Topul celor mai frumoase destinatii cu bai termale din Ungaria


Ungaria este recunoscuta pe plan european pentru statiunile dedicate bailor termale si centrelor spa, strandurilor, piscinelor si aqua park-urilor. Nimic nu se compara cu beneficiile bailor termale, iar statiunile si localitatile in care acestea se gasesc ofera si ele nenumarate avantaje turistilor ajunsi acolo. Hai sa vedem astazi topul celor mai frumoase destinatii cu bai termale din Ungaria – cine stie, poate iti dam idei despre viitoarea ta vacanta din cursul acestui an.

1. Miskolctapolca Miskolctapolca

Cave Bath din Miskolctapolca a castigat premiul Bath of the Year in 2016. Situata intr-o pestera naturala, pestera este unica pe plan european, fiind singura ale carei ape ating in mod natural temperatura de aproximativ 30 de grade. Dar Miskolctapolca reprezinta mai mult decat una dintre cele mai populare destinatii din Ungaria privind turismul dedicat sanatatii si relaxarii. Situata intr-un peisaj montan spectaculos, statiunea ofera si posibilitatea de a te distra la schi pe timpul iernii, dar si de a vizita nenumarate obiective turistice si de a participa la evenimente culturale inedite. Ajuns aici, nu trebuie sa ratezi gradina zoologica, ruinele Bisericii de la Szentlélek, Festivalul de la Castelul Diósgyőr, Festivalul Jeleului, Festivalul Operei din Miskolc sau Festivalul de Film CineFest. Vara poti face drumetii pe munte sau excursii in jurul localitatii, atunci cand nu te bucuri de Cave Bath.
Vezi detalii

2. Budapesta

[caption id="attachment_10284" align="aligncenter" width="600"]Aquaworld Budapesta Aquaworld, Budapesta; sursa foto: szalas.hu[/caption] Pe langa numeroasele hoteluri cu centru Spa si celebrele bai termale din oras (Széchenyi Baths, Rudas Baths sau Gellért Baths), Budapesta este intr-adevar una dintre acele capitale europene ce merita vizitate in orice anotimp, pentru ca este cu adevarat uimitoare. Poti incepe cu Aquaworld ca si sursa de relaxare si divertisment acvatic alternativ la baile termale pentru ca acesta este unul dintre cele mai mari parcuri tematice acvatice din Europa de care te poti bucura alaturi de familie si de prieteni. Intre doua sesiuni de recuperare, refacere si relaxare in baile termale ale Budapestei ai grija sa iesi cat mai mult in oras pentru ca oferta de obiective turistice, culturale si de divertisment te va tine ocupat intreaga vacanta. Malurile Dunarii din Budapesta, legate de celebrele poduri (Podul Libertatii, Podul Margareta, Podul cu Lanturi) sunt declarate monumente UNESCO. Nu rata cladirea Parlamentului, Statuia Libertatii si Citadela, Castelul Buda, bisericile in stil baroc, baile turcesti, piata Roosevelt, Palatul Regal, Insula Margareta, Muzeele de Istorie si de Arta. Budapesta vizitata noaptea reprezinta o experienta ce nu trebuie ratata. Viata de noapte este vesela si activa, Budapesta fiind un oras cosmopolit si plin de energie, cafenelele, terasele si barurile pentru turisti facand deliciul tuturor celor care ajung aici.
Vezi detalii

