Unde mă cazez în Deltă?


Un colț de Rai pe care merită să îl experimentezi cel puțin o dată în viață, Delta Dunării a devenit una dintre destinațiile preferate ale românilor din toată țara. Anual, aici se strâng iubitorii de natură, pasionații de istorie, iubitorii de sporturi nautice, plajă șipescuit, precum și oricine își dorește o evadare într-un loc unic din Europa. Dincolo de minunile naturale, parte a patrimoniului UNESCO, Delta Dunării este și un paradis turistic, având câte ceva pentru fiecare dintre noi.

Dar unde mergem în Deltă? Care dintre zone este cea potrivită preocupărilor noastre și ce specific are fiecare? Opțiunile de cazare Delta Dunării sunt numeroase, așa că hai să vedem astăzi undesă mergi în Deltă pentru a te bucura de o vacanță așa cum îți dorești.

1. Sfântu Gheorghe – Pentru cei care doresc o vacanță boemă

Cu o atmosferă rustică, Sfântu Gheorghe îi va bucura pe toți turiștii care își doresc și să viziteze Delta și să se bucure de plajă și soare la Marea Neagră. Amintind întrucâtva de Vama Veche, Sfântu Gheorghe este o destinație perfectă pentru tinerii și familiile cu copii care vor să îmbine aventurile pe Dunăre, explorarea Deltei și relaxarea boemă de pe litoral.

Ajungi în Sfântu Gheorghe din Murighiol printr-un transfer cu o ambarcațiune pe Dunăre. Drumul nu durează mai mult de o oră, dar îi va fascina pe toți cei care sunt pasionați de navigație. Nu lăsa acest loc liniștit și parcă rupt de civilizație să te păcălească, însă. Vei găsi aici confort, facilități și experiențe culinare demne de cele mai iubite resort-uri de pe litoral.

Dacă alegi Pensiunea Delta Marină sau Complex Green Village din Sfântu Gheorghe, te vei bucura de plimbări de agrement către complexul lagunar Sahalin, Sulina, Caraorman sau Letea. Toate traseele te plimbă prin Delta Dunării oferindu-ți prilejul navigării printre celebrele lacuri și canale înțesate cu minuni neștiute decât de localnici sau turiştii care au ales să vină în Deltă.

2. Murighiol – Pentru pasionații de natură, istorie și cultură

Plasată în inima regiunii, stațiunea Murighiol este un vis devenit realitate pentru toți cei care își doresc să exploreze Delta. La Murighiol se poate ajunge cu mașina, dar este locul din care poți porni în diverse excursii. Nu trebuie să ratezi lacurile Razim și Murighiol, ce mărginesc localitatea, celebrele brațe și canale din Deltă, Cetatea Romană de la Halmyris și mânăstirea Halmyris, complexul lacunar Razim-Sinoe, lacul Sărături sau cetatea Enisala.

În Murighiol se cazează turiștii care își doresc să cerceteze, să vadă, să afle, să se bucure de tot ce are Delta de oferit.Excursiile tale de o zi pot cuprinde vizite la Cetatea Argamum (Orgame), Cetatea romano-bizantină Dinogetia și multe altele.

Și pentru că vorbim despre cazare, Pensiunea Peninsula este un paradis ascuns în mijlocul altui paradis. Aici găsești un Aqua Park în aer liber, restaurant cu terasă, o terasă cu promenadă, loc de joacă pentru copii și nenumărate oportunități de a te bucura de toate splendorile știute și neștiute ale Deltei, inclusiv excursii pe brațele Dunării și pescuit sportiv.

3. Gura Portiței – Pentru cei care vor să se simtă ca acasă pe o insulă exotică

Ca să fim sinceri, Gura Portiței nu este o insulă pustie, deoarece mulți turiști o vizitează anual, dar este una dintre cele mai exotice porțiuni de pământ din Europa. Între tine și restul lumii se află lacul de la Jurilovca pe care trebuie să îl traversezi cu o ambarcațiune ca să ajungi în ”civilizație”. Gura Portiței este, după toate definițiile, un sat de vacanță unic, ce poate satisface și cele mai sofisticate sau, din contră, nepretențioase gusturi și bugete.

Situată pe o fâșie de nisip între lac și mare, Gura Portiței găzduiește toate tipurile de unități de cazare la care te poți gândi, de la camping și căsuțe de lemn până la vile și pensiuni de patru stele.

Ajungi la Gura Portiței de la Jurilovca cu mijloace de transport navale – vaporașe, gabare sau șalupe rapide – într-o excursie lejeră de aproximativ o oră. Pentru o experiență de neuitat, noi îți recomandăm Complexul Turistic Eden. Dincolo de faptul că ai plaja la dispoziție, iar grădina complexului e celebră printre turiști, acesta este locul perfect unde să te relaxezi și să te distrezi câteva zile. Complexul le pune la dispoziție turiștilor și piscină, sporturi in aer liber (terenul de tenis e la mare căutare), tiroliană sau spa.

4. Sulina – Pentru cei care își doresc un city-break de recunoaștere

a white tower with a white top surrounded by trees

Cei care nu au vizitat Delta până acum și au încă îndoieli cu privire la această destinație turistică pot începe cu un city-break la Sulina pentru a intra în atmosfera Deltei fără a renunța însă la străzi asfaltate. Ajungi la Sulina pe apă, cu o ambarcațiune, așa că încă de la început prinzi gustul pentru aventuri nautice. Cu toate acestea, fiind un oraș de port și nu o stațiune, Sulina îți pune la dispoziție tot confortul urban de care ai nevoie. Găsești aici nu numai restaurante renumite pentru specificul pescăresc, dar și istorie și multe obiective turistice.

O excursie de o zi sau de un weekend trebuie să includă câteva vizite la Farul Mare (unde s-au filmat scene din celebrul film ”Toate pânzele sus”), Biserica Grecească Sf. Nicolae, Turnul de apă, Palatul Comisiunii, muzee și multe altele. Nu uita să vizitezi și Cimitirul Maritim, un loc cu totul special. Poveștiledespre pescari, pirați, prințese și afaceriști de toate națiile îngropați aici fac cimitirul un loc atât de impresionant, încât o vizită ghidată este obligatorie.

Cadrul natural deosebit datorat vecinătății Dunării, a Deltei și a Mării Negre constituie unul din avantajele principale care îți pot transforma city-break-ul petrecut aici în amintiri de neuitat.

Tu ce zonă din Delta Dunării preferi?

Free Aerial Photography of River Stock Photo

Acum că ai mai multe detalii despre specificul celor patru zone principale ale Deltei, este rândul tău să ne dezvălui câteva lucruri. Ai mai fost în Delta Dunării și, dacă da, care dintre aceste zone te-a impresionat cel mai mult? Care sunt cele mai dragi amintiri de aici? Pe cei care nu au fost niciodată în Deltă până acum, îi invităm să ne spună ce zone i-ar atrage cel mai mult pentru o excursie cu familia și o vacanță de neuitat.

Și nu uita: dacă ai vouchere de vacanță, cu atât mai bine: poți plăti cu ajutorul lor direct pe site, dacă sunt în format electronic, sau vino cu ele într-o agenție Eximtur și planifică-ți o vacanță de neuitat alături de cei dragi!


SOURCE AND TAGS