Cele mai frumoase stațiuni din Grecia


Atunci când îți planifici vacanța de vară, sigur iei în considerare și Grecia. Leagăn de istorie, cultură și civilizație, un adevărat muzeu arheologic în aer liber, arhipelagul grecesc îi farmecă pe turiști cu apele sale albastre, plajele cu nisip fin, atmosfera de sărbătoare și relaxare, o gastronomie celebră în lume și o ospitalitate ieșită din comun. De ce Grecia? Grecia este ușor accesibilă tuturor (cel mai ușor este să optezi pentru un zbor charter care să te ducă direct la destinație) și toți cei care au vizitat-o cel puțin o dată își doresc să se întoarcă și să o exploreze cu de-amănuntul. De la vechi minuni ale lumii și până la facilitățile moderne de cazare, de la peisajele de basm și până la oferta bogată de distracție, Grecia are de oferit câte ceva fiecăruia dintre noi. Hai să vedem astăzi cele mai frumoase stațiuni din arhipelag pentru a te ajuta să te hotărăști unde îți petreci concediul anul acesta!

Creta – Chania și Creta-Heraklion

[caption id="attachment_12137" align="aligncenter" width="600"]Creta, Grecia Creta, Grecia[/caption] Creta este leagănul anticei civilizații grecești, cea mai sudică și mai mare dintre insule și a cincea insulă ca mărime din Europa. Clima este foarte caldă, dar regiunile muntoase din centrul Cretei îți vor oferi refugiul necesar după ce te bucuri din plin de coastele insulei. Dincolo de plajele cu apă turcoaz, de scufundări sau alte sporturi nautice, Creta oferă turiștilor infinite posibilități de explorare. Nu rata vizitele la ruinele civilizației Minoice (și mai ales labirintul Minotaurului), muzeele și sit-urile arheologice, palatele etc. Pentru o vacanță desăvârșită, îți recomandăm și insula Spinalonga, dar și călărie, înot, safari, excursii ghidate sau drumeții. După o zi plină, ia o cină tradițională într-o tavernă și bucură-te de arta culinară cretană care îți va răsfăța papilele cu preparate simple, dar proaspete și delicioase. Verifică oferta de vacanță Creta-Chania sau Creta-Heraklion, alege-ți zborul charter preferat de anul acesta și bucură-te de tot ce are insula mai bun de oferit!

Santorini

[caption id="attachment_12138" align="aligncenter" width="600"]Santorini, Grecia Santorini, Grecia[/caption] Dacă ai auzit că în Grecia există plaje cu nisip negru, dar și roșu sau alb, atunci ai auzit de insula vulcanică Santorini, celebră nu numai pentru litoralul spectaculos, dar și pentru arhitectura deosebită. Santorini este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru cupluri pentru că invită la romantism și explorare, liniște și relaxare, distracție și amintiri de neuitat. Mai mult de atât însă, insula îți oferă posibilitatea să descoperi și alte minuni ale Greciei. Aflată în inima arhipelagului, din Santorini poți face excursii către in Mykonos, Naxos, Paros și Ios cu diferite ambarcațiuni. Aceste insule sunt mai puțin faimoase ca destinații turistice, deci cu atât mai mult te vei bucura să le descoperi frumusețea și specificul. Încearcă un zbor charter anul acesta către Santorini și descoperă Grecia așa cum nu ai mai văzut-o până acum!

Corfu

[caption id="attachment_12139" align="aligncenter" width="600"]Corfu, Grecia Corfu, Grecia[/caption] Un adevărat paradis înverzit despre care se vorbește cu venerație de-a lungul erelor, de la Legendele Olimpului și până în prezent, Corfu este un mic rai pentru turiștii care caută frumusețe, relaxare, distracție, dar și cultură, istorie și civilizație antică. Dacă ajungi în Corfu în vacanță anul acesta, pune pe listă următoarele lucruri: o vizită în Orașul Vechi (Vechea Fortăreață, Esplanada și Palatul Sfinților Mihail și Gavril), o excursie prin cele mai vechi și mai frumoase sate de pe insulă (Perithia – cel mai vechi sat din Corfu, aflat acum în patrimonial UNESCO –, Nymphes, Kynopiastes, Lakones, Roda, Benitses), palatul Achilleion și multe altele. Cei aflați în căutarea distracției și relaxării active se pot bucura de înot, călărie, scufundări, excursii cu ghid, drumeții etc.

