Top 10 destinatii pentru petreceri


Atunci cand vorbim despre destinatii pentru petreceri, nu ne referim neaparat la faptul ca in unele orase anul acesta ai putea merge la un concert sau la un eveniment mai deosebit. Vorbim despre orase in care petrecerea tine pana dimineata, viata de noapte e senzationala pe tot parcursul anului si nu numai in sezonul turistic, iar placerea de a fi acolo nu se compara cu nimic. Daca esti pus pe distractie anul acesta si iti doresti sa petreci pana in zori, hai sa vedem cele mai “fierbinti” si mai atractive destinatii!

1. Hamburg

hamburg In general Germania este recunoscuta pentru viata de noapte si distractia continua, dar Hamburg-ul a fost votat in 2017 ca cel mai “tare” oras pe care sa il vizitezi daca vrei sa petreci cu adevarat. Hamburg-ul bifeaza pozitiv la toate categoriile: hoteluri excelente, restaurante cu preparate fabuloase, cluburi, petreceri, concerte, evenimente culturale pentru toate gusturile, festivaluri stradale si multe altele. Ca sa primeasca o astfel de distinctie, Hamburg-ul a trebuit sa demonstreze si ca este un oras prietenos cu strainii, ca este absolut sigur, si ca practica cele mai corecte preturi.

2. Amsterdam

amsterdam Amsterdam-ul are deja o reputatie si tot ce face este sa o faca si mai puternica printre turistii de toate varstele si nationalitatile. In Amsterdam pierde-te in muzica – vei gasi aici atat de multi artisti, atat de multe concerte live si atat de multe festivaluri si evenimente de strada ca nu o sa stii la ce sa participi prima data. Viata de noapte in Amsterdam este eclectica si satisface si cele mai pretentioase gusturi, fie ca iti doresti un mic club de jazz intim si cochet sau un concert live cu DJ veniti din toata lumea.

3. Barcelona

barcelona Daca vrei sa petreci ca localnicii in Barcelona, nu ai decat sa dansezi pana dimineata, fie in cluburile speciale de tango sau flamenco, fie in cluburile cu muzica internationala sau cele cu concerte live. In plus, o excursie pe La Rambla iti va face noaptea mult mai senina si luminoasa, caci aici nu pare sa doarma nimeni. Baruri, cafenele, cluburi mai mici sau mai mari, artisti live, festivaluri si arta stradala – aici gasesti orice iti doreste inima din punct de vedere al distractiei.

4. Sankt Petersburg

sankt Fereastra Rusiei catre Europa, St. Petersburg a fost dintotdeauna capitala distractiei din aceasta tara. Liberal, cosmopolit si pus pe fapte mari, orasul pare a fi un univers de sine statator, gata oricand sa isi surprinda vizitatorii in cele mai placute moduri cu putinta. Noptile Albe la Petersburg este un exemplu puternic in acest sens. Desi festivalul este unul al artelor, in principal, petrecerea incepe sub soarele de la miezul noptii si continua non-stop, caci Sankt Petersburg-ul are foarte multe de oferit, dincolo de spectacole de opera si balet, galerii de arta si expozitii. Oras cosmopolit si libertin, Sankt Petersburg-ul este exact asa cum l-ai auzit din povesti si inca si mai si.

5. Copenhaga

copenhaga Sigur ca te mira prezenta Copenhagai pe aceasta lista, caci orasul este unul linistit si pasnic in timpul zilei. Dar trebuie numai sa astepti sa se insereze si sa faci o vizita in centrul istoric al capitalei daneze pentru a avea brusca impresie ca ai ajuns direct in Manhattan. In Copenhaga ai parte de un divertisment rafinat – baruri si cluburi interesante, eclectice, alternative chiar, mici crame, cluburi specializate pe diverse genuri de muzica, micro-berarii si tot felul de teatre, sali de spectacole si festivaluri stradale. Viata pasnica si linistita devine insa o amintire in iunie, cand incepe Distortion – un festival de rave care tine cinci zile si care are loc in principal pe strazi.

