[UPDATE 2017] 7 piete de Craciun pe care sa le vizitezi in 2015


Magia sarbatorilor de Craciun se apropie cu pasi repezi si multi dintre noi ne grabim sa o imbratisam. Pietele de Craciun din strainatate sunt in fiecare an din ce in ce mai cautate de turistii din toata lumea. Daca nu ai planuri de Craciun si iti doresti o vacanta in strainatate, astazi iti recomandam sapte piete traditionale de Craciun pe care sa le vizitezi in 2015. [UPDATE 2017] In continuare cele 7 locatii de mai jos raman cele mai vizitate piete de Craciun, insa daca doresti o experienta mai diferita in 2017, trebuie neaparat sa incerci pietele de Craciun din Lisabona, Istanbul sau Barcelona!

1. Praga, Cehia

[caption id="attachment_9023" align="aligncenter" width="600"]Targ de Craciun Praga Targul de Craciun din Praga; sursa foto: hostelsclubblor.com[/caption] In Praga se organizeaza numeroase piete de Craciun, dar cea mai spectaculoasa este cea din Staromestské námestí (Orasul Vechi). Decorurile, bradul impodobit si standurile cu dulciuri si suveniruri fac deliciul tuturor. Nu rata concertele de colinde si spectacolele traditionale care au loc pe tot parcursul evenimentului si nu uita sa iei lista de cadouri pentru ca il vei intalni pe Mos Craciun.

2. Viena, Austria

[caption id="attachment_9024" align="aligncenter" width="600"]Viena Targul de Craciun din Viena; sursa foto: dreamboat.eu[/caption] Targurile de Craciun de la Viena au devenit in ultimii ani adevarate obiective turistice in sine, pentru ca este greu sa egalezi farmecul vienez. Iti recomandam Targul Cultural si de Craciun de la Schönbrunn. Daca mergi in vacanta cu cei mici, nu rata Satul de Craciun de la Palatul Belvedere, pentru ca aici se organizeaza programe speciale pentru cei mici. Viena este celebra pentru concertele simfonice din aceste piete, cu muzica traditionala de Advent. Suvenirurile, dulciurile, decorurile, parfumul vinului fiert, al marului si al scortisoarei te vor insoti oriunde vei pasi.

3. Nurnberg, Germania

[caption id="attachment_9025" align="aligncenter" width="600"]nurnberg Targul de Craciun din Nurnberg; sursa foto: frankentourismus.com[/caption] Targul de Craciun de la Nurnberg, Christkindlesmarkt, are o traditie de mai bine de 400 de ani. Nu poti rata celebrii carnati de Nurnberg, mancare traditionala in aceasta perioada, vinul fiert si alunele prajite. Pietele de Craciun din Nurnberg au o oferta buna atat pentru adulti cat si pentru copii, iar toata lumea e nerabdatoare sa inceapa distractia specifica acestei perioade.

4. Koln, Germania

[caption id="attachment_9026" align="aligncenter" width="600"]koln Targul de Craciun din Koln; sursa foto: capeteuro.ro[/caption] Cele mai mari piete de Craciun din Koln sunt organizate in centrul istoric al orasului, mai ales in preajma catedralei. Pomul urias de Craciun se afla la loc de cinste, iar atmosfera de sarbatoare incepe sa se faca simtita inca din noiembrie. Nu rata nici piata de Craciun din zona Muzeului de Ciocolata, aflata intr-o atmosfera neobisnuita, cu un aer marin si cu elemente de decor marinaresti. Daca iti doresti o atmosfera idilica precum cea din basmele Disney, mergi la Stadtgarten, o piata recunoscuta pentru suvenirurile neobisnuite pe care le poti gasi aici.

5. Bruxelles, Belgia

[caption id="attachment_9027" align="aligncenter" width="600"]Brussels Targul de Craciun din Bruxelles; sursa foto: dailyentertain.com[/caption] Piata de Craciun din Bruxelles, cunoscuta si sub numele Minunea Iernii, a fost declarata de turistii straini cea mai neobisnuita si originala piata de Craciun din Europa. Atmosfera de basm dar si suvenirurile, impreuna cu preparatele traditionale de Craciun, din care te poti infrupta, fac din targurile de iarna din acest oras un prilej permanent de incantare. Un mare avantaj al acestor piete este dat de proximitatea in care se afla Bruges, un loc ce trebuie vizitat indiferent de sezon. In Piata Sainte-Catherine, copiii se vor simti ca intr-un basm printre caruselele din jur, iar in Marché aux Poissons te poti bucura de patinaj. Nu rata preparatele culinare specifice!

