Topul oraselor din Europa pe care le poti strabate cu bicicleta


In multe orase si capitale din Europa, bicicleta nu este doar un mijloc de transport, ci un adevarat mod de viata. Contribuind la eliminarea poluarii si la imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor, ciclismul este modul favorit al localnicilor si al turistilor de a se deplasa, a se distra si a ajunge rapid in locurile lor favorite. Astazi te invitam si pe tine la o plimbare cu bicicleta, pentru a vizita impreuna orasele prietenoase cu ciclistii de pe continent.

1. Amsterdam

[caption id="attachment_10644" align="aligncenter" width="600"]yellowbike6 amsterdamwelcome.info[/caption] Supranumit “capitala mondiala a bicicletei”, Amsterdamul este un paradis pentru cei care iubesc miscarea pe doua roti. In capitala Olandei exista peste 800,000 de biciclete si toata lumea prefera acest mijloc de transport: de la oameni de afaceri la costum indreptandu-se spre serviciu, mame cu copii venind de la scoala, politisti dirijand traficul si pana la turisti descoperind acest fascinant oras. Daca ajungi in Amsterdam, poti inchiria o bicicleta din centrele turistice sau din zonele cu trafic intens: gara centrala, Leidseplein sau Piata Dam. Tarifele variaza intre 4 si 12 euro pe zi, iar tu te poti bucura de intreaga frumusete a orasului pe doua roti. [caption id="attachment_10646" align="aligncenter" width="600"]fietsen-grachten-hotels-amsterdam sursa foto: westcordhotels.com[/caption] Iata ce poti face pe bicicleta in Amsterdam:
  • Tur ghidat cu bicicleta, alaturi de un ghid specializat care te va conduce la cele mai importante obiective si atractii turistice din oras.
  • O excursie pentru a vedea cele mai importante muzee din oras: Rijksmuseum, muzeul Van Gogh, Muzeul de Arta Contemporana Stedelijk, casa memoriala a lui Anne Frank sau cea a lui Rembrandt.
  • Descoperirea zonelor si cartierelor esentiale din Amsterdam: Noord (o zona urbana in care natura nu este deloc neglijata), gradina culturala De Plantage, cartierul Oud-West, zona De Pijp (un adevarat hub de cultura, distractie si gastronomie), Westerpark (o zona naturala fabuloasa) sau Zuidoost (cartierul distractiei).
Daca urmezi regulile locale de circulatie cu bicicleta si respecti toti participantii la trafic, ai toate sansele sa transformi vacanta ta pe bicicleta la Amsterdam intr-o experienta de neuitat.

2. Copenhaga 4895153388_9353088344_b

Copenhaga nu este doar capitala Danemarcei, ci si capitala ciclismului in aceasta tara. Mai mult de o treime din locuitorii orasului circula cu bicicleta zilnic, asa ca nu trebuie sa te mire daca vei vedea doamne pe tocuri sau barbati la costum pedaland fericiti. In Copenhaga pistele, rutele si viaductele dedicate ciclismului insumeaza peste 350 de km lungime. Iarna, municipalitatea curata de zapada mai intai pistele pentru biciclisti, iar de cativa ani, primaria a introdus un sistem de inchiriere de biciclete dedicat celor care fac naveta la munca zilnic. Gara Dybbølsbro, Oslo Plads, Nyhavn, Amager sau gara Nørreport sunt cateva dintre zecile de zone din care iti poti inchiria o bicicleta. [caption id="attachment_10650" align="aligncenter" width="600"]deer Jægersborg Deer Park[/caption] Iata si ce poti face odata ce ai decis ca vei strabate orasul pe doua roti:
  • Tur ghidat alaturi de insotitor de grup specializat care iti va arata toate comorile orasului.
  • Excursie la coasta Amager pentru a vedea plajele cu nisip alb, insulele, dunele si parcurile din zona.
  • Excursie la Jægersborg Deer Park – pentru a te bucura de un parc natural in care te poti imprieteni cu caprioarele si vizita cel mai vechi parc de distractii din lume: Bakken.
  • Excursie la Dragør, un fermecator sat pescaresc si port aflat la 13 km de oras, pentru a vedea case traditionale si stradute pietruite datand din anii 1700-1800.
  • Plimbare si vizite la cele mai importante atractii din oras: Parcul Tivoli, statuia Mica Sirena, Palatul Rosenborg, Muzeul National de Arta, Palatul Christiansborg si multe altele.

