Ibiza nu e doar despre cluburi I


de Alexandra Butnari

Cand spui Ibiza, gandul iti fuge direct la viata de noapte, la cele mai mari cluburi din Europa si chiar din lume, la cei mai buni DJ ai momentului, la cele mai exclusiviste petreceri. Dar Ibiza nu e doar despre Insula care nu doarme niciodata, despre viata cosmopolita si nonconformista, Ibiza e mai mult de atat!

Cala Sant Vincent

Desi este o insula mica, are peste 60 de plaje, de la cele stancoase, la cele cu nisip fin, de la plaje mari si late, la cele mici si inguste, plaje comerciale dar si plaje romantice, plaje hippie, plaje de nudisti sau plaje cu o apa atat de frumoasa incat te crezi intr-o vacanta exotica! Practic, fiecare golfulet e amenajat, chiar daca plaja are si numai cativa metri lungime...

Una din plajele preferate ale localnicilor e Playa de Aguas Blanca. De sus de la inaltime ti se infatiseaza o plaja superba, cu stanci colorate si verdeata pe alocuri, cu roci cazute in apa azur, cu nisip fin si moale, de o culoare aurie. In zilele fara vant, marea este perfect clara astfel ca este numai buna pentru snorkelling. Datorita inaltimii mari a stancilor, iti recomandam sa mergi dimineata si pana la pranz, ca sa nu prinzi umbra... Un rasarit ar fi interesant de vazut de acolo, de sus.

Aguas Blanca

Cala Conta e considerata a fi, fara indoiala, o plaja unica si una din cele mai frumoase din Ibiza si chiar din lume. Soarele, fundul marii, nisipul alb, rocile, apa transparenta... toti acesti factori duc la o explozie de diferite tonuri de albastru, greu de descris in cuvinte. Plaja e mica, dar intinsul de apa turcoaz e imens. In aceasta apa poti inota printre bancurile de pesti veniti chiar langa mal. Tot de aici se vede celebra Insula Murada, inchiriata de cele mai cunoscute celebritati ale lumii. Este una din plajele de unde poti admira apusul, multe ambarcatiuni ancoreaza aici pentru a admira spectacolul linistitor.

Cala Conta

Nu trebuie sa ratezi, tot spre apus, nici privelistea de pe stanci spre Insula Es Vedra, o insula nelocuita, de fapt, o stanca de 400 de metri inaltime, la o distanta de 2-3 km de tarmul Ibizei. Nu e usor de ajuns pe coasta, fiind nevoit sa lasi masina in parcare in zona Cala d’Hort si sa urci pe dealuri. Cand ajungi sus insa, ti se taie rasuflarea. Esti sus si tot ce vezi in stanga si in dreapta sunt stanci, iar in fata marea si insula stancoasa. Se spune ca aceste stanci (Es Vedra si Es Vedranell – o insula mai micuta chiar langa Es Vedra) contin o concentratie mare de metale si minerale, ceea ce creeaza un camp magnetic, considerat a fi al-3-lea cel mai magnetic loc de pe pamant (dupa Polul Nord si Triunghiul Bermudelor). Daca ajungi acolo, nu uita sa-ti pui o dorinta, stancile emana o energie pozitiva impresionanta!

Es VedraMai multe in articolul urmator...


SOURCE AND TAGS