Rhodos

[caption id="attachment_12140" align="aligncenter" width="600"]Rhodos, Grecia Rhodos, Grecia[/caption] Din păcate, nu mai putem vedea Colosul din Rhodos, dar ne putem bucura din plin de acest loc de legendă, protejat de Helios, zeul soarelui, și iubit de localnici și turiști deopotrivă. Clima blândă, gastronomia specifică și frumusețea insulei fac din Rhodos o atracție în sine. Cele mai iubite stațiuni sunt Ixia, Ialysos, Faliraki, Lindos, Kolymbia (sau Kalithea) și Kiotari și oriunde ai alege să îți petreci vacanţa, nu vei regreta. Apa cristalină, coastele stâncoase, dar și plajele line cu nisip fin, precum și faptul că întreaga insulă este o rezervație naturală protejată de UNESCO sunt tot atâtea motive să îți rezervi o vacanță în Rhodos cât de curând!

Zakynthos

[caption id="attachment_12143" align="aligncenter" width="600"]Zakynthos, Grecia Zakynthos, Grecia[/caption] Vrei să vezi broaște țestoase în timp ce te bucuri de unele dintre cele mai frumoase plaje din lume? Ei bine, insula Zakynthos te așteaptă cu braţele deschise! O destinație perfectă pentru tinerele cupluri sau grupurile de prieteni aflate în vacanță împreună, insula atrage cu peisajele ei de basm și nenumăratele posibilități de distracție. Dacă aventura, buna dispoziție și relaxarea estivală sunt obiectivele tale, atunci insula ți le va satisface din plin. Nu rata stațiunea Laganas, celebră pentru terasele, cluburile și cafenelele ei unde au loc evenimente în fiecare zi (sau seară), dar și stațiunile Kalamaki, Agios Sostis sau Vasilikos Argassi, căci sunt adevărate mici paradisuri pentru turiști. Un sejur în Zakynthos te va introduce în lumea antică dar și modernă a Greciei, oferindu-ți posibilitatea de a vedea plantații de măslini, păduri de pin și livezi de citrice, de a te bucura de apele turcoaz și de plajele răsfirate, largi și nisipoase și de a degusta câteva dintre preparatele tradiționale.  

Thassos

Cunoscută și sub numele de “Insula de Smarald a Greciei”’, insula Thassos este cea mai apropiată insulă de Romania, cca 600 km, fiind unul dintre motivele pentru care este indragită de romani. Oferă cca 20 de plaje, majoritatea cu intrare lina in apă și nisip fin, cele mai frumoase și cunoscute fiind Golden Beach si Paradise Beach. Fiind o insula mică, te poți bucura în fiecare zi de altă plajă și de alt peisaj. Prețurile sunt avantajoase atât la cazare, cât și la restaurante. Poți alege dintre o multitudine de activitați precum: scufundări, snorkeling, trasee montane sau diverse alte atracții turistice: muzee, situri arheologice, mănăstiri.  

Alte destinații pe care nu trebuie să le ratezi în Grecia

Sejururile în Grecia sunt o adevărată experiență de viață și vrem să te bucuri de ele din plin. Dacă îți planifici un concediu în această superbă țară, ia în considerare și:
  • Mykonos, insula distracției, cu stațiuni precum Ornos, Elia Beach, Platis Yalos, Agios Stefanos, Megali Ammos sau Delos (aflată în patrimoniul UNESCO);
  • Kos, un paradis pentru tineri, cu stațiuni precum Mastichari, Kardamena, Agios Theologos sau Marmari;
  • Lefkada, raiul iubitorilor de sporturi nautice, cu stațiuni precum Agios Nikitas, Vasilikos sau Nidri (populară pentru plaja cu pietricele);
  • Skiathos, intimă, liniștită și pitorească, pentru cuplurile aflate în escapade romantice sau luna de miere, cu stațiuni precum Koukounaries, Agia Paraskevi, Achladies sau Kanapitsa, mici bijuterii șlefuite din vechi sate pescărești.
Grecia te așteaptă anul acesta cu o oferă bogată și variată, care poate satisface și cele mai sofisticate gusturi. Nu ezita și rezervă-ți o vacanță acum ca să te bucuri de experiențe unice în viață!

SOURCE AND TAGS