Top 5 locuri mai putin cunoscute din Paris


Pentru ca in luna februarie toata lumea vorbeste despre destinatii romantice, ne-am gandit sa iti prezentam si o alta fata a "orasului iubirii". Auzim deseori despre Turnul Eiffel si cozile interminabile de la baza lui, despre Luvru si timpul de care ai nevoie pentru a-l vedea sau despre Notre Dame si frumoasa sa arhitectura gotica. Cu toate acestea, ne-am gandit ca ti-ar placea sa stii si alte 5 locuri superbe din Paris care sunt mai putin cunoscute de catre turisti. Topul nostru cuprinde:

5. Districtul Montmartre – Pe urmele lui Dali si Picasso

Multi turisti viziteaza frumoasa Bazilica Sacre Coeur din Montmartre pentru superba panorama pe care o au de pe treptele ei. Cu toate acestea, odata ce urca aici, putini se gandesc sa faca o plimbare si in jurul Sacre Coeur-ului, vizitand si restul districtului Montmartre. In trecut numerosi artisti precum Dali, Picasso sau Van Gogh aveau studiouri sau lucrau in acest cartier, iar azi spiritul boem se pastreaza in multele restaurante si magazine micute pline de suveniruri create de artistii din zona si nu numai.

4. Musee des Arts Decoratifs – Casa ingeniozitatii

Multi calatori viziteaza colectiile de arta ale muzeului Luvru, insa putini stiu ca in aceeasi locatie (Palais du Louvre) isi are locul un alt muzeu cel putin la fel de interesant. Recomandarea noastra e ca daca te afli in zona sa intri si pe la Muzeul Artelor Decorative. Fiind dispus pe mai multe nivele, aici poti vedea numeroase obiecte de decoratiuni interioare (si nu numai) create ingenios de designeri din toata lumea. Bonus: Toti tinerii care au sub 26 de ani si sunt din Uniunea Europeana au intrare gratuita!

3. La Defense – New York-ul Parisului

De obicei atunci cand vine vorba de Paris ne gandim la iubire si romantism. Cu toate acestea, putini turisti stiu faptul ca aici se afla si unul dintre cele mai mari districte financiare din Europa, unde se afla 72 de zgarie-nori. La Defense se afla in partea de vest a Parisului si se intinde pe o suprafata de 5.6 milioane de metri patrati, aici lucrand zilnic 180 000 de oameni. Daca vrei sa te simti pentru o clipa ca in New York, te sfatuim sa vizitezi si aceasta zona a Parisului!

2. Le Tour Montparnasse – Fratele mai mic al Turnului Eiffel

Pentru ca am auzit de multe ori despre coada interminabila de la Turnul Eiffel, ne-am gandit ca ar fi util sa iti prezentam si o alta varianta, mai putin cunoscuta, prin care poti avea o vedere panoramica de 360° asupra Parisului: Turnul Montparnasse. Turnul a fost construit intre 1969 si 1973 si este in prezent al doilea cel mai inalt zgarie-nori din Franta (cel mai inalt fiind in La Defense). Montparnasse are o structura arhitecturala simpla - data fiind perioada in care a fost construit, doar birourile aflate la extremitatile fiecarui etaj au acces la lumina naturala. Structura monolitica a turnului, dar si marimea si culoarea sa i-au atras antipatia parizienilor (datorita neconcordantei cu cladirile din imprejurimi). Astfel, multi francezi considera ca varfului Turnului Montparnasse ofera cea mai frumoasa vedere asupra Parisului, pentru ca este singurul loc din oras de unde nu se poate vedea cladirea in sine. Bonus: avantajul panoramei din Montparnasse este aceea ca ea cuprinde si Turnul Eiffel. Te sfatuim sa mergi spre seara, ca sa intelegi mai bine de ce este numit Parisul si "orasul luminilor"!

1. Sainte Chapelle – Simfonia luminii si culorilor

Probabil unul dintre cele mai populare locuri din Paris este Catedrala Notre Dame, cu binecunoscutul ei stil arhitectural. Pe de alta parte, probabil unul dintre cele mai putin cunoscute locuri din Paris se afla la doar 5 minute de mers pe jos de la Notre Dame si se numeste Sainte Chapelle. Desi intrarea in aceasta capela se face contra cost, te indemnam cu multa caldura sa o vizitezi, pentru ca nu vei regreta! Construita intre 1239 si 1248 in stil gotic, partea exterioara a Sainte Chapelle este mai mica si mai putin impresionanta decat cea a "surorii sale": Notre Dame de Paris. Cu toate acestea, Sainte Chapelle ofera o experienta incantator de intima prin interiorul bogat care compenseaza din plin pentru aspectul exterior. Mai intai vei trece printr-o incapere superba, cu multe bolte si pereti pictati in culori contrastante. Apoi, urcand scarile in spirala vei ajunge in partea superioara a constructiei, ce impresioneaza prin incredibilele vitralii care amintesc de castelele din povesti. Recomandarea noastra: nu rata acest obiectiv!

Ai gasit si tu locuri de neratat in Paris? Ne-ar placea sa auzim de ele. Spune-ne despre experienta ta intr-un comentariu mai jos.


SOURCE AND TAGS