Cum sa faci poze reusite in vacanta?

Poze in vacanta

Cu totii fotografiem momentele si peisajele memorabile din vacante, probabil pentru ca acestea sunt un prilej grozav de a pastra cele mai frumoase amintiri din calatorii. Din acest motiv, am hotarat sa trecem in revista cateva trucuri simple ce te vor ajuta sa faci poze uluitoare in vacante (si nu numai).

1. Fotografiaza localnicii

Fotografiaza localnicii

Ceremonie budista din Thailanda – sursa imaginii: suc, pixabay.com

Daca iti doresti cu adevarat sa surprinzi spiritul si atmosfera unui loc, fotografiaza localnicii in diverse ipostaze: pe strada, stand la terasa sau muncind, copii jucandu-se sau vanzatori stradali facandu-si meseria. Astfel vei surprinde cu usurinta momente din viata locului pe care il vizitezi. Incearca sa capturezi emotiile oamenilor, atitudinile si zambetele lor, chiar si vestimentatii mai deosebite, colturi de viata adevarata despre care o sa ai o multime de povestit ani mai tarziu.

Daca ai observat, cele mai bune fotografii sunt cele care surprind atmosfera din jurul fotografului. Astfel, fie ca alegi sa calatoresti in Austria sau in Thailanda, fotografiile tale pot sa surprinda cele mai emotionante si colorate momente.

2. Cauta contraste si tipare

Marinari din China

Marinari chinezi – sursa imaginii: tpsdave, pixabay.com

Farmecul unui loc este dat de contrastele si tiparele sale. Daca esti intr-un peisaj natural de o frumusete covarsitoare, cauta cele mai puternice contraste pe care ti le ofera natura, si cele mai vii si surprinzatoare culori. Un oras cochet mandru de aranjamentele sale florale iti poate oferi ocazia sa surprinzi zeci de balcoane ornamentate cu flori colorate.

De asemenea, cauta si siruri sau serii de elemente similare, care impreuna pot compune un peisaj, cum ar fi un rand de oameni imbracati la fel, monumente inalte intunecate care se profileaza pe cerul albastru sau stradute inguste in care arhitectura repetitiva a fatadelor caselor este o manifestare artistica in ea insasi.

3. Incadreaza fotografiile 

Vedere la plaja

Vedere la plaja – sursa imaginii: PublicDomainPictures, pixabay.com

Ai vazut acele fotografii celebre care se joaca cu perspectiva si folosesc cele mai interesante incadrari pentru a scoate in evidenta obiectul principal al fotografiei? Foloseste cadrul natural pentru a-ti incadra imaginea – de exemplu, surprinde un monument istoric de interes prin cadrul unei ferestre sau al unei usi.

Fotografiaza o frumoasa pasare prin deschizatura dintre crengile unui copac, fotografiaza persoane incadrate de distanta dintre doua cladiri. Cu cat gasesti mai multe „rame” naturale pe care sa le folosesti pentru a surprinde obiectul tau de interes, cu atat imaginea surprinsa va fi mai bine incadrata si va avea un aer mai distins.

4. Descentreaza elementul focal

Cuplu in Paris

Cuplu in Paris, langa Notre Dame – sursa imaginii: damonnofar, pixabay.com

Multe dintre fotografiile din vacanta au in centrul lor elementul focal al pozei, fie ca e vorba de un monument sau de o persoana. Cu toate acestea, fotografii profesionisti nu plaseaza niciodata obiectul principal al imaginii in centru. Ei impart imaginea in minte in 9 chenare egale, si plaseaza obiectul de fotografiat la una dintre intersectii sau de-a lungul unora dintre liniile imaginare. Astfel, fotografiile capata echilibru si o valoare estetica mai mare.

Exerseaza din timp aceasta impartire a fotografiei, plasand obiectele de interes la intersectiile chenarelor imaginare si cu siguranta vei reusi sa te intorci cu niste imagini uluitoare din vacanta!.

5. Foloseste lumina in avantajul tau

Conturul unei biserici la apus

Biserica la apus – sursa imaginii: PublicDomainPictures, pixabay.com

Stim, sunt fotografi profesionisti care inca exerseaza zilnic compozitii de lumina si testeaza diferite momente ale zilei pentru variatele imagini pe care vor sa le creeze. Insa nu trebuie sa fii un fotograf profesionist ca sa stii ca pozele iti vor iesi destul de arse si banale daca le faci pe soare puternic. Cea mai buna perioada pentru a face fotografii este dimineata sau pe timp de apus/ seara.

Ai folosit pana acum cu succes vreunul dintre trucurile de mai sus? Ce alte trucuri cunosti pentru a face fotografii de vacanta reusite?

2 comentarii in “Cum sa faci poze reusite in vacanta?

    • Foarte bun sfat, Nicky, multumim pentru contributie! Intr-adevar este minunat sa prinzi pietele sau strazile inainte sa se umple de lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *