Top 7: Cele mai romantice hoteluri din Europa


Toamna ne imbratiseaza sufletele cu flori, frunze in culori spectaculoase, picaturi de ploaie si romantism delicat, senzual, creand amintiri pentru toata viata. Intotdeauna am considerat ca acesta este anotimpul perfect pentru a calatori din dragoste, din dorul de a respira mireasma altor pamanturi si de a asculta legendele altor popoare. Si pentru ca este inca sezon de nunti, am cautat pentru voi cele mai romantice, intime, perfecte hoteluri unde sa iti cuibaresti dragostea si sa inchizi usile in urma ta.

Fie ca alegi sa iti petreci cea mai dulce luna din viata in hotelurile de mai jos, fie ca te bantuie gandul unei escapade romantice de weekend, noi iti garantam ca vei avea parte de clipe speciale, care vor umple paginile unor albume foto pentru eternitate.

Iata mai jos topul celor mai romantice hoteluri din Europa:

1. Boscolo Hotel Aleph, Roma

Pe Via San Basilio, la numarul 15, vei intalni un hotel de poveste, care  te intampina cu opere de arta si istorii ale unor vremuri de mult apuse. Designerul acestui hotel este celebrul arhitect Adam D. Tihany, care si-a imbinat viziunea artistica cu ideile fiului sau, fotograful Bram Tihany, creand un loc atat de special, incat vei considera ca totul este magic. Printre cele mai interesante atractii ale hotelului este si un SPA fabulos, unde te poti relaxa cu masaje exotice, sauna si alte tratamente unice in Europa.

[caption id="attachment_996" align="aligncenter" width="500"] Boscolo Hotel Aleph, Roma[/caption]

2. Sanderson A Morgans Hotel, Londra

Sanderson A Morgans este un Boutique Hotel aflat pe strada Berners, in celebrul cartier Soho, in apropiere de Covent Garden si Regent's Park. Daca zona nu te-a convins deja, iti voi spune ca acest hotel este chic, elegant, fashion si foarte cool si se adreseaza cuplurilor moderne, aflate intr-o escapada romantica. Hotelul este celebru pentru designul sau: mobila-statement, un bar ca un podium de moda, un restaurant de vis si camere care te asteapta cu tot felul de surprize inedite. Este foarte interesanta atmosfera creata de acest hotel: vibranta, senzuala, amuzanta, nonconformista.

[caption id="attachment_993" align="aligncenter" width="500"] Sanderson A Morgans Hotel, Londra[/caption]

3.  Satini Residence, Praga

Praga este fara indoiala unul dintre cele mai romantice si mai interesante orase din lume. Cu aerul sau regal, dar cu spiritul tanar, Praga are ceva de oferit pentru orice cuplu care isi serbeaza dragostea. Si daca tot ajungi in Praga, de ce sa nu traiesti aceasta experienta la maxim?! Cand luminile orasului stralucesc, iar noaptea isi intinde mantia de stele, bate in poarta castelului Satini Residence, de pe strada Nerudova. Interiorul baroc al palatului a fost restaurat si arata exact ca in secolul al 17-lea: lambriuri din lemn scump, fresce, picturi pe pereti, tavane cu bolta si oglinzi din cristal. Imagineaza-ti un mic dejun la pat, cu o cafea aromata cu frisca, capsuni cu ciocolata si un trandafir parfumat cu toata esenta unui oras perfect.

[caption id="attachment_997" align="aligncenter" width="500"] Satini Residence, Praga[/caption]

4. Neri H and R, Barcelona

Poate ca numele nu-ti spune nimic, insa odata ajuns aici vei exclama cu admiratie: "asa ceva este posibil doar in povesti!" si, cu siguranta, vei avea dreptate. Aflat pe strada San Sever, in apropiere de La Rambla si de valurile Mediteranei, Neri H and R este un hotel cu o istorie uimitoare. A fost practic distrus in timpul razboiului civil si apoi renovat cu lemn inchis la culoare si piatra. Designul sau te va uimi inainte de a intra pe usa, iar interioarele transmit o stare de totala relaxare si libertate. Nu se aseamana cu niciun alt hotel din Barcelona, fiecare camera avand un look special, luxuriant si romantic. Chiar daca se afla intr-o zona perfecta a orasului, pur si simplu, nu vei dori sa parasesti acest hotel: are un restaurant minunat, iar dupa cina, poti urca pe terasa-penthouse de pe acoperis (dotata cu solar si jacuzzi) pentru a-ti petrece noaptea cu luminile Barcelonei la picioarele tale.

[caption id="attachment_998" align="aligncenter" width="500"] Neri H and R,[/caption]

5. Hotel De-Banville, Paris

Evident, din topul nostru nu putea lipsi Parisul, "orasul luminilor". Iar daca majoritatea alege hoteluri cu nume grele in industrie, noi iti recomandam micutul si romanticul hotel aflat pe Boulevard Berthie, la numarul 166, in apropiere de Arc de Triomphe si de Palais des Congrès. Interiorul hotelului este inspirat din anii '30 si fiecare piesa a mobilerului este aleasa personal de patron din magazine vintage, luxuriante. In plus, stradutele frumoase din jur, micutele cafenele si casele de moda creaza o atmosfera incredibila, potrivita cu acest anotimp. Hotelul este renumit si pentru serviciile excelente si mai ales pentru privelistea pe care o ofera asupra faimosului Tour Eiffel.

[caption id="attachment_999" align="aligncenter" width="500"] Hotel De-Banville, Paris[/caption]

6. Villa Armena, Siena

Imagineaza-ti ploaia cazand in rafale pe acoperisul din lemn al unei vile de poveste si gradina verde, inmiresmata, stralucind sub picaturile grele de apa, in timp ce tu te relaxezi cu un pahar de vin rosu Brunello in fata semineului in care arde lemn de pin. Daca aceasta poveste face parte din scenariul tau, noi iti recomandam hotelul de 5 stele aflat in satul Buonconvento, la 20 de km de Siena, in inima Toscanei. Villa Armena dateaza din anii 1500 si a fost construita de Bladassarre Peruzzi, arhitectul familiei nobile Malavolti. In zilele noastre este un hotel de 5 stele, cu doar 10 camere, decorate diferit si numite dupa fiecare membru al familiei italiene. Meniurile senzationale ale restaurantului, focul din semineu, piscina din interior, precum si decorurile naturale romantice ale Toscanei vor face din escapada ta o adevarata aventura.

[caption id="attachment_1000" align="aligncenter" width="500"] Villa Armena, Siena, Italia[/caption]

7. Hotel Seven One Seven, Amsterdam

Stim ca este frig in Amsterdam, insa locatia pe care ti-o recomandam este atat de somptuoasa, de eleganta, de exclusivista si de romantica, incat frigul si ploaia vor fi doar niste amintiri indepartate. Pe strada Prinsengracht 717, hotelul Seven One Seven este de fapt o casa eleganta din mijlocul orasului, in cartierul muzeelor, langa Vijzelstraat. Apartamentele hotelului sunt unice, asezate discret, iar personalul este atat de atent, incat par mai mult majordomi decat chelneri. Seven One Seven este o cladire istorica din secolul al 19-lea, ale carei obloane esmerald-green se deschid spre un hol de marmura veche, de unde o scara de stejar te conduce in camere si in cele doua splendide apartamente cu vedere spre canalele Amsterdamului. Daca iti doresti o priveliste fabuloasa, rezerva camerele Mozart sau Schubert, care te vor primi cu flori olandeze proaspete, opere de arta clasice si un mic dejun servit la pat, in acorduri de pian.

[caption id="attachment_1001" align="aligncenter" width="500"] Hotel Seven One Seven, Amsterdam[/caption]

SOURCE AND TAGS