Tot ce trebuie sa stii despre un sejur reusit intr-o croaziera


Multi dintre noi visam la o croaziera in locuri interesante, exotice, populare sau, din contra, putin cunoscute. O croaziera pe un vas elegant si confortabil este un vis indeplinit si o experienta unica. Dar pentru a te bucura de o croaziera superba si de un sejur desavarsit, ai nevoie sa stii unele lucruri. Astazi iti vom oferi o serie de sfaturi si trucuri pentru ca viitoarea ta croaziera sa devina amintirea ta preferata pentru toata viata!

1. Trucuri pentru a te simti in forma pe tot parcursul sejurului

[caption id="attachment_10362" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: cruisecritic.com[/caption] Una dintre cele mai importante probleme pe care si-o pun turistii atunci cand vine vorba despre croaziere este daca vor avea rau de mare sau daca se vor imbolnavi si cum ar putea combate starile de rau in caz ca acestea apar. Daca alegi o croaziera in capitalele tarilor nordice, de exemplu, trebuie sa stii ca vasul MSC Fantasia este mai lung decat inaltimea Turnului Eiffel. Un vas de astfel de dimensiuni devine o adevarata insula pe care te vei distra nederanjat de raul de mare. In plus, apele pe care le vei strabate in nordul Europei sunt in general calme. Cu toate acestea, daca esti o persoana sensibila, hai sa vedem niste trucuri simple ca sa te bucuri de sejur si de o stare de sanatate intacta:
  • Spala-te pe maini mai des decat o faci in mod obisnuit pentru a tine la distanta orice germeni si foloseste produse de igienizare a mainilor si fetei pe tot parcursul zilei
  • Bea multa apa si mentine-te hidratat
  • Mananca incet si bucura-te de preparatele de la bord fara a abuza, pentru a evita probleme digestive
  • Foloseste produse de protectie solara cand stai pe punte sau vizitezi destinatiile incluse in croaziera
  • Nu face exces de bauturi alcoolice si consuma fructe si legume – pe care le vei gasi din belsug in meniul vasului de croaziera
  • Fa putina miscare zilnic pentru a te mentine in forma si a ii da organismului tau energia necesara pentru a face fata oricarei stari de rau.
  • Inainte sa pleci, consulta doctorul in legatura cu unele suplimente pentru somn sau medicamente anti-rau de mare pe care ai putea sa le iei fara a suferi de efecte secundare.

2. Trucuri pentru a iti face bagajele corect si a nu-ti lipsi nimic luggage-933487_640

Un voiaj pe o croaziera necesita cateva clipe de atentie sporita atunci cand vine vorba despre bagaje. In primul rand, aparatul de fotografiat nu trebuie sa iti lipseasca, impreuna cu toate accesoriile necesare pentru a imortaliza superbele peisaje din nordul Europei. Mai mult decat atat, nu uita sa impachetezi si:
  • Prosoape, accesorii si costume de baie, pentru ca sigur te va incanta Aqua Park-ul de la bordul vasului MSC Fantasia de exemplu, care te va intampina si cu 150 de fantani muzicale iluminate, tobogan acvatic, sezlonguri si piscine cu acoperis retractabil.
  • O tinuta de gala pentru petrecerea de bun venit de la bordul vasului MSC Fantasia, o seara la teatru sau o seara speciala in restaurantul in elegantul restaurant Red Velvet decorat cu candelabre din sticla de Murano.
  • Haine lejere/ sport pentru excursii, cinema, obiective turistice.
  • Haine de sport pentru a profita din plin de salile de fitness de la bordul vasului Haine chic pentru concertele de jazz, spectacolele live si activitatile de relaxare de la bordul vasului.

3. Tot ce trebuie sa eviti sa faci intr-o croaziera, pentru a te bucura de un sejur minunat

[caption id="attachment_10366" align="aligncenter" width="600"]iae43bx sursa foto: graboneescapes.co.nz[/caption] Prima zi de croaziera poate fi coplesitoare, dar asta nu trebuie sa te sperie. Desigur, sunt foarte multi oameni la bord si extrem de multe activitati de care sa te bucuri (nestiind cu ce sa incepi mai intai), dar lucrurile isi vor reveni la normal cat de curand. Ca sa eviti orice fel de neplaceri, iata ce iti recomandam sa eviti intr-o croaziera:
  • Nu te inghesui la masa, mai ales in prima zi. Vasul are numeroase restaurante, baruri si zone de luat masa, meniuri foarte variate si preparate de care te poti bucura. Verifica-ti optiunile, nu contribui la aglomeratie si bucura-te de vacanta.
  • Nu lua liftul cand poti urca pe scari. Putina miscare nu iti va strica si vei contribui la decongestionarea “traficului” la bordul navei.
  • Nu uita sa iti inscrii copiii in cluburile si programele speciale dedicate lor. Prezenta nu este obligatorie, deci ei se pot oricand razgandi sa participe la unele activitati, dar este bine sa aveti deja in minte un program al activitatilor derulat pe tot parcursul calatoriei.
  • Nu lipsi de la exercitiul de evacuare si prim ajutor chiar daca ai mai fost in croaziere pana acum. Participarea este obligatorie si vei invata foarte multe lucruri noi.

4. Trucuri ca sa profiti la maximum de croaziera

[caption id="attachment_10370" align="aligncenter" width="600"]aa sursa foto: pentravel.co.za[/caption] O croaziera, mai ales una ca cea din capitalele nordice, este o ocazie perfecta sa imbini relaxarea cu turismul cultural. In zilele petrecute pe mare intre destinatii, umple-ti timpul cu activitatile tale preferate si rasfata-te incercand cat mai multe dintre acestea. La bordul MSC Fantasia te vei bucura de Aqua Park, sali de cinema, teatru si concerte, biblioteca, discoteca, sala de fitness si spa. In zilele in care vizitezi orase precum Kiel, Copenhaga, Stockholm, Tallin sau St. Petersburg profita de sfaturile companiei tale de calatorii si reprezentantii acesteia si viziteaza cele mai importante obiective turistice, culturale, istorice si de divertisment.
Vezi detalii
Un sejur petrecut intr-o croaziera este o ocazie fantastica sa cunosti locuri noi, sa iti faci prieteni, sa ai experiente de viata unice si sa creezi amintiri impreuna cu cei dragi care sa va tina o viata. Tu ce croaziere preferi si ce alte trucuri mai stii pentru a profita la maxim de o astfel de calatorie?

SOURCE AND TAGS