Vara în Bulgaria: care stațiune mi se potrivește


La sud de litoralul romanesc, tot la Marea Neagra, se întinde litoralul bulgăresc, recunoscut și căutat de turiști pentru plajele largi cu nisip fin și ofertele în regim all inclusive, la prețuri avantajoase. Foarte aproape de Romania, litoralul Bulgariei a devenit din ce în ce mai atractiv datorită sezonalității estivale similare cu a noastră (iunie-septembrie), investițiilor în infrastructura de cazare (prin renovări ample sau construcții noi) și prin diversitatea facilităților incluse în costurile de cazare (parcare, șezlonguri/ umbrele la plajă, acces la diverse facilități ale hotelurilor, centre SPA, locuri de joacă), etc. Litoralul bulgăresc le este recomandat tuturor categoriilor de turiști: cupluri, familii cu copii sau tineri amatori de distracție, raportul calitate preţ fiind unul favorabil. Hai să vedem împreună cele mai atractive stațiuni de pe litoralul Bulgariei pentru a te ajuta să alegi destinația potrivită pentru tine în acest sezon estival.  

Cele mai atractive stațiuni de pe litoralul Bulgariei

Albena

Această stațiune pitorească, aflată între pădure și mare, este cunoscută pentru plaja lată cu nisip fin și auriu (premiată Blue Flag), cu intrare lină în mare. Albena este o combinație perfectă între verdeață, aer curat, nisip, mare, liniște, relaxare și distracție. De aceea, este căutată mai ales de familiile cu copii și seniori. Albena oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului, de la plajă la diverse sporturi (tenis, fotbal, volei, echitație, sporturi acvatice, golf, etc.), drumeții în rezervația naturală Baltata, excursii tematice, etc. Aquapark-ul Aquamania se află în top 10 TripAdvisor în Europa cu atracții pentru toate vârstele. Aici vei mai găsi și transport gratuit ecologic: ascensoare, autobuze expres, dar și autobuze electrice, zeci de unităţi de cazare de 3-5*, care oferă numeroase facilități și servicii de calitate, peisaje superbe și distracție.

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur este, poate, cea mai populară stațiune a litoralului, situată pe teritoriul parcului național “Nisipurile de Aur.” Aici găsești dealuri împădurite, ape minerale, plaja lată cu nisip fin și ape limpezi, precum și nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber. În stațiune, hotelurile sunt amplasate pe mai multe linii spre plajă, în amfiteatru. Aici vei găsi cele mai multe oferte în sistem all și ultra all inclusive, cu facilități pentru copii. ExteriorHotel Luna Pool 6 Nisipurile de Aur reprezintă un hotspot pentru amatorii de distracție, având o mulţime de baruri și cluburi, dar este în același timp și o oază de petrecere a timpului liber, cu terenuri de tenis și golf, sporturi acvatice, Aquapark Aquapolis, și multe altele.

Duni

Construita inițial sub forma unui complex turistic în anii 80, stațiunea a fost renovată și transformată într-una de lux, cu hoteluri de 4 și 5 stele, care oferă servicii all inclusive la cele mai înalte standarde. Acum, stațiunea situată în golful Duni este alcătuită din patru hoteluri și o zonă de holiday village. Mică, cu circuit închis (numai turiștii cazați aici au acces în resort), liniştită și oarecum izolată, Duni este o atracție de lux pentru familiile cu copii, mai ales pentru plaja frumoasă cu nisip si facilitățile pe care hotelurile le oferă celor mai mici oaspeți, inclusiv un Aquapark. Belleville Pe de altă parte, Duni atrage și cuplurile aflate în căutare de liniște, relaxare și intimitate, în care odihna este întreruptă de activități de explorare. Împrejurimile stațiunii sunt deosebit de atractive pentru cei care doresc să exploreze natura sălbatică din zonă: Mlaștina Alepou, Capul Agalina, Capul Humata, etc.

Sunny Beach

În contrast cu Duni, care este mică și retrasă, Sunny Beach se mândrește cu faptul că este cea mai mare stațiune turistică de pe litoralul Bulgariei, cu peste o sută de unităţi de cazare și cu opt kilometri de plajă premiată cu Blue Flag. Situată într-un golf natural, Sunny Beach se remarcă prin plaja cu nisip auriu, ape limpezi, dunele de nisip fin din sudul stațiunii, serviciile și facilitățile de cazare, precum și diversitatea opțiunilor de a-ți petrece timpul liber și de a te distra. Unitate Stațiunea este o destinație estivală potrivită pentru toate categoriile de turiști. Aici găsești amenajate un aquapark, terenuri de tenis/ fotbal, centre SPA, locuri de joacă pentru copii, cluburi, numeroase restaurante și terase, centre comerciale, etc. Sunny Beach este gândită pentru a întâmpina cele mai diverse nevoi ale vizitatorilor săi. De aceea, aici te poți bucura nu numai de serviciile și facilitățile oferite de hoteluri, dar și de sporturi nautice, plimbări în împrejurimi, etc.

