Topul destinatiilor de City Break din Bucuresti


Daca iti doresti sa evadezi cateva zile din oras si sa te bucuri de o scurta vacanta in Europa, ce poate fi mai placut decat un city break intr-un superb oras european? Pentru zborurile din Bucuresti ai acum o oferta excelenta de a petrece un city break relaxant, romantic si aventuros in cateva din cele mai frumoase orase europene. Iata topul destinatiilor de city break spre care exista zboruri directe din Bucuresti:

1. Paris

city break la Paris cu plecare din Bucuresti Un city break la Paris inseamna romantism si explorare, cultura si relaxare in acelasi timp. Cel mai vizitat oras din lume te va intampina cu o atmosfera unica si obiective turistice celebre: nu poti sa nu vizitezi faimosul Turn Eiffel, Catacombele Parisului, Arcul de Triumf, Palatul Versailles sau Catedrala Notre Dame, toate embleme ale Orasului Luminii. Poti include si o plimbare pe Champs Elysees, cu o oprire la una dintre cochetele terase in aer liber, pentru croissante proaspete si cafea cu lapte. Daca ai timp, nu omite Cheile Senei pentru o plimbare de seara sau o vizita in Cimitirul Père-Lachaise, celebru pentru mausoleele inchinate unora dintre cei mai importanti oameni de cultura ai Frantei.

2. Roma

city break la Roma cu plecare din Bucuresti Orasul Celor Sapte Coline, leaganul Imperiului Roman si oras de o importanta esentiala in istoria si cultura intregii omeniri, Roma trebuie explorata cu atentie si rabdare, pentru ca ofera calatorilor sositi aici surpriza de a descoperi cate o minune la fiecare pas. Un city break aici este o ocazie perfecta de a vedea cateva dintre emblemele esentiale ale orasului, asa ca nu rata Colosseum-ul, Forumul Roman, Forul lui Traian, Partheonul, Castelul Sant'Angelo, Dealul Capitolinei, Baile lui Diocletian si multe altele. Majoritatea acestor monumente si edificii spectaculoase ce vorbesc despre gloria trecuta a Imperiului se afla in Centrul Istoric al Romei, deci le poti vizita cu usurinta. Dar daca esti in Roma, trebuie sa treci si pe la Vatican, leaganul crestinatatii, unde poti vedea celebra Piata Sf. Petru, Capela Sixtina pictata de Michelangelo si Muzeul Vaticanului.

3. Valencia

city break la Valencia cu plecare din Bucuresti Valencia este una dintre acele destinatii turistice spaniole care imbina turismul cultural cu bucuria plajei, a marii, si a serviciilor turistice de o calitate exceptionala. Aici poti trai experienta de neuitat fie pe o plaja luxoasa si populara, cum ar fi Playa de Levante sau Playa de las Arenas, sau dimpotriva, poti petrece momente romantice pe una dintre plajele mai izolate, cum ar fi Devesa sau Playa Pinedo. Nu uita nici de explorarea orasului, caci are nenumarate comori de oferit: Barri del Carmen – cartierul vechi al orasului, este de o frumusete ireala, iar Orasul Artelor si Al Stiintelor este un complex de cladiri cu o arhitectura demna de romane SF, care gazduieste un Planetariu, un Muzeu al Stiintelor, un acvariu si un cinematograf IMAX.

4. Londra

city break la Londra cu plecare din Bucuresti Incepe un city break la Londra cu un mic dejun englezesc care sa iti ofere energia necesara de a vizita cele mai importante obiective din oras. Nu rata Turnul Londrei, loc cu o istorie zbuciumata, in prezent fortareata ce adaposteste bijuteriile coroanei. Palatul Buckingham si ceremonia de schimbare a garzii nu trebuie ratate, insa nu trece nici pe langa British Museum sau pe langa Madame Tussaud’s fara a le face o vizita. Seara poti face o plimbare pe malul Tamisei cu vaporasul si te poti bucura de splendoarea panoramei vazuta din London’s Eye.

5. Stockholm

city break la Stockholm cu plecare din Bucuresti O mica Venetie a nordului, in capitala Suediei te poti bucura de Centrul Vechi (Gamla Stan) de un pitoresc irezistibil ce adaposteste cele mai importante obiective ale orasului: Palatul Regal Stockholm, Palatul Drottningholm si Palatul Haga, biserica Riddarholmskyrkan si cladirea Primariei. Unul din cele mai importante obiective turistice din Stockholm este Muzeul Vassa – muzeu reprezentat de o nava de razboi din secolul 17, complet restaurata. Poti incerca o vizita si la Muzeul Nobel, urmat de o plimbare pe canalele ce alcatuiesc orasul, lasandu-te uimit de frumusetile din jur.

6. Verona

city break la Verona cu plecare din Bucuresti Orasul lui Romeo si al Julietei, Verona este vizitata anual de milioane de turisti aflati in cautarea romantismului si a relaxarii. Pe langa Casa Julietei si celebrul sau balcon, Verona ascunde si alte comori cum ar fi Arena – un amfiteatru roman spectaculos, Castelvecchio – castel ce adaposteste si muzeul de arta al orasului, Castelul Scaligeri, Domul din Verona si Teatrul Roman. O vizita la Verona trebuie sa includa si degustarea unor preparate locale. Desi nu sunt mari amatori de pizza, veronezii exceleaza la capitolul paste, asa ca nu rata Pizzocheri, Casoncelli sau Bigoli. Nu rata nici Casoela sau Bollito misto (diverse feluri de carne fiarta) servite cu sos pearà – un sos care se gaseste numai in Verona.

7. Geneva

city break la Geneva cu plecare din Bucuresti Daca vrei sa cunosti Elvetia si sa te bucuri de cateva dintre minunile ei, poti incepe cu Geneva, un oras perfect pentru un city break cultural si... stiintific. Geneva este un oras de o frumusete aparte si de o importanta vitala pentru politica si finantele intregii lumi. Ajuns aici, incepe descoperirea Genevei cu Jet d’Eau – o fantana arteziana de peste 140 de metri, care este si simbolul orasului. Poti include o vizita in Centrul Istoric, cu cladiri superbe, magazine cochete, restaurante si terase primitoare si intime. Daca ai timp, viziteaza Palatul Natiunilor impreuna cu Sala Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Daca ai timp fa o vizita si bazei CERN, unde Acceleratorul de Particule incearca sa desluseasca misterele universului si ale vietii.

8. Madrid

city break la Madrid cu plecare din Bucuresti Odata ajuns in Madrid, vei avea parte de surprize placute la orice pas, pentru ca spaniolii stiu sa se distreze si sa isi rasfete turistii. Poti include intr-un city break la Madrid macar unul dintre cele 3 muzee care au pus orasul pe harta culturala a lumii: Prado, Thyssen-Bornemisza sau Reina Sofia, adevarate altare inchinate artei. Nu poti parasi Madridul fara a include si o seara Flamenco. Gaseste un restaurant sau club traditional de Flamenco si ia o cina traditionala in timp ce urmaresti un spectacol de dans unic in lume, pasional, senzual, puternic si cuceritor.

9. Viena

city break la Viena cu plecare din Bucuresti Capitala parca desprinsa dintr-un basm Disney, cu o arhitectura celebra in intreaga lume, Viena este perfecta pentru un city break cultural, romantic, dar si distractiv. Centrul Istoric include majoritatea monumentelor si obiectivelor istorice si turistice esentiale ale Vienei si, desi este greu sa alegi intre Palatul Hofburg si Palatul Schönbrunn, iti recomandam sa vizitezi in intregime macar unul dintre ele. Pentru o experienta completa in Viena, nu trebuie sa ratezi o cina traditionala si macar o tura in Riesenrad – celebra roata vieneza – asta, bineinteles, daca nu ai timp sa-ti dedici o zi intreaga in parcul Prater.

10. Amsterdam

city break la amsterdam cu plecare din Bucuresti Centrul Istoric al Amsterdam-ului este un adevarat arhipelag de constructii legate intre ele de poduri superbe. O plimbare aici este ca o calatorie in timp ce farmeca orice turist. Nu rata Triada Muzeelor din Amsterdam – de o importanta culturala majora pe plan mondial: Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh si Casa Memoriala Anne Frank. Daca ai timp, nu rata nici Muzeul Hermitage, Madame Tussaud’s (Muzeul figurilor de ceara) si Muzeul Heineken, precum si o plimbare prin Cartierul Rosu, celebru in intreaga lume. Muzeul de Stiinte NEMO iti va fi pe plac daca esti o fire curioasa, iar daca iubesti natura, gradinile de lalele Keukenhof Gardens iti vor oferi privelisti de neuitat. Ai calatorit pana acum intr-un city break din Bucuresti? Ce oras ai vizitat si care dintre destinatiile din lista noastra este cel mai probabil sa fie urmatoarea ta destinatie?

SOURCE AND TAGS