6. Madrid, Spania

[caption id="attachment_9028" align="aligncenter" width="600"]madrid Targul de Craciun din Madrid; sursa foto: arttravel.gr[/caption] Plaza Mayor, Plaza Espana, Plaza de Castilla, toate acestea sunt obiective turistice esentiale pentru cei care vor sa viziteze minunatul Madrid. Vei gasi ateliere de artizanat, chioscuri care te vor ademeni cu bunatatile lor, iar colindele, concertele si evenimentele speciale te vor face sa nu mai vrei sa pleci niciodata de acolo.

7. Londra, Marea Britanie

[caption id="attachment_9029" align="aligncenter" width="600"]londra Targul de Craciun din Londra; sursa foto: clickhostels.com[/caption] Un Craciun traditional englezesc este un obiectiv turistic pe care nu ar trebui sa il ratezi. Daca preferi un targ mic, orientat spre arta si artizanat, atunci trebuie sa vezi Angel Christmas Fair, unde poti gasi de la bijuterii lucrate manual in metale pretioase pana la obiecte de ceramica. Una dintre cele mai impresionante piete de Craciun din Londra este cea din Duke of York Square, dar pentru o experienta cu adevarat unica, incearca piata de la Muzeul Tate Modern ce se intinde pana pe malul Tamisei. Da-te in carusel si asculta corurile de colinde, celebre in toata lumea.

8. Lisabona, Portugalia

[caption id="item=11157" align="aligncenter" width="600"] Targul de Craciun din Lisabona; sursa foto: guidetolisbon.com[/caption] O noua destinatie pe care trebuie sa o incerci in 2017 este Targul de Craciun de la Lisabona, Portugalia. Cel mai mare targ il vei gasi in Praça do Comércio, insa si in piete mai mici precum Campo Pequeno. Gusta neaparat din delicioasele lor patiserii pe care le vei gasi la tot pasul, in special pasteis de nada , viziteaza Turnul Belem si mergi cu celebrele tramvaie galbene.

9. Istambul, Turcia

[caption id="item=11158" align="aligncenter" width="600"] Craciun in Istambul; sursa foto: dailysabah.com[/caption] Desi turcii nu celebreaza Craciunul, au adoptat targurile si decoratiunile de Craciun pentru atragerea turistilor. Plimbarile prin bazare, precum Marele Bazar, cel mai vizitat obiectiv turistic din Turcia care dateaza din 1455 sau Bazarul Egiptean vor fi o placere si te asigur ca nu vei pleca de acolo cu mana goala. Turcii vand orice: haine, bijuterii, ceramice, condimente si multe suveniruri - perfect pentru a cumpara cadourile de Craciun celor dragi. Fii pregatit pentru o piata de Craciun “altfel” :)

10.Barcelona, Spania

[caption id="item=11165" align="aligncenter" width="600"] Piata de Craciun in Barcelona; sursa foto: citylifebarcelona.com[/caption] Desi temperaturile ridicate si lipsa vinului fiert s-ar putea sa nu te duca in atmosfera obisnuita de Craciun la inceput, o data cu venire serii, cand se lumineaza intreg orasul, vei simti atmosfera de sarbatoare. Celebrele piete de craciun “Fira de Santa Lucia” sau „Fira de Nadal” de la Sagrada Familia cu sute de tarabe si casute care vand decoratiuni, cadouri, bijuterii si dulciuri vor fi mai placut de vizitat fara hainele groase de iarna si mainile inghetate. Pietele de Craciun sunt ocazii excelente de a petrece un Craciun spectaculos in 2017 si de a te bucura de o atmosfera de basm, vesela si calda alaturi de cei dragi. Tu ce piata de Craciun ai vrea sa vizitezi anul acesta?  

SOURCE AND TAGS