Top 5: cele mai interesante parcuri nationale din lume!


Parcurile nationale ale lumii, majoritatea incluse in UNESCO World Heritage, sunt printre cele mai frumoase si pline de maretie zone ale pamantului. Calatorii aleg an dupa an sa le viziteze si sa se inspire din frumusetea si bogatia lor. Natura aici este sabatica, pura, foarte rar atinsa de bagheta magica a omului. Milioane de turisti merg in aceste parcuri pentru a observa flora si fauna, pentru relaxare si sporturi extreme. Uneori, chiar si mersul pe jos poate fi un sport extrem in aceste parcuri! Dar haideti sa vedem care sunt cele mai interesante parcuri nationale ale lumii...

1. Grand Canyon National Park, USA

Una dintre minunile lumii se afla in Arizona. Istoria sa este incredibila, iar Grand Canyon s-a format prin eroziunea fluviului Colorado, care a sapat in stanca timp de 6 milioane de ani. Parcul a fost deschis in anul 1919, are peisaje diverse de la paltouri, la paduri superbe, cascade si desert, este casa a peste 1.000 de specii de plante, 300 de specii de pasari si 40 de specii de pesti, si a fost inclus in World Heritage Site in 1979.

2. Great Smoky Mountains National Park, USA

Este, fara indoiala, cel mai frumos parc national din lume. Padurile nesfarsite, muntii semeti, cascadele, raurile stravezii ofera calatorului un peisaj greu de uitat. Cele mai vizitate zone sunt Mount Le Conte si Alum Cave Trail. Exista oportunitati de hiking, backpacking, camping si pescuit.

3. Lake District National Park, Anglia

Unul dintre cele mai mari parcuri din Europa se afla in NV-ul Angliei si are peste 2.200 de kilometri patrati. Lacurile si cele 200 de piscuri muntoase ofera un peisaj fabulos, format prin eroziune. Aleile si padurile parcului au atras de-a lungul anilor scriitori, calatori si fotografi celebri. Parcul este vizitat anula de 20 de milioane de turisti.

4. Kakadu National Park, Australia

Localizat la doar 257 de km est de Darwin, Kakadu este inclus in World Heritage Site si are o suprafata de 20.000 de kilometri patrati de frumusete unica si o exceptioanala biodiversitate. Viata salbatica si speciile incredibile de plante si animale atrag anual milioane de turisti.

5. Kruger National Park, Africa de Sud

Este una dintre cele mai amri rezervatii naturale din Africa si un adevarat paradis. Aici poti admira celebrii Big Five in mediul lor - leul, elefantul afircan, buffalo, leopardul si rinocerul. Este unul dintre cele mai grozave parcuri pentru safari si are o multime de facilitati pentru turisti: casute de lux, echipamente de inchiriat, mancare excelenta si multe altele.

Iar ca bonus, va invit sa vizitati Plitvice Lakes National Park din Croatia - o oaza de frumusete si liniste!

Foto: traveltailor.com

Pe scurt, in acest articol am vorbit despre top 5 cele mai interesante parcuri nationale din lume: Grand Canyon National Park din USA, Great Smoky Mountains National Park din USA, Lake District National Park din Anglia, Kakadu National Park din Australia si Kruger National Park din Africa de Sud.


SOURCE AND TAGS