Nessebar

Legata de Sunny Beach printr-o plajă lată, cu nisip fin, situată fiind la circa cinci kilometri distanță de aceasta, Nessebar este o stațiune turistică nou amenajată, cu hoteluri mari, noi, și restaurante care îți vor oferi experiențe culinare de neuitat. Partea veche a orașului Nessebar (unul dintre primele orașe ale Europei) reprezintă o atracție în sine pentru cei pasionați de aventură, istorie și cultură. Orașul vechi este construit pe o peninsulă, înconjurat de Marea Neagra și legat de orașul nou printr-un istm. Nu omite să vizitezi portul bizantin, precum și întregul centru al orașului vechi, extrem de pitoresc, ambele făcând acum parte din patrimonial mondial UNESCO. Pentru că una dintre atracțiile stațiunii o reprezintă Aquapark Nessebar, unul dintre cele mai mari din Bulgaria, este clar că această destinație atrage familiile tinere cu copii. Mai mult însă, stațiunea le este potrivită tuturor celor care caută o vacanță relaxantă și doresc să îmbine plaja cu vizitarea de obiective culturale și istorice.

Obzor

Mai puțin cunoscută, dar la fel de atractivă ca restul stațiunilor de pe litoralul bulgăresc, Obzor este una dintre cele mai vechi așezării de la malul marii. Se remarcă aici plaja întinsă pe mai mult de șapte kilometri, cu nisip fin și intrare lină în mare. Aerial Photography of Buildings Near a Beach Obzor este o stațiune mică, perfectă pentru o vacanță liniştită, dedicată în special cuplurilor și familiilor cu copii, fără o viață de noapte activă. Cu toate acestea, nu te vei plictisi nici o clipă, căci majoritatea hotelurilor oferă piscine exterioare, terenuri de sport (tenis, fotbal, bocce, etc.), mini-golf, sporturi acvatice, precum și nenumărate servicii de wellness (SPA, saună, tratamente corporale, etc.). Pe lângă hotelurile care oferă servicii de top în regim all si ultra all inclusive, există variante de cazare și în camping sau aparthoteluri, deoarece Obzor vrea ca toți vizitatorii săi să aibă parte de exact ceea ce își doresc.

Sf. Constantin și Elena

Dacă Sunny Beach este cea mai mare stațiune de pe litoralul bulgăresc iar Nisipurile de Aur cea mai cunoscută, Sf. Constantin și Elena este cea mai veche stațiune turistică de aici. Construită într-un parc natural, la circa zece kilometri distanță de Varna și Nisipurile de Aur, stațiunea se remarcă prin izvoarele termale care au fost valorificate în centre SPA, adevărate oaze de tratamente balneo la cele mai înalte standarde. Plaja aici este îngustă, străpunsă de fâşii stâncoase, dar zonele de plajă au nisip fin, perfect pentru ca tu să capeți un bronz auriu și să te distrezi așa cum meriți. Pe alocuri, plaja are izvoare geotermale care se varsă direct în mare, un fenomen și peisaj pe care nu trebuie să îl ratezi. Stațiunea Sf. Constantin și Elena este potrivită pentru cei care caută o vacanță liniştită și doresc să se recreeze departe de agitaţie, in hoteluri de 4 si 5*, în care se vor bucura de numeroase și diverse facilități și servicii.

Cum ajungi din România pe litoralul bulgăresc?

Pe litoralul bulgăresc se ajunge în principal cu transport individual. Majoritatea hotelurilor dispun de parcare proprie (în general, contra cost). Pe de altă parte, parcarea Contra cost îți este asigurată și în stațiuni, în locuri special amenajate. Dacă preferi transport care să nu implice condusul mașinii, trebui să știi că ai zboruri charter din Romania spre Bulgaria. Acestea pleacă din Baia Mare, Oradea, Timișoara sau Cluj-Napoca către Varna și Burgas, de unde se asigura apoi transferul către stațiuni.

Cât costă un sejur charter către stațiunile de pe litoralul bulgăresc?

Hai să vedem câteva exemple!
  • Pentru un pachet cu zbor charter din Baia Mare în luna iunie, tarifele pornesc de la 393 euro/ persoană. Pachetul include zbor dus-întors, transferuri la destinație și cazare de 7 nopți cu all inclusive la hotelul de 4* Casablanca din Obzor.
  • Pentru un pachet cu zbor charter din Cluj-Napoca în luna iunie, tarifele pornesc de la 404 euro/ persoană. Sejurul include zbor dus-întors, transferuri la destinație și cazare de 7 nopți cu all inclusive la hotelul Marlin Beach de 4* din stațiunea Sunny Beach.
  • Pentru un pachet cu zbor charter din Oradea în luna iunie, tarifele pornesc de la 449 euro/ persoană, ceea ce include zbor dus-întors, transferuri la destinatei și cazare pentru 7 nopți cu all inclusive la hotelul Malibu de 4* în Albena.
  • Pentru un pachet cu zbor charter din Timișoara în luna iunie, tarifele pornesc de la 527 euro/ persoană. Pachetul include zbor dus-întors, transferuri la destinație și cazare pentru 7 nopți cu all inclusive la hotelul de 4* Prestige Hotel & Aquapark în stațiunea Nisipurile de Aur.
Tu ai fost vreodată în vacanță pe litoralul bulgăresc? Ce stațiuni te-au impresionat cel mai mult? Ce alte stațiuni ai mai vrea să vizitezi în acest sezon estival? Nu uita că poți să îi contactezi oricând pe consultanții noștri pentru detalii, informații suplimentare și oferte personalizate!

SOURCE AND TAGS