5 filme de calatorii care te vor inspira


Filmele produse in zone interesante de pe Glob au fost intotdeauna o adevarat inspiratie pentru calatori. Unele insa au facut istorie si multi turisti au recunoscut ca, dupa vizionare, au fost motivati sa plece in lume si sa isi implineasca visul. Iata mai jos cateva dintre filmele de travel care te vor inspira si pe tine...

1. The Motorcycle Diaries

The Motorcycle Diaries este un film din 2004, realizat dupa cartea scrisa de Ernesto 'Che' Guevara, ca un jurnal de tinerete. Marea calatorie a autorului, impreuna cu un prieten, prin America de Sud este inspirata si profund umana, este seducatoare si plina de invataminte. Iti recomand sa vezi acest film, daca nu ai facut-o deja, pentru ca te poate inspira sa pleci intr-o aventura prin America Latina.

2. Under the Tuscan Sun

Under the Tuscan Sun este o poveste romantica si frumoasa, din 2003. Diane Lane este o femeie tanara, divortata, care isi gaseste rostul intr-un orasel din Italia, unde isi cumpara o casa, dintr-un impuls. Povestea decurge firesc si placut, italienii sunt oameni minunati, iar viata in insorita Toscana are beneficii incredibile pentru suflet. Daca iti doresti sa vizitezi si tu Toscana, uita-te la acest film mai intai!

3. The Beach

Este deja un film-cult, a fost lansat in anul 2000 si a stranit ceva controverse la vremea respectiva. Acum nu cred ca exista tanar care sa nu-si doreasca sa vada Thailanda, dupa ce admirat nonsalanta si curajul tinerilor din The Beach. Plaje spectaculoase, orase aglomerate, insule pustii, ape turcoaz, tineri in cautarea sinelui si a aventurii - de toate vei avea parte in acest film. Daca va place, eu va recomand si cartea, The Beach, in original, extrem de apropiata de realitatile Thailandei.

4. A Good Year

Nu este un film clasic de travel, insa cand vezi gradinile si viile din Provence, oamenii pasionali, soarele bland si privelistile fabuloase, este aproape imposibil sa nu iti doresti sa ajungi in sudul Frantei. A Good Year este un film foarte bun, cu Russell Crowe in rolul principal, si care trateaza dependenta de bani si faima, printr-o metoda clasica: iubirea.

5. Into the Wild

Inca de la inceput nu a fost un film pe gustul multora. Unii au spus despre el ca este o drama absurda, altii l-au considerat periculos pentru tinerii care il vor vedea si vor incerca sa transpuna in realitate povestea personajului principal. Insa dincolo de critici, Into the Wild este un film de referinta, un film care te invata sa respecti natura, sa uiti de consumerism, de viata banala si de rutina. Un tanar abia iesit de pe bancile scolii isi arunca banii, isi abandoneaza masina si pleaca in salbaticie, dornic de a se cunoaste pe sine si de a fi parte din natura. Ce se intampla mai departe, veti descoperi singuri, intr-unul dintre cele mai ofertante filme de travel din istoria cinematografiei.


SOURCE AND TAGS