Tot ce trebuie sa stii inainte sa vizitezi Thailanda


Regatul Thai reprezinta pentru multi sufletul viu al Asiei de Sud – Est, fiind destinatia preferata a milioane de turisti din intreaga lume. Inainte de a te decide asupra unei binemeritate si fascinante excursii in Thailanda, trebuie intai sa cunosti cateva detalii esentiale pregatirii unui sejur de neuitat.

Azi ti-am pregatit un ghid care sa te introduca in lumea incredibila a Thailandei, sperand ca sfaturile noastre te vor ajuta sa va construiesti un plan de calatorie.

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Thailanda

[caption id="attachment_5740" align="aligncenter" width="640"]Cea mai buna perioada de calatorie in thailanda este intre octombrie si aprilie sursa imaginii: Fotopedia[/caption]

Desi in Thailanda exista practic trei anotimpuri, cea mai buna perioada pentru calatorie este intre final de noiembrie si final de aprilie, pentru ca vremea este uscata si racoroasa. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca este si cea mai aglomerata perioada turistica din tot timpul anului.

Unii turisti prefera sezonul musonic - daca aceasta titulatura te inspaimanta, tinem sa spunem ca lucrurile nu sunt chiar asa de grave cum par: ploile zilnice dureaza rar mai mult de o ora – doua si sunt relativ calde, iar preturile sunt mai mici in aceasta perioada, motiv pentru care exista destui calatori care viziteaza Thailanda si in afara sezonului de varf.

Cum ajungi acolo?

[caption id="attachment_5741" align="aligncenter" width="640"]Majoritatea calatorilor din Thailanda aterizeaza pe aeroportul din Bangkok - Suvarnabhumi Airport sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

In general, majoritatea calatorilor aterizeaza pe aeroportul din Bangkok - Suvarnabhumi Airport. De acolo, in functie de destinatia finala, exista numeroase oportunitati de a calatori in interior in siguranta si la preturi accesibile.

Care sunt cele mai populare obiective turistice din Thailanda?

La acest capitol ar fi foarte multe lucruri de spus, pentru ca totul depinde de scopul final al calatoriei pe care o planifici. Daca iti doresti o vacanta relaxanta pe una dintre insulele tropicale ce apartin de Thailanda, oferta este mai mult decat generoasa: unele insule pot rivaliza cu usurinta cu cele mai luxoase statiuni estivale din lume, in timp ce altele, mult mai putin populate, iti pot oferi linistea, confortul si intimitatea pe care ti le doresti.

Koh Phangan

[caption id="" align="aligncenter" width="550"]Daca va plac petrecerile pe plaja, poate nu ar trebui sa ratati Petrecerea de Luna Plina de pe insula Koh Phangan, un eveniment ce poate aduna si 40.000 de participanti. sursa imaginii: Santhiya[/caption]

Daca iti plac petrecerile pe plaja, nu ar trebui sa ratezi Petrecerea de Luna Plina de pe insula Koh Phangan, un eveniment ce poate aduna si 40.000 de participanti. Desi pare cam aglomerat la prima vedere, acest eveniment a devenit faimos si anual mii de turisti se bucura de o intreaga noapte de muzica, dans si voie buna.

Bangkok

[caption id="" align="aligncenter" width="550"]bangkok este renumit pentru templele sale ce fascineaza orice calator pus pe explorare. sursa imaginii: Bangkok[/caption]

Cu toate acestea, Thailanda este cu precadere un spatiu destinat exploratorilor, ce vor sa patrunda in tainele unei culturi si a unei civilizatii diferite. Capitala Bangkok este un oras foarte viu si plin de surprize in care poti descoperi fragmente din cultura si istoria Thailandei la orice pas. Renumit pentru templele si monumentele sale, Bangkok-ul reuseste sa uimeasca vizitatorul cu amestecul sau de modernism si antichitate, de istorie si amuzament contemporan, facandu-l destinatia preferata a turistilor.

Bucataria thailandeza

[caption id="attachment_5744" align="aligncenter" width="550"]Daca ajungi in Thailanda nu trebuie sa ratezi mancarea thailandeza, cunoscuta in intreaga lume pentru aroma si gustul sau. sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Nu trebuie sa ratezi celebra mancare Thailandeza, disponibila aproape la orice colt de strada, dar si in restaurante si cafenele. In Thailanda mancarea este ieftina si nici un turist nu paraseste aceasta tara fara sa fi gustat din preparatele exotice oferite acolo.

