Costa del Sol – un paradis pentru fiecare


Costa del Sol este o regiune din sudul Spaniei, in comunitatea autonoma Andalusia, alcatuita din cateva orase de pe coasta Marii Mediterane. Initial aceasta zona era formata doar din orasele de pescari si targuri de mestesugari, insa Costa del Sol s-a transformat complet in ultima parte a secolului 20, devenind o destinatie turistica celebra in lume. Acum chiar si prima doamna a Americii alege sa-si petreaca vacantele aici. Motivele sunt simple: peisaje de vis, hoteluri de lux, o societate interesanta, servicii exceptionale, preturi bune. Iata mai multe detalii...

Cateva date despre Costa del Sol

Costa del Sol cuprinde orasele: Malaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva, Casares, Rincon de la Victoria, Vélez-Málaga, Nerja, Frigiliana si Torrox. Ca intindere, Costa del Sol se afla in Costa de la Luz si Costa Tropical, intre stancile Maro si Punto Chullera. Incepand cu anii '50, zona s-a dezvoltat enorm deschizandu-si portile pentru turistii straini, care veneau aici nu doar pentru plajele superbe, ci si pentru cultura locala.

Costa del Sol este celebra in lume pentru oraselul Marbella, "locul de joaca" al celor bogati si celebri. In anii '70 si '80 era cunoascuta drept "Costa del Crime", aici fiind ascunzatoarea gangsterilor britanici, care isi duceau viata nestingheriti, intr-un lux orbitor.

Principalul aeroport al zonei este in Malaga, iar anual peste 7 milioane de turisti viziteaza Costa del Sol.

Clima in Costa del Sol

Clima in Costa del Sol este subtropicala-mediteraniana, cu ierni blande si veri fierbinti. In martie- aprilie, temperaturile variaza intre 15 si 20 de grade, iar in iulie-august intre 25 si 32 de grade.

Ce sa vizitezi in Costa del Sol Malaga este capitala si cel mai mare oras, cu peste 1 milion de locuitori. Iata ce sa vezi in Malaga: - centrul vechi al orasului - Castle of Gibralfaro - Biserica Santiago - Catedrala si Palatul Episcopal - zidurile romane, bizantine, arabe si spaniole ale orasului - Gradina Botanica - Biserica Sacred Heart - Atarazanas Market - Portul Malaga - Plaza de Toros - Muzeul Picasso si Muzeul Vinului

Marbella este o statiune superba situata intre Malaga si Gibraltar, la poalele muntilor Sierra Blanca. Populatia este de 140.000 de locuitori, iar temperatura medie anuala este de 18 grade Celsius. Ce sa vezi in Marbella: - Casco Antiguo - centrul vechi al orasului - Ermita del Santo Cristo de la Vera Cruz - Constitution Park - Biserica San Pedro de Alcántara - plaja Marbella, celebra in intreaga lume - fa o plimbare cu vaporul pe mare si admira vilele celebritatilor din zona!

Recomandarea Eximtur Hotel Marbella Playa 4* - amplasat aproape de plaja, in Marbella - hotelul dispune de restaurant, bar, teren de tenis, mini glof, 2 piscine exterioare cu jacuzzi - camerele sunt dotate cu baie cu cada sau dus/WC, uscator de par, TV satelit, aer conditionat, seif (contra cost), minibar Hotel Playa Bonita 4* - amplasat intre 2 golfulete, pe malul marii, in statiunea Benalmadena - hotelul dispune de restaurant, bar, lift, seif, sali de conferinte, sala de fitness, acces Internet, piscina interioara si exterioara - camerele sunt dotate cu baie cu cada sau dus/WC, uscator de par, TV, minibar, seif (contra cost) Iata aici oferta completa! Date de plecare: 28.02, 01.03, 04.03, 06.03, 08.03, 11.03, 13.03, 15.03, 18.03, 20.03, 22.03, 26.03, 27.03, 29.03, 31.03, 03.04, 05.04, 10.04, 12.04, 14.04, 21.04 Orar de zbor informativ: Bucuresti Baneasa     14:00      Malaga                                     17:05 Malaga                            17:50      Bucuresti Baneasa              22:40 Zbor operat de compania aeriana low cost Blue Air. Preturile incep de la 370 de euro/persoana/sejur de 8 nopti! Iata aici toate tarifele. Tarifele includ: - transport avion Bucuresti-Malaga-Bucuresti - taxele de aeroport - transferuri aeroport-hotel-aeroport - 7/8 nopti de cazare la hotel de 4* , conform programului - masa in regim de pensiune completa (mic dejun, oranz si cina),  cu un pahar cu vin si un pahar cu apa incluse la fiecare masa. - excursie de 1/2 zi in Malaga - asistenta turistica pentru intreaga perioada de sejur Tarifele nu includ: - asigurare medicala si asigurare storno (optionala dar recomandata, 1.95% din valoarea pachetului). - excursii optionale, altele decat cele mentionate in program

Ce sa mananci in Marbella

Bucataria spaniola din zona Costa del Sol este foarte dezvoltata. Aici poti incerca orice preparat cu fructe de mare si peste proaspat, dar si Gazpacho, supa de usturoi, gogosi cu vin, borrachuelos, torrijas si churros. Alege restaurantele localnicilor, nu cele din zonele turistice, pentru o masa autentica spaniola.

Viata de noapte in Marbella

In Marbella cluburile de noapte, restaurantele si barurile se aliniaza pe malul marii si te asteapta cu programe inedite pana in zori. Noi iti recomandam: Bambina, Clave Latina, Nikki Beach, Vanity, Rock Club. Serile spaniole incep foarte tarziu: cina se ia dupa ora 21, iar in club se merge chiar dupa miezul noptii.

Foto: ruthiespiero.blogspot.com jonasginter.de panoramio.com en.wikipedia.org

SOURCE AND TAGS