3. Barcelona

[caption id="attachment_10653" align="aligncenter" width="600"]barcelona-see_more_of_barcelona-1500x850 sursa foto: getyourguide.com[/caption] Unul dintre cele mai prietenoase orase pentru biciclisti din lume, Barcelona face tot posibilul pentru a reduce poluarea si masinile si a le permite locuitorilor si turistilor sa respire aer curat si sa se deplaseze pe doua roti in perfecta siguranta. Exista peste 200 de km de piste si peste 400 de centre de inchiriere de biciclete in oras, iar pentru aproape 20 de euro pe zi poti vizita acest taram al artei, culturii si distractiei, descoperind si cateva comori mai putin cunoscute. [caption id="attachment_10654" align="aligncenter" width="600"]49097267 Parc del Laberint d'Horta; sursa foto: visitbarcelona.com[/caption] Iata ce poti face in Barcelona pe bicicleta:
  • Vezi toate fatetele diferite ale aceluiasi oras: Din Bari Gotic pana la plaja Barceloneta ai un drum presarat cu operele lui Gaudi pe care sa le admiri si sa le fotografiezi pe drum.
  • Viziteaza Parc del Laberint d'Horta – o gradina istorica “dotata” cu un labirint natural care este accesibila mai mult cu bicicleta decat cu mijloacele de transport traditionale
  • Fa turul urban al celor mai importante atractii din oras: Plaça Catalunya – Bari Gòtic – Catedrala – Born – Biserica Santa Maria del Mar – Ciutadella Park – Passeig de Lluís Companys – Passeig de Sant Joan – Arcul de Triumf – Gran Via de les Corts Catalans – Sagrada Família – Passeig de Gràcia – La Pedrera (Casa Milà) – La Casa Batlló – La Rambla
  • Daca vrei o adevarata provocare, atunci intreaba ciclistii locali de traseele deluroase si montane care se pot face in Barcelona pe bicicleta

4. Strasbourg

[caption id="attachment_10656" align="aligncenter" width="600"]Cycling in Strasbourg sursa foto: ilovebikingsf.com[/caption] Cu peste 580 de km de piste pentru biciclete, Strasbourg-ul este capitala ciclismului francez. In oras, peste 15% din totalul locuitorilor folosesc bicicleta ca mijloc de transport zilnic. Centrul istoric al orasului este permanent inchis masinilor si poate fi strabatut numai pe bicicleta. Vélhop este cel mai mare centru de inchiriere de biciclete din oras, iar pentru 5 euro pe zi poti vizita toate atractiile turistice, culturale si politice din Strasbourg. Iata ce poti face pe bicicleta in Strasbourg:
  • Turul institutiilor Europene: Parlamentul European, Consiliul Europei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului
  • Proiectul urban Deux Rives care leaga Strasbourgul de vecinului lui german – orasul Kehl – aflat la numai 3 km distanta
  • Circuitul forturilor: o ruta de ciclism usoara franco-germana ce se intinde pe 85 de km si cuprinde cladiri istorice, parcuri, toate cele 19 cetati fortificate ale Strasbourg-ului, dealuri, paduri si sate
  • Ruta raului Rin: partea franceza a circuitului Eurovelo 15 (intre Rotterdam si Andermatt in Elvetia) si care trece prin Strasbourg.

5. Antwerp

[caption id="attachment_10657" align="aligncenter" width="600"]cycling-over-a-bridge_longer-distance_1_web sursa foto: ptpcycle-europe.com[/caption] Cu peste 500 de km de piste aflate la dispozitia localnicilor si turistilor, Antwerp este o mica bijuterie belgiana care iti ofera tot ce iti doresti: un peisaj de vis, sate pitoresti, circuite urbane, atractii turistice si toata libertatea de miscare pe care ti-o imaginezi. Iti poti inchiria o bicicleta din zonele turistice ale orasului iar cu 4-5 euro pe zi poti vedea unele dintre cele mai interesante obiective:
  • Viziteaza centrul istoric si fa o plimbare pana la gara centrala pentru a admira arhitectura orasului
  • Fa circuitul “Jungla urbana” si vei vedea cateva dintre cele mai populare obiective turistice si de divertisment din oras: portul si cladirea portului (o bijuterie arhitecturala), gara, zona Spoor Oost, Museum aan de Stroom, districtul Eilandje, cafenelele si restaurantele din centru, Velodome, magazinele de suveniruri etc.
  • Un circuit de-a lungul raului iti va deschide in fata ochilor o lume noua, plina de farmec. De obicei se organizeaza excursii ghidate de-a lungul raului pentru a te bucura de natura in toata splendoarea ei, dar si de satele si dealurile din imprejurimi.
Care din aceste orase europene te atrage cel mai mult pentru a-l strabate pe doua roti?

SOURCE AND TAGS