WEEKEND DE TOAMNĂ: CE POȚI FACE ȘI UNDE SĂ CĂLĂTOREȘTI


Toamna este anotimpul perfect pentru călătorii și mini-vacanțe în doi sau cu familia. Dincolo de faptul că ai posibilitatea de a vedea frumoasele culori ale sezonului îmbrăcând peisajul, ai parte și de prețuri mai mici, dar și de o sumedenie de lucruri interesante de făcut. Dacă vrei să te bucuri de panorame superbe, oferte excelente și nenumărate clipe de relaxare și distracție, ia-ți rucsacul și hai să vedem unde poți să te îndrepți într-un weekend de toamnă de neuitat!

1. Destinații pitorești din România

Munții noștri parcă se îmbracă de sărbătoare toamna, în culori calde, iar unele localități par desprinse din cărți poștale. Dacă te simți ca un explorator gata să vadă cu ochii lui locuri mai mult sau mai puțin cunoscute ale țării noastre, iată câteva recomandări pentru un weekend de neuitat:
  • Zona Sibiului, cu localitățile din împrejurimi, Parcul Natural Cindrel, munţii Făgăraş, staţiunea Păltiniş şi Transfăgarăşanul: Sibiul este un oraş superb, mereu primitor, fotogenic și plin de surprize. Un weekend la Sibiu ar putea să includă plimbări în oraș, o vizită la Palatul și Muzeul Bruckenthal, o excursie la Dumbrava Sibiului pentru a vizita celebrul Muzeu al Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. Sibienii se mândresc nu numai cu orașul și peisajele lor, dar și cu monumentele, evenimentele (ASTRA - Festivalul Internațional de Film Documentar) și gastronomia specifică.

vacanta in sibiu Fotografie realizata de Andrei-Daniel Nicolae

  • Satele săsești din Transilvania. Zona Transilvaniei merită o explorare atentă, căci este un tărâm al frumuseții și al abundenței istorice și culturale. Îndreaptă-te spre orașele și satele din zonă pentru a avea parte de zone de deal și de munte îmbrăcate în cele mai strălucitoare culori de toamnă, de sate pitorești și primitoare, de muzee, biserici fortificate, cetăți și nenumărate locuri de care cu siguranță că ai auzit. Trebuie neapărat să ajungi să vizitezi satele care sunt acum în patrimoniul UNESCO (Biertan, Saschiz, Câlnic, Viscri, Prejmer și altele), cu turnurile, bisericile, cetățile și casele lor.
  • Maramureșul este perfect pentru cei care caută istorie, cultură, tradiții, peisaje de basm și puțină distracție. Satele maramureșene sunt toate mici comori ce așteaptă să fie descoperite, așa că dacă ai ajuns în zonă nu rata o vizită la Borșa, fă o plimbare relaxantă cu Mocănița prin zona pitorească a Vișeului de Sus și descoperă poveștile din Cimitirul Vesel de la Săpânța.
excursie Maramures plimbare cu Mocanita Alte destinații de toamnă ar mai fi și Sighișoara, castelele Bran și Peleș, rezervația Cheile Nerei și rezervația Munții Retezat, dacă vrei să te bucuri de aer curat de toamnă, drumeții și peisaje spectaculoase.

2. Evenimente locale la care să participi

Unele dintre cele mai memorabile mini-vacanțe de weekend de toamnă sunt cele gândite în jurul anumitor evenimente, care îți dau ocazia să vezi orașe și locuri noi, dar și să te hrănești cu cultură și distracție. Pentru o excursie în cuplu sau cu grupul de prieteni perfectă, iată câteva propuneri de evenimente la care poți participa în următoarea perioadă:
  • Les films de Cannes à Bucarest – desfășurat în perioada 19-28 octombrie, acest festival de film de la București cuprinde proiecții ale filmelor câștigătoare de la festivalurile Berlin, Cannes și Veneția, printre multe alte surprize dedicate cinefililor.
  • Festivalul ASTRA Sibiu - în perioada 15 - 21 octombrie va avea loc o nouă ediție a Festivalului de Film Documentar de la Sibiu ce va cuprinde, printre altele, proiecția în premieră mondială a 11 documentare, precum și premiera națională a altor 40 filme de gen.
  • ANIMEST – Festivalul Filmului de Animație Animest de la București se încheie pe 7 octombrie, așa că mai poţi încă prinde proiecții și evenimente dedicate în capitala care pare să fie încărcată de concerte, spectacole de teatru și alte evenimente de divertisment în această perioadă.
Un weekend de toamnă poate include și o vizită la Sighișoara în preajma sărbătorii de Luminație sau participarea la diverse alte festivaluri și evenimente cu totul deosebite. Fie că iubești filmul sau teatrul, muzica sau cultura, caută acele evenimente care îți fac cea mai mare plăcere și bucură-te de ele pentru o toamnă a culturii și distracției. Cei care vor să petreacă clipe de relaxare în zone naturale spectaculoase pot da o fugă până la celebrul târg de toamnă de la Negreni (județul Cluj) sau se pot îndrepta spre oraşele care găzduiesc evenimente dedicate artei.

3. Un weekend la o stațiune balneo

lotus therm spa baile felix Lotus Therm Spa & Luxury Resort, Baile Felix

Fie că vrei să petreci un weekend relaxat alături de partenerul de cuplu, fie că vrei să le oferi celor mici ocazia de a se distra copios, un weekend la una dintre multele stațiuni balneo din țară, ce oferă piscine și tratamente termale de interior este oricând o alegere potrivită. Piscină acoperită, tratamente de relaxare, bălăceala și bucuria celor mici, un masaj care să îți reîncarce bateriile – toate îți stau la dispoziție în acest sezon. Important de știut este faptul că oriunde în țară ai alege să mergi în weekend, poți folosi vouchere de vacanță, așadar tot ce rămâne de făcut este să te hotărăști asupra locației. Tu unde ai vrea să petreci un weekend de toamnă de neuitat anul acesta? Te interesează mai mult road-trip-urile, o excursie în zonele pitorești ale României, un sejur cu relaxare și distracție sau participarea la un eveniment cultural / artistic?

SOURCE AND TAGS