Maldive – peste 1000 de insule înconjurate de ape turcoaz

Maldive, perla Oceanului Indian, este tot ceea ce îți imaginezi când îți spui „insulă exotică” și „vacanță de lux”.  Țara este formată dintr-un grup de 26 de atoli, însumând un teritoriu ce conține peste o mie de insule. Dintre acestea, numai 250 sunt locuite. Cei care își doresc un sejur in Maldive de neuitat iarna aceasta se vor bucura să afle că 90 dintre insule sunt organizate și gestionate ca  resorturi de vacanță, numărul lor fiind în creștere.

Una dintre cele mai interesante curiozități despre Maldive este aceea că toate hotelurile, inclusiv faimoasele  bungalow-uri pe apă, sunt așezate și construite astfel încât turiștii să aibă acces permanent la plajă și la mare. Mai jos am adunat pentru tine câteva informații despre această destinație cu peisaje spectaculoase.

Maldive: Scurt ghid turistic

Palmieri unduindu-se la marginea oceanului. Apusuri de soare spectaculoase. Ape turcoaz, ireal de limpezi. Sporturi nautice, gastronomie excepțională și servicii de lux. Acestea sunt numai câteva dintre lucrurile la care te poți aștepta odată ajuns aici. Dar hai să facem un scurt tur prin Maldive ca să afli de ce te poți bucura ca turist.

 • Maldive este o destinație tropicală cu două sezoane dominante: cel uscat (asociat cu musonul uscat de iarnă) și cel umed (asociat cu musonul umed, cu vânturi puternice și furtuni).
 • Sezonul uscat aduce ploi de scurtă durată și umiditate mai scăzută și durează din decembrie până în aprilie.
 • Sezonul umed durează din mai până în noiembrie.
 • Maldive este un loc preferat de cuplurile aflate în luna de miere și vacanțe romantice; dincolo de peisajul spectaculos, serviciile și ofertele pentru ocaziile speciale (inclusiv Revelionul) sunt cu adevărat memorabile.
 • Una dintre activitățile preferate ale turiștilor – în afară de plajă și mare – sunt sporturile nautice. Maldive este una dintre cele mai bune locații de pe glob pentru scufundări și snorkelling, iar abundența recifilor de corali și apele extrem de limpezi fac din Maldive o destinație perfectă pentru o incursiune în lumea fascinantă a coralilor.
 • La sosirea pe aeroportul din Male vei fi întâmpinat de reprezentanții hotelurilor cu plăcuțe cu numele hotelului. Turiștii merg la birourile turoperatorilor, iar aceştia îi direcționează spre bărcile de mare viteză care le fac transferul către resorturile de pe insule, sau spre terminalul de zboruri interne, pentru transport cu avionul sau hidroavionul.

 • Dacă este necesar, la transferul cu hidroavionul se face din nou un check-in. Pentru acest transfer există limită la bagajul de cală de maxim 20 kg/persoană. Terminalul pentru hidroavioane este mai mic.
 • Hidroavioanele care fac transferul intern au o capacitate de maxim 15 persoane plus echipajul de zbor (3 persoane). Uneori este posibil ca unele bagaje sa fie aduse la resort pe zborul următor.
 • Mai trebuie să știi că majoritatea locuitorilor vorbesc engleza, așa că nu vei avea probleme să comunici cu localnicii.
 • Ora locală este UTC + 5 (2 ore în avans față de Romania vara și 3 ore iarna).
 • La magazine sau în locurile de agrement poți plăti cu cardul sau în dolari americani. De asemenea, poți schimba bani în moneda locală (rupie/rufiyaa maldiviană) la exchange-uri sau bănci.

Înainte de a merge mai departe în scurta noastră călătorie în Maldive, mai trebuie să îți spunem că gastronomia locală este un obiectiv turistic în sine. Rețetele asiatice, cu specific indian, dar și mediteraneean sunt o încântare. Meniurile includ diverse rețete pe bază de pește și fructe de mare, precum și o varietate largă de produse locale.

Unde să te cazezi în Maldive

Sunt multe hoteluri frumoase în Maldive, pe 3 dintre ele ți le prezentăm mai jos:

1. Hotel Kuramathi Maldive 4*

Aflat pe Rasdhoo Atoll, pe una din cele mai mari insule din Maldive, cu o lungime de 1.8 km și o lățime de 500 de metri, hotelul Kuramathi este perfect pentru familiile cu copii care vor să petreacă o vacanță de iarnă memorabilă.

 • Hotelul dispune de 12 restaurante (3 restaurante principale, internaționale, cu mese tip bufet și 9 restaurante a la carte), 7 baruri, 4 piscine (dintre care una pentru copii) și 360 de camere tip vile, alături de multe alte facilități, inclusiv destinate copiilor, totul pentru o vacanță de vis.
 • Transferul se poate realiza cu barca de viteză, durata fiind de circa 90 minute sau cu hidroavionul (durata fiind de circa 20 minute).
 • Centrul ECO Center al hotelului cu scheletul de balenă este unic. Aici au loc prelegeri despre protecția și conservarea Maldivelor, precum și despre fascinanta lume subacvatică.

Hotelul oferă servicii de masă de tip pensiune completă sau all inclusive.

 

2. Hotel Velassaru Maldives 5*

Hotelul Velassaru Maldives este un hotel modern, elegant, care incorporează culorile apei, a nisipului și soarelui într-un mod unic în arhitectură. Aflat pe o insulă cu o lungime de 450 de metri și o lățime de 230 de metri, hotelul face parte din clubul “Small Luxury Hotels of the World”.

 • Hotelul dispune de 5 restaurante, 2 baruri, o piscină infinity și 129 camere tip vile, alături de multe alte facilități care asigură reușita vacanței.
 • Transferul se realizează cu barca de viteză, durata fiind de circa 25 de minute, resortul fiind situat pe atolul South Male.
 • O cină privată în cele mai romantice locuri de pe insulă este o experienţă foarte specială, disponibilă la acest resort.

Hotelul oferă servicii de masă tip mic dejun, demipensiune, pensiune completa sau all inclusive.

 

3. Hotel OBLU SELECT at Sangeli Island 5*

Descoperă propriul tău paradis insular la hotelul Oblu Select at Sangeli. Acesta este un hotel nou, modern, deschis în anul 2018. Motto-ul complexului este „Joy of giving” sau „Bucuria de a dărui”, un sentiment pe care îl vei trăi de la primul pas pe care îl vei face în acest resort.

 • Hotelul dispune de 3 restaurante (1 restaurant principal, internaționale, cu mese tip bufet și 2 restaurante a la carte), 3 baruri, 2 piscine, și 137 camere tip vile, alături de multe alte facilități, inclusiv un centru spa și kids club.
 • Transferul se realizează cu barca de viteză, durata fiind de circa 50 de minute, resortul fiind situat pe atolul North Male.
 • Situat direct pe reciful exterior a două insule, hotelul oferă o lagună imensă, care adăpostește o mulțime de specii de plante și animale marine de recif, un paradis pentru iubitorii de snorkelling.

De asemenea, hotelul oferă servicii de masă de tip all inclusive.

 

O vacanță în Maldive este o experiență cu adevărat inedită, iar dacă ți-am captat atenția cu acest scurt tur virtual, te invităm să ne contactezi pentru a discuta cu unul dintre consultanții noștri despre o ofertă personalizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *