Britanie este o insula fara egal, dupa cum zice sloganul acestui parc. Acesta a fost construit in 1979, fiind impartit in cateva sectiuni cu subiecte diferite, printre acestea numarandu-se un sat de pescari din anii '50 sau o regiune dedicata faimosului joc Angry Birds. In 2002, atractiilor acestui parc li s-a adaugat Colossus, un roller-coaster cu 10 bucle ce a devenit faimos extrem de repede, detinand pentru mai mult de 10 ani titlul de "Roller-coaster-ul cu cele mai multe bucle".

9. Walibi Belgium, Belgia

[caption id="attachment_6965" align="aligncenter" width="675"]Roller coaster-ul Cobra din Walibi Belgium, Belgia Roller coaster-ul Cobra din Walibi Belgium, Belgia - sursa imaginii: Flickr[/caption] Walibi Belgium a fost deschis in 1975, iar pe parcursul anilor a primit mai multe nume, unul dintre acestea fiind Walibi Six Flags, deoarece intre anii 1998 si 2004 acesta a fost detinut de compania Six Flags din Statele Unite ale Americii. Parcul de distractii se afla in localitatea Wavre, de langa capitala Bruxelles. Walibi Belgium detine atractii pentru orice varsta, copiii putand sa aleaga intre 16 carusele special concepute pentru ei, impartite in 2 zone cu teme distincte.

10. Legoland Billund, Danemarca

[caption id="attachment_6967" align="aligncenter" width="675"]Legolang Billund, Danemarca Legolang Billund, Danemarca - sursa imaginii: Flickr[/caption] Unul dintre cele mai fascinante parcuri de distractii din intreaga lume se afla in apropiere de fabrica faimoaselor jucarii Lego, in Billund, Danemarca. Acest parc a fost construit initial pentru promovarea jucariilor Lego, iar in prezent in lume exista inca 5 asemenea parcuri. Deschis in 1968, parcul a fost vizitat de aproximativ 50 de milioane de persoane pana acum. Inima parcului este ocupata de Mini Land, o zona in care sunt prezentate locuri si monumente specifice Danemarcei, precum: Amalienborg sau Nyhavn. Legoland este impartit in 9 zone, fiecare dintre acestea avand o tematica diferita. O sectiune interesanta este Tinutul Polar, unde exista o adevarata colonie de pinguini si unde puteti savura mancare delicioasa. De asemenea, Legoland ofera roller coastere, carusele de apa si multe altele, deci sigur nu te vei plictisi aici! Tu ce parcuri de distractii din Europa ai vizitat pana acum? Te-ar putea interesa si articolele:

SOURCE AND TAGS