Miami – cel mai curat oras al Americii


Miami este un oras situat pe coasta Atlanticlui, in sud-estul statului Florida, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori. Miami este un important centru economic, financiar, cultural si artistic al Statelor Unite, iar in anul 2008 a fost numit de catre Forbes "cel mai curat oras din America", datorita calitatii aerului, vastelor spatii verzi, strazilor curate si programelor de reciclare desfasurate aici.

Cateva date despre Miami

In anul 2009, intr-un studiu UBS efectuat pe 73 de orase din lume, Miami a fost numit "cel mai bogat oras din US", deasemenea fiind locul in care se afla si sediul multor companii nationale si internationale.

Portul Miami - "Cruise Capital of the World" - este numarul unu in lume in ceea ce priveste vasele de croaziera si traficul de pasageri. Skyline-ul orasului este al treilea cel mai impresionant din Statele Unite, dupa New York si Chicago, cea mai inalta cladire din Miami fiind Four Seasons Hotel & Tower.

Turismul este o industrie importanta pentru orasul Miami, cu afacerile, plajele, festivalurile si evenimentele sale, atragand peste 40 milioane de turisti anual. Districtul Art Deco din South Beach este unul dintre cele mai glamour din lume cu plaje superbe, cluburi de noapte, cladiri istorice si magazine de lux.

Cele mai importante evenimente anuale din Miami sunt: Sony Ericsson Open, Art Basel, Winter Music Conference, South Beach Wine & Food Festival si Mercedes-Benz Fashion Week Miami.

Cum ajungi in Miami

Nu exista zboruri directe din Bucuresti, insa poti lua un avion din marile orase europene, care te va duce in Miami. Trebuie sa tii cont ca pentru a ajunge in Miami ai nevoie de viza pentru Statele Unite ale Americii! Pentru detalii, oferte si preturi adreseaza-te unui specialist in turism de la Fly.ro.

Clima in Miami

Miami are o clima tropical musonica, verile fiind fierbinti si umede, iar iernile scurte si blande. In iulie-august temperaturile sunt cuprinse intre 28 si 31 de grade, iar in decembrie-ianuarie intre 15-24 de grade. Ce sa vizitezi in Miami

Miami este un oras cu posbilitati culturale si de distractie infinite! Din multitudinea de activitati pe care le poti desfasura aici, iata ce iti recomandam:

- South Beach este esenta orasului si punctul cel mai fierbinte: magazine de lux, plaje superbe, cluburi si baruri

- Zoo Miami - aici vei gasi o mare varietate de animale din Asia, Australia si Africa, expozitii si show-uri cu pasari exotice

- Seaquarium - este situat in centrul turistic al orasului si te vei bucura de o experienta unica

- viziteaza plajele Bill Baggs Cape Florida State Park, Virginia Key Beach, Haulover Beach si Homestead Bayfront Park and Marina

- mergi in Everglades National Park, unul dintre cele mai neobisnuite parcuri din America

- viziteaza Miami Museum of Science si Miami Children's Museum - mergi la Parrot Jungle Island, un parc educational si de distractii

- distreaza-te in Monkey Jungle, unde maimutele traiesc libere si se imprietenesc cu turistii

- viziteaza zona istorica Vizcaya

- inchiriaza o barca si admira apusurile superbe din Miami Port

- inoata alaturi de delfini la Theater of the Sea

- relaxeaza-te la SPA la Mandarin Oriental

- opteaza pentru unul dintre traseele turistice ale orasului: Art Deco Tour, Duck Tour, Eco-Adventure Tours, Miami Cultural Tours

- fa o excursie de o zi in Bahamas

- bea o cafea cubaneza

- fotografiaza Casa Versace

- mergi in Fruit and Spice Park si in Domino Park, in Little Havana

- mergi la shopping in: Bal Harbour Shops, Bayside Market, Coco Walk, Sawgrass Mills, Voodoo Shops in Little Haiti, Palacio de los Jugos

- viziteaza hotelurile si restaurantele orasului: Biltmore Hotel, Cheeca Lodge & Spa, Smith & Wollensky, News Cafe, Le Tub, Mango's Tropical Cafe

- localuri pentru adulti: Club Space, Opium Garden, Clevelander, Miami Velvet Swing Club, Tobacco Road si Churchill’s Hideaway.

Recomandarea Eximtur

O vacanta in Miami, in orice perioada a anului, iti va da sansa sa admiri unul dintre cele mai elegante, artistice si bogate orase ale Americii, sa te bucuri de plajele superbe, de arhitectura fascinanta si de oamenii incredibil de frumosi de aici. Pentru a obtine o oferta perfecta, discuta cu un specialist Eximtur! Mai mult, daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica in Miami , nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!

Ce sa mananci in Miami

Din multitudinea de oferte din piete si cafenele vei gasi cu siguranta ceva pe gustul tau. Restaurantele internationale, americane, cubaneze, asiatice si italiene sunt la fiecare colt de strada. Ca sa simti savoarea orasului, iti recomandam sandvisurile cubaneze, cafeaua cubaneza si romul. Insa si cocteilurile de pe plaja sau mancarurile home-made din pietele locale sunt excelente!

Viata de noapte in Miami

Miami este un oras care iti pune la dispozitie toate modalitatile de distractie la care ai visat vreodata. Cluburi de noapte, baruri, puburi, restaurante romantice sau veggie, swinger clubs, strip clubs, discoteci pe plaja, muzica live, concerte si multe, multe evenimente zilnice. Iata ce iti recomandam: Club Space, Mansion, Mynt Lounge, Nocturnal Miami, The Vagabond, El Palenque, Hoy Como Ayer.


SOURCE AND TAGS