3. Gyula

[caption id="attachment_10287" align="aligncenter" width="600"]Aqua Palace Gyula Gyula Castle Bath; sursa foto: spatour.hu[/caption] Baile Aqua Palace din Gyula au ajuns pe locul II in cadrul competitiei Bath of the Year in 2016. Gyula este un oras balnear istoric ce se mandreste cu faptul ca este pe harta celor mai cautate destinatii pentru turism de sanatate, recuperare si relaxare din Europa. Dar pe langa oferta bogata si variata de bai termale, centre Spa si centre de relaxare, Gyula isi surprinde vizitatorii si cu peisajul natural. Aflata in sudul tarii, la granita cu Aradul, Gyula a devenit una dintre destinatiile de weekend sau de vacanta preferata ale romanilor, nu numai pentru numarul mare de bai termale, piscine si camping-uri, dar si pentru atractiile turistice interesante din zona. Ajuns aici te poti bucura de plimbari si excursii la castelele Gyula, Gyulavari, Almasy sau Breda, poti vizita Gradina Melcilor, Biserica Sf. Iosif, casa memoriala a lui Bela Bartok sau te poti bucura de inedita expozitie a istoriei carnatilor din Gyula. Turistii se pot bucura aici si de evenimente specifice, precum demonstratii cu soimi, plimbari cu airwheels, degustari de vinuri si mancaruri locale. Pentru gurmanzi, Targul de Carnati si Sunca de la Gyula, Festivalul International al Palincii, Festivalul Gastronomic al Bazinului Carpatic “Regele Gulasului” sunt tot atatea motive pentru a veni aici. Turistii aflati in cautarea unor evenimente culturale se pot bucura aici de festivaluri de teatru sau cele doua festivaluri anuale de jazz din statiune.
Vezi detalii

4. Szeged

[caption id="attachment_10289" align="aligncenter" width="600"]Aquapolis Szeged Aquapolis, Szeged; sursa foto: hunguesthotels.hu[/caption] Al treilea cel mai mare oras al Ungariei, Szeged este cunoscut turistilor pentru frumusetea sa panoramica si pentru multitudinea de oportunitati pe care le ai la dispozitie pentru a te bucura de stranduri, bai termale, centre Spa, piscine si activitati nautice. Dar, odata ajuns aici intr-o vacanta de refacere fizica si psihica, nu poti sa nu te bucuri si de celelalte minuni pe care orasul ti le pune la dispozitie. O plimbare prin Gradina Botanica sau cea Zoologica te va relaxa si iti va umple sufletul de bucurie la vederea vegetatiei luxuriante si animalelor exotice expuse aici. Muzeul Mora Ferenc se afla intr-o cladire ce iti va taia rasuflarea prin dimensiunile si frumusetea ei arhitecturala. Expozitiile muzeului, permanente sau ocazionale sunt inedite si atrag zeci de mii de curiosi. Muzeul Salamului si al Paprikai iti va face o pofta de mancare teribila, asa ca dupa ce vizitezi si Centrul Regional de Arta sau Biserica Votiva trebuie neaparat sa iti astamperi foamea cu o ciorba de peste cum numai in Szeged vei mai gasi. Cei mai aventurosi se vor bucura sa afle ca pot vedea obiectivele turistice principale ale orasului si cu ajutorul unui mic tren de epoca urban sau, pentru un plus de adrenalina, chiar dintr-un avion de agrement ce survoleaza orasul.

5. Hajduszoboszlo

[caption id="attachment_10290" align="aligncenter" width="600"]Aqua Palace Hajduszoboszlo Aqua Palace; sursa foto: gotohungary.com[/caption] Aceasta este cea mai cunoscuta statiune din Ungaria ce ofera centre Spa, bai in aer liber, Aquapark si Aqua-Palace (bai acoperite, tratamente balneo-climaterice), piscine si stranduri. Faima statiunii se bazeaza insa nu numai pe complexul de bai termale si centre de tratament, ci si pe alte atractii turistice, culturale si culinare. O excursie prin imprejurimi trebuie sa includa si Muzeul Bocksai Istvan, Galeria Hajduszoboszlo, Biserica Reformata si Biserica Catolica Sf. Ludovic. Multitudinea de cafenele, baruri, restaurante si cluburi vor satisface si cele mai variate gusturi. Parcul din zona este o bijuterie naturala, dar daca vrei sa te bucuri de natura in toata splendoarea si exotismul ei, gradina zoologica din Budapesta este foarte aproape de complexul termal.
Vezi detalii
Tu te-ai gandit vreodata sa te bucuri din plin de una dintre statiunile cu bai termale din Ungaria? Care din ele este preferata ta? Unde ai vrea sa iti petreci urmatoarea vacanta la Spa?

SOURCE AND TAGS