Top 5 destinatii pentru luna august


Daca nu ai fost inca in vacanta si nu esti hotarat unde sa mergi, Eximtur iti recomanda 5 destinatii de poveste, care sa iti ofere totul: hoteluri elegante, plaje exotice, orase superbe, istorie si traditii, cultura, muzica, festivaluri, restaurante si cluburi, dar si o viata de noapte intensa. Haideti sa vedem care sunt recomandarile pentru luna august...

1. Malaysia

Malaysia este una dintre cele mai frumoase tari din Asia de SE, are turismul foarte dezvoltat si chiar a fost numita "noua Thailanda" din punct de vedere al gastronomiei. Insa, ca diferente fata de alte tari ale Asiei, Malaysia este o tara mai ieftina, are plaje virgine si insule pustii, orase elegante, palate si temple si o multime de atractii turistice. In capitala - Kuala Lumpur - vei gasi cazare la preturi incredibile la unele dintre cele mai inalte si mai elegante hoteluri de 4 si 5 stele. Daca vei ramane aici, poti vizita cu preturi modeste toate insuelele Malaysiei si poti merge in cautarea celor mai frumoase plaje din lume. Daca vrei sa inveti cate ceva despre istoria agitata a acestei tari, iti recomand pitorescul orasel Melaka, aflat la 100 km sud de Kuala Lumpur, iar daca vrei sa petreci intr-un adevarat paradis fiscal, iti recomand insula Langkawi, aflata langa granita cu Thailanda, in nord-vestul Malaysiei.

2. Italia Cei mai multi dintre noi au vizitat marile orase italiene - Roma, Napoli sau Milano - insa frumusetile autentice, surprinzatoare ale tarii stau in zone mai ascunse, in sate de pescari desprinse din povesti, in plaje mici si in taverne cu bunatati savuroase. Daca vrei sa vezi o alta Italia, sa ai parte de aventura si sa descoperi secretele unei tari minunate, iti recomand sa pleci din Venetia, sa vizitezi Trieste, un port deseori neglijat de turisti, cu un castel superb, apoi sa te indrepti spre Ravenna, Cesena si Rimini, sa bei un cappuccino in Florenta, sa faci fotografii in frumoasa Perugia, sa admiri peisajele spectaculoase din Pescara si sa cobori pana in Bari, de unde ai o linie low-cost spre Bucuresti. Nici Sicilia nu este de ocolit, daca nu ai vizitat pana acum Palermo, Messina sau Catania si plajele cu nisip auriu din aceasta zona. Pentru cei care isi doresc o vacanta de lux, le recomand Coasta Amalfitana, in special oraselul Sorrento.

3. Portugalia Portugalia este o destinatie excelenta pentru luna august. Aflata in Peninsula Iberica, intre Spania si Oceanul Atlantic, Portugalia se bucura de veri mai placute decat vecina sa. Curentii marini sunt racorosi si plini de savoare, iar aici vei putea degusta cele mai grozave fructe de mare si pesti oceanici. Lisabona este o capitala atipica - linistita, cu un ritm de viata domol, boema si incantatoare. In plus, este un oras extrem de romantic, cu stradutele sale in panta, pe care circula tramvaie galbene si cu flori in balcoanele caselor de epoca.  Porto este un oras fascinant, in care produsele de patiserie si vinul celebru in intreaga lume iti vor incanta simturile. Ai foarte multe de vizitat in Portugalia - munti si mare, castele si biserici medievale, plaje si orase romantice. Iar daca vrei o vacanta cu adevarat iesita din comun, poti oricand sa zbori spre Insulele Azore, care apartin Portugaliei si sunt de o frumusete ravasitoare.

4. SUA, New York La sfarsitul lui august este cea mai buna perioada pentru a vizita New York-ul. Atunci trusitii sunt mai putini, iar lipsa agitatiei iti va permite sa simti orasul la adevarata valoare. Pe langa celebrele atractii turistice - Statuia Libertatii, Times Square, Metropolitan Museum of Art sau MoMA - in New York ai o infinitate de posibilitati, nu degeaba este numit si "orasul viselor". Poti sa te plimbi intr-o zi insorita prin Central Park, poti sa vizitezi magazinele cu suveniruri din Soho, poti lua pranzul si cina la restaurante romantice, poti urca in cele mai inalte cladiri pentru a te simti pe acoperisul lumii. Orice ai alege sa faci in New York, vacanta ta va fi desavarsita!

5. Marea Britanie, Londra Daca ai ocolit pana acum Londra, din cauza vremii sau a preturilor, luna august este cea mai potrivita perioada sa o vizitezi. Aglomerata si boema, Capitala Regatului pulseaza de viata si straluceste mai frumos ca niciodata. Jocurile Olimpice de Vara sunt in toi, iar calatorii se indreapta spre Londra, cel mai vizitat oras al lumii. Exista o multime de lucruri gratis pe care le poti face la Londra: marile muzee sunt free, parcurile si gradinile sunt inflorite, Trafalgar Square te asteapta sa o fotografiezi, artistii stradali ofera spectacole superbe, pietele sunt incarcate cu fructe si legume, dar si suveniruri ieftine, pe strada au loc concerte gratis, iar batrana Westminster Abbey isi face simtita prezenta prin clopotele sale uriase. Mergi la Londra in august si nu vei regreta!

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS