Viziteaza Delta Dunarii, una dintre marile minunatii ale Romaniei


Stim cu totii ca Delta Dunarii este una dintre bogatiile cele mai de pret ale tarii noastre. Un tinut salbatic si mereu surprinzator, delta noastra este cu adevarat un paradis ce merita vazut macar o data in viata. Mai mult decat a fi o oaza de liniste si de natura, Delta a devenit in ultimul timp si destinatia favorita pentru cei care isi doresc sporturi nautice, plaja, pescuit, explorare, cultura si istorie. Asa cum probabil stii, Delta Dunarii se afla in patrimoniul UNESCO, fiind unica delta din lume declarata rezervatie a biosferei. Mai mult, aici gasesti fauna si flora unice in lume, precum si nenumarate oportunitati de a surprinde pe camera de luat vederi o mare diversitate de peisaje si bijuterii naturale nemaintalnite in alte parti. Daca inca nu te-ai decis sa vizitezi Delta, hai sa iti dam cateva motive bine intemeiate.

Murighiol, poarta spre Paradis

Daca alegi o oferta de vacanta in Murighiol faci cea mai buna alegere. Localitatea reprezinta poarta de intrare in inima Deltei. Lacurile Razim si Murighiol marginesc localitatea, iar la picioarele tale se va deschide unul dintre cele mai mari si mai complexe labirinturi de canale pe care poti patrunde in inima Deltei ca sa ii descoperi misterele. Dincolo de faptul ca, ajuns aici, poti sa te bucuri de tot ceea ce inseamna Delta – plaja, sporturi nautice, explorare, aventura, descoperire, Murighiolul este si o baza de pornire excelenta pentru toti turistii care vor sa descopere imprejurimile. Apropierea localitatii de punctele centrale de interes, precum si prezenta unor monumente istorice si culturale in proximitate fac Murighiolul un centru al turismului local. Din localitate ai acces la Cetatea Romana de la Halmyris, manastirea Halmyris, complexul lacunar Razim-Sinoe, lacul Saraturi, cetatea Enisala si multe altele. Mai mult, complexele de cazare din Murighiol sunt gandite pentru a le oferi turistilor o experienta de viata in Delta de neuitat, facilitatile de cazare, gastronomia locala si ofertele fiind puncte de atracţie principale pentru turisti din toate colturile lumii.

Aventurierii sunt aici ca acasa

Un concediu in Delta vine cu emotii puternice, pentru ca acest nou si diferit taram este ocazia perfecta pentru a dezlantui aventurierul din tine. Unii sunt pasionati de sporturi, asa ca vor prefera tururile cu caiacul pentru a se adanci in locurile misterioase si fantastice ale Deltei. Altii sunt pasionati de natura exotica, salbatica si unica, motiv pentru care vor merge sa vada padurile de nisip si peisajul cu liane care ii va face sa creada ca au ajuns in jungla amazoniana. Altii vor vrea sa verifice legendele locale, motiv pentru care isi vor petrece timpul cautand plantele carnivore sau celebrii monstri marini locali – somnul si morunul – pesti ce pot ajunge la dimensiunile unei maşini mici si care pot trai zeci (daca nu sute) de ani netulburati. Cei veseli se vor bucura la vederea castorilor, micii ingineri care au grija ca toate lucrurile sa functioneze cum trebuie prin Delta, in timp ce cei pasionati de istorie si cultura vor da o fuga la Muzeul Lotcii sau la Casa Pescarului, pentru a auzi povesti si a degusta bucate lipovenesti. Nimic in Delta nu este cum crezi sau cum ai mai auzit. Un organism care creste si se afla in continua schimbare, Delta surprinde la orice pas, se imbogateste cu fauna si flora, isi schimba aspectul si comportamentul si uimeste de fiecare data. Viziteaza Delta Dunarii anul acesta si bucura-te de un univers parca fantastic, paralel, de un colt de rai si o minune care ne apartine, pe care o iubim, si care ne face sa ne reindragostim de ea la fiecare noua vizita!

SOURCE AND TAGS