 Chiang Mai

[caption id="attachment_5745" align="aligncenter" width="640"]Chiang Mai este locul ideal pentru cei ce vor sa descopere vestigii arheologice sau sa viziteze jungla ce inconjoara orasul. sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Daca simti o chemare profunda de a fi pentru cateva momente un adevarat Indiana Jones, atunci Chiang Mai este locul cel mai potrivit pentru a descoperi monumente, vestigii istorice si sit-uri arheologice, dar si pentru a avea cateva aventuri de neuitat in jungla care inconjoara acest oras legendar. Sanctuarul elefantilor din zona, dar si una dintre cele mai bune piete de desfacere din Thailanda fac din Chiang Mai o alta destinatie preferata a turistilor.

Parcul National Khao Sok

[caption id="attachment_5747" align="aligncenter" width="640"]Parcul National Khao Sok sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

O aventura in natura si misterele Thailandei nu trebuie sa ignore Parcul National Khao Sok, localizat in sud si considerat unul dintre cele mai frumoase si interesante parcuri nu numai din tara, dar si din lume. Ai la dispozitie orice iti trece prin cap, de la pesteri si jungle, la rauri, lacuri si formatiuni naturale care iti pot lua respiratia. Aceasta destinatie este oarecum mai putin la indemana turistului de rand, dar daca iti programezi un sejur mai lung, merita efortul de a aici.

Capitalele antice

[caption id="attachment_5748" align="aligncenter" width="640"]Sukhothai este una dintre capitalele antice ale Thailandei. sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Capitalele antice, in numar de trei, Sukhothai, Lopburi si Ayutthaya se afla pe traseul dintre Bangkok si Chiang Mai si sunt vestite pentru faptul ca pastreaza din cele mai vechi timpuri farmecul arhaic la regiunii, oferind vizitatorilor mostre de istorie si cultura nemaintalnite.

Activitati

Din punct de vedere turistic, Thailanda ofera vizitatorilor sai o multime de posibilitati de a petrece timpul liber, de la scufundari la cursuri de arta culinara cu specific Thai. Pietele, magazinele, micile chioscuri cu suveniruri si produse locale, strazile intesate de tarabe cu mancare, precum si oportunitatile de a-ti petrece vacanta in cele mai placute moduri sunt tot atatea motive pentru care Thailanda trebuie vizitata cel putin o data in viata.

Cum sunt preturile in Thailanda?

[caption id="attachment_5749" align="aligncenter" width="640"]Thailanda este o tara foarte ieftina si daca va programati excursia din timp si va alegeti sezonul cu grija, puteti beneficia de preturi fara concurenta la biletele de avion si cazare. sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Thailanda este o tara foarte ieftina si daca iti programezi excursia din timp si iti alegi sezonul cu grija, poti beneficia de preturi fara concurenta la biletele de avion si cazare. Pe plan local, mancarea, transportul si distractiile sunt de asemenea mai mult decat convenabile.

Daca vrei sa economisesti bani, poti incerca preparatele vandute pe strada sau poti beneficia de sistemul de Happy Hour practicat de majoritatea restaurantelor si cafenelelor. Daca esti atras de produsele oferite in pietele thailandeze, nu uita sa negociezi cu vanzatorii. Este un adevarat mod de viata si poti obtine produse la jumatate de pret daca te mentii pe pozitii.

Cum sa calatoresti in interiorul Thailandei?

[caption id="attachment_5750" align="aligncenter" width="640"]taxi Thailanda sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

In Thailanda, transportul in comun este foarte ieftin si cel mai recomandat. Pentru a ajunge de la Bangkok la Chiang Mai de exemplu, poti lua trenul de zi care intr-adevar iti fura o buna parte din timp, dar iti da ocazia sa vezi cu ochii tai adevarata viata rurala a Thailandei.

In orase (la fel ca peste tot in lume) este bine sa nu te urci intr-un taxi care nu are insemne oficiale si aparatul de taxat pornit. In orice caz, inainte de a te aventura intr-un taxi, cere informatii locale despre media preturilor si companiile de incredere. Ai grija la transportul cu traditionalul tuk – tuk pentru ca majoritatea vor incerca sa va suprataxeze pentru curse care nu valoreaza nici pe jumatate atat cat ti se va pretinde.

[caption id="attachment_5752" align="aligncenter" width="640"]mijloc de transport tuk-tuk in Thailanda sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Orice ai decide sa faci in Thailanda, stim ca te va intampina cu bratele deschise, fiind un paradis pentru calatorii de cursa lunga dar si pentru turistii care isi rezerva un sejur alaturi de prieteni sau familie. Amestecul de vechi si nou, de istorie, cultura, traditii si obiceiuri sunt cateva dintre lucrurile care fac din Thailanda una dintre cele mai fascinante si cautate destinatii turistice din intreaga lume.

Tie ti-ar placea sa vizitezi Thailanda? Daca nu ai vizitat inca Thailanda, poti alege una dintre ofertele noastre pentru concediul tau. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!
Vezi detalii

SOURCE AND TAGS