6. Belgrad

belgrad O alta introducere surprinzatoare, iti recomandam sa uiti tot ce crezi ca stii despre Belgrad. Ranile razboiului au inceput sa se vindece si orice titluri de ziar ai citi despre Belgrad, nimic nu ii stirbeste din reputatia de a fi unul dintre cele mai frumoase si fascinante orase de pe Dunare. Cu zone care amintesc de New York, Belgradul invita la distractie tot timpul anului. Unii dintre cei mai mari artisti ai lumii concerteaza pe Beogradska Arena, in timp ce curentele de muzica underground si alternativ sunt la mare cautare in cluburile din oras. Foarte multe evenimente au loc pe pontoanele de pe Dunare, iar experientele sunt fabuloase. Mancarea, cultura locala, superba cetate Kalemegdan, barurile, cluburile, si evenimentele din Belgrad ar face pana si cele mai reputate poluri ale distractiei din lume sa fie invidioase.

7. Londra

londra Nimic nu surprinde la prezenta Londrei in acest top, pentru ca orasul de pe Tamisa a fost unul dintre marii poli ai distractiei din cele mai vechi timpuri. Poate ca nu are un motto atat de fascinant ca New York-ul (Orasul care nu doarme niciodata), dar Londra nu inchide nici ea un ochi toata noaptea. Din Mayfair pana in Soho si de pe Tamisa pana in West End, din King’s Cross si pana in Brixton, Londra canta, danseaza, face arta, inoveaza, se distreaza si inventeaza cultura si distractie la orice pas. Dincolo de cluburile si localurile istorice, la orice pas poti da celebrele pub-uri londoneze in care au loc concerte, spectacole de teatru si tot felul de evenimente care mai de care mai interesante.

8. Bangkok

bangkok Unul dintre cele mai exotice locuri de pe Pamant, in Bangkok gasesti absolut orice iti doresti in termeni de cultura, istorie, arta, obiective turistice, gastronomie, afaceri si distractie. Un haos aproape poetic, orasul geme de cluburi, baruri, restaurante, sali de evenimente si petreceri care mai de care mai nebune. Un loc preferat de turisti este districtul Huai Khwang, cu neoanele, cluburile, petrecerile si zgomotele sale. Orice se poate intampla in Bangkok in ceea ce priveste distractia, asa ca fii cu ochii in patru dupa oportunitati!

9. Tel Aviv

tel aviv Daca New York-ul este Marele Mar, Tel Aviv-ul este Marea Portocala, probabil pentru ca vremea mediteraneeana face orasul sa fie o destinatie perfecta pentru intreg anul, ceea ce, la randul sau, transforma orasul intr-un pol al distractiei care rivalizeaza usor cu New York-ul, Londra sau chiar Rio. Diversitatea este punctul forte al orasului, caci aici gasesti orice iti trece prin cap – de la baruri pe acoperisul zgarie-norilor pentru o clientela rafinata, pana la curti interioare de mari dimensiuni in care oamenii danseaza pana dimineata.

10. Cancun

cancun Daca tot am decis sa mergem ceva mai departe de casa in cautarea distractiei, de ce nu am alege Cancun pentru a ajunge la polul distractiei? Primele saptamani din martie sunt complet nebune – vacanta de primavara Americana aduce toti studentii aici – dar in restul anului Cancun este o mica felie de rai. Poti alege fie petrecerile de pe plaja, fie marile concerte si festivaluri din cluburi, fie discotecile unde singura pretentie (indeplinita, de altfel) este ca ringul de dans sa fie incapator, iar berea si tequila ieftine si bune. Tu ai vizitat vreunul din aceste orase pentru divertismentul pe care il ofera turistilor? Cum te-ai distrat odata ajuns acolo? Ce cluburi/petreceri ti-au ramas in memorie?

SOURCE AND TAGS