Vacanță în nuanțe de turcoaz: Croația


Poate unul dintre cele mai frumoase și mai diverse locuri din Europa în care să petreci o vacanță de neuitat, Croația satisface toate gusturile turiștilor. Suntem convinși că ai auzit deja despre cele mai spectaculoase locuri care pot fi vizitate aici – de la Parcul Național Plitvice și până la faimosul oraș Dubrovnik – devenit și mai faimos (dacă putem spune așa) datorită serialului Urzeala tronurilor. Aproape de casă și extrem de ofertantă pentru toate categoriile de călători, Croația este o destinație pe care trebuie să o experimentezi cel puțin o dată în viață!

Căror tipuri de turiști li se potrivește Croația cel mai bine?

Croația este un loc potrivit celor care vor să îmbine turismul de relaxare cu cel cultural. Găsești aici istorie, artă, arhitectură și cultură la orice pas, în orice orășel, pe orice străduță. Sigur, atracția Croației stă în apele sale turcoaz, plajele fermecătoare, pădurile de pin care coboară până la plajă, oferind umbră binefăcătoare, zone naturale devenite monumente, și câte și mai câte. Așadar, toţi cei care vin aici găsesc ceva de făcut și de văzut.

Iubitorii de cultură și istorie

Cei care vor să se delecteze cu obiective turistice unice se îndreaptă spre Dubrovnik. Superbul oraş împrejmuit de ziduri de piatră intacte se află într-o zonă a cărei frumusețe este legendară. Aflat în patrimoniul UNESCO și supranumit „Perla Mării Adriatice”, Dubrovnik-ul oferă servicii turistice exclusiviste și nenumărate oportunități de relaxare (plajele de aici sunt celebre în toată lumea), de distracție și de descoperire a orașului și împrejurimilor acestuia. Dacă ești interesat de un sejur în Croația, trebuie să pui pe listă riviera Dubrovnik-ului, capitala Zagreb și cosmopolitul oraș Split. Iubitorii de istorie se vor bucura în Split nu numai de turism de 5 stele, dar și de obiective care fac deliciul turiștilor din întreaga lume: piramide egiptene, Palatul lui Diocletian, Templul lui Jupiter și multe altele.

Familii cu copii

Croația este însă și un loc perfect pentru familiile cu copii care vor să aibă parte de o vacanță liniștită, dar plină de aventuri. Nu trebuie să ratezi peninsula Istria (neapărat să vizitezi orașele Porec, Rovinj și Pula), insula Brac și zona Zaton, printre altele. Dacă familia ta este atrasă mai mult de natură, confort și excursii active, Parcurile Naționale Plitvice și Krka sunt destinația pe care o aveați în minte.

Tineri – aflați într-un sejur romantic sau cu grupul de prieteni

Nici tinerii nu sunt neglijați aici! Fie că evadezi cu persoana iubită într-un cadru spectaculos sau eşti pus pe distracție împreună cu prietenii, Croația are câte ceva pentru fiecare. Cei mai mulţi turişti aici sunt italieni și germani. Vei găsi câte o petrecere mai peste tot, căci viața de noapte din orașe și stațiuni este efervescentă. Pe străduțele pietruite în stil venețian găsești cafenele și baruri, pub-uri cu concerte de muzică live, etc. Îți recomandăm să citești acest ghid dedicat celor mai fermecătoare zone din Croația. Te avertizăm, însă, îți va fi greu sa alegi!

Cum ajungi în Croația?

În general, majoritatea turiștilor vor să viziteze cât de mult pot din Croația. De aceea, cei mai mulți aleg să meargă cu mașina personală, tocmai pentru a putea cuprinde și câteva zile la plajă, vizite în parcurile naționale, explorarea orașelor, vizitarea unor obiective faimoase, etc. Cum ziceam, ajungi în Croația destul de repede cu mașina personală. Dacă nu îți dorești însă să petreci prea mult timp la volan, poți opta pentru un zbor charter spre Croația. La fața locului, poți închiria o mașină. În Croația se ajunge relativ ușor și repede oriunde îți dorești. Te vei bucura de un sistem de autostrăzi foarte bine pus la punct, unde poți plăti la bariere pentru acele zone de autostradă de care ai nevoie pentru a ajunge la destinație, lucru care face vacanţa și mai plăcută, deoarece nu vei avea și grija unei vignete.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Croația?

Perioada optima de călătorie este iunie-august, deoarece apa Marii Adriatice este puțin mai rece. Nu trebuie să îți faci mari griji însă. Dacă alegi să începi cu orașul Split, de exemplu, trebuie să știi că aici clima este blândă mai tot timpul anului, invitând turiștii la explorare sau distracție.

Ce nu trebuie să ratezi în Croația?

Dubrovnik, Split, parcurile Plitvice și Krka sau peninsula Istria sunt zonele cele mai frecventate de turiști. Cu toate acestea, într-un sejur complet în Croația mai poți să încerci și:
  • Vizită la culturile de stridii sau iazurile de sare din Ston, grădinile renascentiste din Trsteno sau Insulele Elaphiti (în zona Dubrovnik);
  • Excursie până în Bosnia dacă programul și reglementările locale ți-o permit, pentru a vizita fabulosul oraș Mostar;
  • Sporturi nautice în apele curate și limpezi, cu nuanțe de turcoaz, ale Croației. Aici, snorkeling-ul este una dintre atracțiile principale;
  • Vizită la Veliki Slap, cea mai frumoasă cascadă din Parcul Plitvice;
  • Explorarea ruinelor anticului Imperiu Roman din Pula, vechii cetăți venețiene din Rovinj și insulelor Brijuni din Peninsula Istria;
  • Degustarea minunățiilor culinare ale Croației, incluzând aici, în afară de pește și fructe de mare, și faimosul vin de mure specific acestei țări, care este delicios!

Tu ai vizitat vreodată Croația?

Dacă nu ai fost niciodată în Croația, nu mai amâna o vacanță de vis și vezi acum ce zboruri charter sau sejururi cu mașina ți se potrivesc cel mai bine! Cazarea și facilitățile pentru turiști în această țară sunt diverse, fie că dorești să stai la hotel, într-o vilă cochetă sau o pensiune la malul mării. Contactează-ne pentru o ofertă iar consultanții noștri se vor asigura că vei avea parte de o vacanță memorabilă!

SOURCE AND TAGS