Viziteaza Turcia toamna! Cele mai frumoase plaje!


Turcia este fara indoiala una dintre destinatiile de vara foarte indragite de romani. Majoritatea aleg plajele din Turcia pentru frunusetea lor, dar si pentru serviciile all inclusive de 5 stele. Insa daca atunci cand te gandesti la o vacanta in Turcia iti vin in minte doar plaje ultra aglomerate, resorturi scumpe si turisti extaziati, ar fi bine sa iei in considerare si zonele mai retrase ale tarii, plajele strecurate printre munti, golfurile cu apa cristalina si restaurantele simple, fara pretentii. Iar toate acestea le gasesti mai ales toamna, cand sezonul turistic este pe sfarsite! Tine cont si ca ofertele LAST MINUTE sunt excelente si rezerva-ti vacanta de vis in Turcia...

1. Ovabuku

Ovabuku se afla pe Peninsula Datca si este cea mai frumoasa plaja din golf, alaturi de mai putin cunoscutele Hayitbuku si Kizilbuk. Plaja este relativ mica, are restaurante si pensiuni cochete, in timp ce peisajul de tara din jur este deosebit de frumos. Padurile de pin, mirt si stejar inconjura aceasta zona retrasa, unde vei gasi pace, atmosfera autentica si relaxare profunda, in afara turismului de masa.

2. Butterfly Valley Butterfly Valley este situata spectaculos intre doi munti, este mica si incredibil de frumoasa. Daca vei ajunge aici, cu siguranta nu vei mai vrea sa incerci alta plaja in viata ta! Cel mai multi vizitatori ajung la Butterfly Valley cu barca, dinspre Olu Deniz sau Fethiye, dar pentru cei mai aventurosi dintre voi, exista si un traseu montan care coboara dinspre drum. In zona nu exista electricitate, drumuri sau cladiri, care sa iti obtureze privelistea de 5 stele. In schimb este permis campingul si exista si casute in copaci.

3. Cirali Plaja Olympos este renumita pentru cazarile sale in... copaci, in casute elegante, si a fost pe harta backpacker-ilor multi ani. Insa plaja Cirali din apropiere a reusit cumva sa ocoleasca dezvoltarea si turismul de masa. Cei 3 km de plaja cu nisip alb reprezinta o zona protejata, deoarece broastele-testoase din zona isi fac cuib aici. Cirali este flancata de doi munti uriasi, plaja este de o frumusete uluitoare, iar satul din apropiere ofera cateva restaurante si pensiuni simple, cu o atmosfera hippy.

4. Kaputas Pe un traseu ce iti taie rasuflarea intre Kalkan si Kas, plaja Kaputas este formata de valurile unui mic golf ce scalda stancile muntilor. Exista un sir nesfarsit de scari ce coboara abrupt spre plaja, nu exosta facilitati de resort modern, iar tu va trebui sa iei cu tine apa, mancare si o umbrela de soare. Este o plaja foarte populara printre localnici si aproape deloc cunoscuta turistilor. Autobuzele intre Kalkan si Kas opresc la Patara, iar daca este o zi cu vant, valurile sunt fabuloase.

5. Hisaronu Bay Aceasta zona superba nu trebui confundata cu resortul cu acelasi nume din Olu Deniz. Hisaronu Bay are doua mici plaje, in Peninsula Datca. In spatele plajei exista cateva hoteluri si restaurante vintage, oferind senzatia ca te afli intr-o Turcie salbatica, frumoasa si plina de savoare. Aceasta plaja este populara printre windsurferi datorita brizei puternice, iar daca te plictisesti si vrei sa schimbi peisajul, plajele virgine Selimiye si Orhaniye sunt la o mica distanta cu autobuzul.

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS