Unde merg românii de Revelion


În fiecare an, românii aleg destinații diverse pentru petrecerea de Revelion. De la pachete turistice montane pentru întreaga familie, la sejururi de două persoane în locații însorite. Anul acesta au ales locații care oferă calm sau aventură.

Turism extern

[caption id="attachment_11824" align="aligncenter" width="600"]oferte revelion egipt Credit foto: © The Digital Artist[/caption] Pentru românii care au preferat să plece din țară pentru câteva zile, cea mai populară destinație în acest an a fost Egiptul, urmată de Austria, Emiratele Arabe Unite, Maldive și în final Tanzania. Aceștia au optat în număr cel mai mare pentru pachete de tip charter, în cazul Egiptului sau a Emiratelor Arabe Unite, precum și pentru sejururi individuale în cazul vacanțelor de schi în Austria. Pentru noaptea de Revelion, o croazieră pe Nil sau artificiile de pe Platoul Giza sunt printre activitățile preferate de cei ce își doresc experiențe noi. Iar o petrecere la un hotel cu panoramă din Dubai, întreruptă de unul dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii din lume, asigură o seară inedită. Pentru cei ce își doresc relaxare și calm, plajele din Maldive sau Tanzania oferă acest lucru din plin. Un sejur pe o insulă, ce include sesiuni de relaxare la spa și petrecerea de Revelion organizată pe plajă, a fost o alegere des întâlnită. Cele mai căutate destinații din afara României au inclus locații de 5* în Egipt cu transport inclus, facilități și cazare de tip all inclusive pentru familii. Iar în Austria și Emiratele Arabe Unite cele mai căutate locații au fost cele de 3 și 4*. Cele mai căutate facilități pentru locații precum Dubai au inclus transportul și cazarea cu demipensiune, iar cei ce au ales Austria și-au dorit sa fie aproape de pârtia de schi. În Austria nu doar petrecerile la peste 2000 de metri altitudine sau sesiunile de relaxare la spa-uri constituie o atracție pentru concediul de Revelion. Excursiile cu localnicii pe munte în noaptea dintre ani, cu opriri la popasuri renumite, sunt preferate de cei pasionați de munte și cultură. Printre cele mai populare pachete s-au regăsit:
  • Pentru Egipt: pachet de cuplu ce pornește de la 912 euro pentru 7 nopți all inclusive și care ajunge la 2891 euro pentru 14 nopți, all inclusive.
  • Pentru Austria: pachetul de familie pentru 10 nopți, cu demipensiune ce ajunge la 6254 euro, iar pentru cupluri un pachet de 7 nopți cu demipensiune ajunge la 850 euro.
  • Pentru Emiratele Arabe Unite: pachetele pentru cuplu, pentru 7 nopți cu mic dejun între 1460 euro și 4922 euro.

Turism în România

oferte revelion romania În România, cele mai populare destinații pentru petrecerea de Revelion au fost și în acest an cele de pe Valea Prahovei sau stațiunile balneare Băile Felix, Sovata, Covasna și Băile Herculane. Pentru pasionații de sporturi de iarnă sau plimbări cu sania prin pădure, Valea Prahovei a fost alegerea potrivită atât pentru familii cât și pentru grupuri mai mari. În Bușteni, Sinaia și Predeal turiștii se bucură de unele dintre cele mai populare pârtii de schi din România. Iar pentru o petrecere elegantă de Revelion, Casino-ul din Sinaia este o locație cu adevărat specială. Dacă cei ce au ales Valea Prahovei profită din plin de activități în aer liber, iar seara de Revelion se petrece cu artificii pe pârtie, cei ce au ales stațiunile balneare sărbătoresc și ei cu petreceri tematice.
  • La Băile Felix pentru 4 zile de relaxare la un hotel de 3 stele, un pachet cu demipensiune bufet, masă de Revelion și Carnaval și acces gratuit la Ștrandul Apollo pe toată durata sejurului, a ajuns la 1500 Lei de persoană.
  • La Predeal, pentru un pachet de 4 nopți cu demipensiune, la un hotel de 3*, cu acces la centrul SPA și masă festivă de Revelion și Carnaval, turiștii au plătit 2000 Lei de persoană.
Fața de anul trecut, când cele mai căutate pachete au fost cele de 5-6 nopți, în acest an românii au ales pachetele de 3-4 nopți, la unități de 3 și 4*. Cele mai căutate facilități au fost apropierea față de pârtie, existența unui centru SPA cu piscină, saună și sală de fitness, precum și parcarea proprie. Așa cum îți ziceam și la început, astfel de destinații mai puțin alese de turiști pentru vacanțele lor vor face deliciul călătorilor pasionați și celor dornici de explorare și descoperire. Află mai multe despre aceste destinații și planifică-ți o vacanță de neuitat pentru anul viitor!

SOURCE AND TAGS