Turism pentru wildlife: cele mai bune locuri pentru safari


Unii turisti isi doresc vacante prelungite la marginea unei piscine si ore petrecute la soare cu un cocktail in mana. Altii doresc sa cunoasca orase si destinatii ce imbie prin istoria, cultura si importanta turistica sau sunt nerabdatori sa se bucure cu adevarat de peisaje, sa vada natura in toata frumusetea si salbaticia ei. Daca te incadrezi in aceasta ultima categorie, atunci o vacanta cu safari si turism pentru wildlife este ceea ce ti se potriveste. Hai sa vedem astazi cele mai interesante locuri pentru safari!

1. Tanzania - Zanzibar

[caption id="attachment_9911" align="aligncenter" width="600"]sejur in Parcul National Tarangire- Zamzibar Girafe in Parcul National Tarangire; sursa foto: greenglobaltravel.com[/caption] Odata ce aterizezi pe aeroportul Kilimanjaro vei sti ca ai pasit intr-o alta lume. Iata recomandarile noastre:
  • Parcul National Tarangire si Parcul National Lacul Manyara sunt doua zone unde te poti bucura de o experienta de safari african in adevaratul sens al cuvantului: poti vedea cu ochii tai antilopele Oryx si Gerenuk (specii deosebit de rare), lei, leoparzi si pitoni, o bogata fauna si flora, nenumarate specii de animale rare.
  • Aria de Conservare Ngorongoro – un safari in Tanzania nu poate ocoli aceasta zona. Craterul Ngorongoro este cea mai mare caldare vulcanica intacta din lume si caminul celei mai dense populatii cunoscute de lei. In crater isi au habitatul si rinoceri negri, hipopotami, zebre, gazele, elefanti, bivoli, antilope si leoparzi.
  • Parcul National Serengeti reprezinta unul dintre cele mai importante ecosisteme din Africa, cu o diversitate uluitoare a faunei si florei. Pregateste-te sa faci cat mai multe fotografii, caci aici iti poti petrece o zi intreaga alaturi de antilope, bivoli, hipopotami, crocodili, lei, gheparzi, leoparzi, maimute si diferite specii de pasari.
  • Zanzibar este o destinatie exotica prin definitie, iar aici poti sa te bucuri de plajele cu nisip fin si de nenumaratele posibilitati de distractie: vizita la Orasul Vechi, excursii pe insulele din rezervatiile marine, navigatie, snorkeling, scufundari, vizita la Prison Island, observarea broastelor testoase gigantice sau vizitarea plantatiilor de mirodenii si condimente sau a gradinilor de ylang-ylang.

2. Kenya

[caption id="attachment_9913" align="aligncenter" width="600"]sejur in Noirobi- Kenya Nairobi; sursa foto: nomad.sleepout.com[/caption] Daca ai vazut deja fotografii ale girafelor plimbandu-se nestingherite printre turisti, stii ca aceste imagini sunt surprinse in Kenya, locul cel mai potrivit pentru a participa la un safari.
  • Nairobi – vacanta ta cu safari trebuie sa inceapa cu un tur al orasului. Capitala Kenyei este comparabila cu New York-ul daca ne referim la infrastructura, zgarie-nori si viata de noapte, dar nu se compara cu nimic altceva, atunci cand vine vorba despre abundenta naturii de aici. O vizita in Nairobi trebuie sa includa vizite la: Parcul National Nairobi, Giraffe Center, Muzeul Karen Blixen si Orfelinatul Elefantilor.
  • Maasai Mara – un safari in Rezervatia Naturala Maasai Mara iti va da ocazia sa vezi si sa intelegi un ecosistem complex, variat si surprinzator. Maasai Mara este locul de bastina al celor cinci: leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bizonul. Pe langa acestia, vei vedea zeci de specii de pasari si feline.
  • Poti vizita Maasai Mara si intr-un mod relativ neconventional: o calatorie cu balonul iti va oferi o cu totul alta perspectiva asupra intinderii salbatice a savanei si a celor patru forme de relief diferite ce compun rezervatia.

