Top 10 destinatii externe alese de clientii nostri in 2014


Probabil ai inceput deja sa te gandesti unde iti vei petrece vacanta anul acesta, sau cel putin te-ai gandit la un buget pentru calatorii. De aceea, ne-am gandit sa venim cu cateva sugestii pentru a-ti usura poate, macar putin, deciziile de calatorie. Si cu ce idei mai bune puteam veni, daca nu cu topul preferintelor clientilor nostri in 2014?

Astfel, alegand o tara din topul nostru, ai siguranta ca vizitezi destinatii testate de numerosi calatori ca tine si ai parte de rasfatul cautat in vacanta. Prin urmare, iata un top 10 al destinatiilor alese de clientii nostri anul trecut:

10. Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite Una dintre cele mai exotice si mai luxoase destinatii turistice din lume, Emiratele reprezinta un vis devenit realitate pentru cel care cauta atat atmosfera din basmele Seherazadei, cat si contemplarea unei lumi atat de moderne incat iti taie respiratia. Emiratele, o federatie a 7 state independente, dintre care Dubaiul este cea mai cunoscuta, este un loc in care vechiul si noul isi dau mana pentru a crea un puzzle fascinant. Zgaraie nori ce ar face si cladirile New York-eze sa se simta intimidate, insule in forma de palmieri, plaje spectaculoase, bazaruri si preparate culinare traditionale sunt numai cateva dintre elementele care fac Emiratele sa fie una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume.

9. Marea Britanie

Marea Britanie In 2014, una dintre destinatiile preferate ale clientilor nostri a fost Marea Britanie si pe buna dreptate. In afara de Londra, una dintre cele mai fascinante si atractive capitale din Europa, Marea Britanie le ofera vizitatorilor sai experiente de neuitat, fie ca este vorba despre monumentele de la Stonehenge, fie ca este vorba despre vizitarea celebrelor castele Windsor, Howard, Blenheim si altele. Marea Britanie le ofera turistilor plaje de o ireala frumusete, coaste salbatice in care natura este stapana, sate idilice ca la inceput de timp si o bogatie culturala si istorica ce parca respira din fiecare piatra si fiecare monument.

8. Egipt

Vacante in Egipt O excursie in Egipt este ca o intoarcere in timp, la istoria unei civilizatii care inca le mai ofera mistere cercetatorilor si arheologilor. Piramidele, vestigiile istorice, desertul, cultura, istoria, religia, miturile si povestile, toate fac parte din cartea de vizita a Egiptului, un loc in care poti savura nu numai istorie, ci si distractie in toata regula. Hurghada este una dintre cele mai cautate si mai renumite statiuni estivale din lume, iar la cativa pasi mai incolo, te asteapta El Gouna, supranumita si Venetia Egiptului, acest complex de insule si lagune le ofera turistilor infinite posibilitati de petrecere a timpului liber, de la scufundari la competitii de golf. Sharm El Sheik probabil nu mai are nevoie de nici o prezentare, pentru ca este statiunea numarul 1 atunci cand vine vorba de distractie si rasfat.

7. Franta

Franta Eiffel Fie ca alegi Franta pentru a vizita cel mai romantic oras din lume – Parisul, fie ca iti doresti cateva zile de liniste pe coastele Normandiei, sau vrei sa vizitezi castelele de pe Valea Loarei ai toate motivele sa iti faci niste rezervari din timp. La tot pasul Franta iti spune povestea ei, o poveste despre regi si curtezane, despre cultura, despre muzica, arta si renastere, despre glorie, frumusete si bogatie, despre cele mai rafinate mancaruri si cele mai fine vinuri, despre suferinta si durere, dar si despre unele dintre cele mai renumite atractii turistice, culturale si istorice din lume. Indiferent pentru ce motiv alegi sa vizitezi Franta, aceasta nu te va dezamagi.

6. Italia

Italia - Vatican Italia este una dintre tarile preferate de clientii nostri an de an, si asta pentru ca este atat de diversa si de interesanta, incat poti sa o vizitezi de cateva ori si sa nu ii fi descoperit inca toate secretele. Vei gasi aici statiuni estivale incantatoare, dar si statiuni montane care iti vor taia respiratia. Mai mult, iti doresti o excursie culturala? Roma este un oras care iti va satisface toate curiozitatile legate de Imperiul Roman si istoria antica. Aproape nimic nu intrece pofta de viata a italienilor, apetitul lor pentru mancaruri bune, cafea tare si distractii de calitate. Italia are ceva de oferit tuturor, si are atat de multe de oferit, incat va trebui sa revii de cateva ori ca sa traiesti la maxim toate experientele pe care ti le pune la dispozitie.

5. Austria

Vacante Austria Austria este preferata clientilor nostri atat in sezonul rece, cat si in sezonul estival. Renumita pentru statiunile montane fabuloase si oportunitatile pe care le ofera tuturor impatimitilor de schi sau alte sporturi de iarna, Austria este un taram de poveste indiferent de anotimp. Viena este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa si din lume, fiind considerata capiutala europeana a muzicii. In Austria trecutul intalneste prezentul cu o gratie, o ordine si o naturalete de care numai austriecii sunt in stare. Daca alegi aceasta tara pentru anuala vacanta de schi, fa-ti planurile din timp, intreaga lume se pregateste sa ajunga acolo!

4. Spania

Oferte vacante Spania La fel ca Italia, si Spania este o tara versatila, diversa si interesanta. Unii o aleg pentru petrecerea unei vacante de vara in cel mai adevarat sens al cuvantului. Litoralul spaniol este celebru in toata lumea si aglomerat pe tot parcursul sezonului. Dar Spania inseamna mai mult decat siesta si sangria, Spania inseamna Barcelona si Madrid, Gaudi si Picasso, inseamna Muzeul Prado, inseamna istorie, cultura si religie, perfect imbinate cu Ibiza, lupte cu tauri, sporturi extreme bizare, festivaluri ce fac intreaga tara sa rasune de veselie, dar si mancare buna, oameni prietenosi si distractie la maxim.

3. Bulgaria

Oferte vacante in Bulgaria Daca te intrebi de ce Bulgaria este una dintre cele mai dragi destinatii turistice pentru romani si ocupanta a locului 3 in top, raspunsul este simplu: Bulgaria stie cum sa isi atraga si sa isi fidelizeze turistii. Distanta mica, preturile mai mult decat accesibile si statiunile estivale care incep sa capete din ce in ce mai mult renume sunt numai cateva dintre motivele pentru care o vacanta in Bulgaria poate fi considerata o idee stralucita si de succes. Nu te gandi numai la Albena, Nisipurile de Aur sau alte statiuni de pe litoral care au devenit deja destinatii obisnuite pentru romani. Bulgaria rivalizeaza cu unele statiuni renumite de la Marea Mediterana prin oferta bogata si variata de distractie si petrecere a timpului liber. De la surfing la echitatie, turistii au la dispozitie o larga paleta de optiuni si nimeni nu se intoarce din Bulgaria fara sa fi incercat un sport mai aventuros sau cel putin niste preparate culinare exceptionale.

2. Grecia

Oferte vacante Grecia In 2014, pe locul doi in topul preferintelor clientilor nostri se afla Grecia. Deloc surprinzator, avand in vedere ca distanta este destul de mica si preturile acceptabile. De la cea mai populara statiune estivala pana la cea mai discreta taverna, Grecia te intampina la tot pasul cu istoria ei, cu cultura ei straveche, cu farmecul ei petrecaret si gurmand, cu cladirile ei albe si apele ei limpezi. Grecia este insorita, luminoasa si deschisa, dar in acelasi timp profunda si uimitoare, un spatiu magic in care pare ca stravechii zei Olimpieni au creat o lume de basm in care tu nu poti decat sa te lasi invaluit si sedus de farmecul acestei lumi aparte.

1. Turcia

Oferte vacante Turcia Pe locul 1 in topul preferintelor clientilor Eximtur in 2014 se afla Turcia, tara ce desparte si uneste doua continente, tara in care vestigiile Imperiului Otoman si traditiile lumii musulmane se intrepatrund intr-o tesatura complexa si minutios lucrata cu modernismul occidental. Istanbul este locul perfect pentru cei ce vor sa descopere o lume eclectica, spectaculoasa prin diversitatea ei, leaganul unui imperiu si o capitala vestica din toate punctele de vedere. In Turcia, tarmurile marilor (Marea Neagra, Marea Egee si Marea Mediterana) te asteapta cu o multime de statiuni turistice parca desprinse din vise. Ofertele all inclusive, clima superba, preturile accesibile si diversitatea culturala, istorica si de petrecere a timpului liber sunt elementele cheie care au atras turistii romani catre Turcia. Tu ai fost in vreuna din aceste tari? Ce parere ai despre topul nostru si ce alte propuneri ai pentru anul 2015? Spune-ne parerea ta si lasa loc imaginatiei si inspiratiei sa iti poarte pasii catre urmatoarea ta destinatie de vacanta!

SOURCE AND TAGS