3. Africa de Sud

[caption id="attachment_9915" align="aligncenter" width="600"]vacanta in Gondwana Reserve- Africa de Sud Gondwana Reserve; sursa foto: preferredhotels.com[/caption] Cea mai dezvoltata si fascinanta tara de pe continentul african, Africa de Sud reprezinta o experienta desavarsita pentru toti cei care vor sa imbine turismul safari cu intelegerea istoriei lumii.
  • Cape Town este renumit pentru frumusetea sa. Viziteaza cladirile Parlamentului si Primariei din centrul orasului, Bo-Kaap (sau cartierul Malay) - cea mai mare comunitate islamica din Cape Town, Muzeul Africii de Sud, Castelul Bunei Sperante si Company Gardens.
  • Peninsula Cape este o zona cu cartiere si plaje exclusiviste, peisaje si zone naturale intrate in patrimoniul UNESCO, o oaza de verdeata. O excursie aici iti va da ocazia sa vezi Plaja Boulders cu celebra ei colonie de pinguini, Simon’s Town, Gradina Botanica Kirstenbosch, Golful Hout, Debarcaderul Marinarului si Cape Point.
  • Gondwana Reserve - Rezervatia Featherbed – aici poti vedea si fotografia antilope, zebre, girafe, elefanti, marile carnivore ale Africii, ferme de struti, zeci de specii de pasari, fauna si flora locala. Safariul include si o excursie cu feribotul la Knysna Lagoon, dar si patrunderea in adancimea zonei salbatice a Africii cu vehicule 4x4.
  • Johannesburg este un oras incarcat de istorie, binecunoscut pentru Muzeul Apartheidului, dar si pentru ca aici se gaseste Leaganul Omenirii (sit arheologic aflat in patrimoniul UNESCO, ce detine fosile umanoide si un ansamblu de pesteri, unde au fost descoperite urmele primilor oameni).

4. Costa Rica

[caption id="attachment_9917" align="aligncenter" width="600"]vacanta in Costa rRca Coborare cu tiroliana in San Cataratas; sursa foto: ticotimes.net[/caption] Costa Rica alatura jungla tropicala plajelor exotice intr-un peisaj de o frumusete care nu te poate lasa indiferent.
  • San Ramon – un safari in Costa Rica incepe de aici: 890 specii de pasari de vazut si de fotografiat si nenumarate aventuri de trait. Mergi pe pasarelele suspendate San Luis, pentru a admira viata salbatica sau coborarea cu tiroliana in zona Rio Cataratas. Pentru cei ce au nevoie de putina adrenalina, San Luis Canopy Tour iti va permite sa experimentezi asa numitul “lift”, cu ajutorul caruia vei puteasa te ridici deasupra padurii si vei putea admira spectaculosul peisaj.
  • Arenal – Caro Negro – Manuel Antonio – frumusetea regiunii te va insoti la orice pas in aventura ta de safari care incepe de la Vulcanul Arenal, un adevarat monument al naturii. Fa un tur in zona naturala protejata Cano Negro si bucura-te de numeroase specii de plante si animale (dintre care unele foarte rare), precum: pasarile Quetzal, maimutele capucin, caimanii, broastele testoase, lenesii sau basilisci (soparlele care merg pe apa). In Parcul National Manuel Antonio vei trai insa o experienta cu adevarat unica: vei ajunge in jungla parcurgand o distanta de numai cativa pasi de pe plaja pe care te vei rasfata.
  • Peninsula Osa – nu poti pleca din Costa Rica fara sa participi la un tur al acestei peninsule, o experienta turistica ce atrage anual mii de turisti. Fa o excursie in inima junglei, pana in zona Canionului El Remanso. Daca vrei sa ai parte de o aventura extrema, ai posibilitatea de a cobori in rapel din canion prin patru cascade spectaculoase. Cu peste 400 de specii de pasari si o multitudine de animale si plante exotice, Peninsula Osa este vasta si provocatoare, asa ca iti va fi greu sa alegi intre un tur al cascadelor, unul al ierburilor si plantelor medicinale sau unul ce include observarea celor mai specii rare de pasari din zona.
Daca vrei sa petreci o vacanta plina de aventura, descoperind natura si invatand despre ea, atunci alege un safari. Pe tine care te atrage cel mai mult?

SOURCE AND TAGS