Top 10 tipuri de fotografii populare din vacanta de vara


Fotografiile de vacanta devin o adevarata cascada de momente si posturi amuzante pe retelele de socializare, mai ales in timpul verii. Dupa unele statistici, turistii se inapoiaza din concediu cu o medie de 300 de fotografii pe care le distribuie in grupurile de prieteni. Unele dintre acestea se repeta de la o persoana la alta, motiv pentru care expertii au decis sa nominalizeze cele mai populare fotografii de vacanta intr-un top. Daca de exemplu acum cativa ani “impingerea” turnului din Pisa era una dintre cele mai frecvente cadre, anul trecut romantismul a obtinut primul loc. Dar hai sa vedem concret care sunt cele mai populare imagini de vacanta.

1. Degetul si inimioara

1 Cea mai in trenduri fotografie de vacanta este cea infatisand un cuplu – intr-un peisaj de basm, romantic, luminos – care pune in prim-plan inimioara facuta cu degetele. In general, astfel de cadre apar la tinerii casatoriti aflati in luna de miere sau la cuplurile aflate intr-o aventura romantica intr-o destinatie exotica.

2. Atentie ca frige!

sun-2571158_1920 Pentru o astfel de fotografie ai nevoie in primul rand de o destinatie uluitoare in care sa prinzi un rasarit sau un apus spectaculos. Apoi, trebuie ca fotograful sa aiba un bun simt al incadrarii si al perspectivei, pentru ca persoana fotografiata sa para ca tine soarele in maini. Unele astfel de cadre sunt cu adevarat fabuloase.

3. Urmeaza liderul!

dock-1938630_1920 Pe locul trei specialistii au plasat acele fotografii in care o persoana conduce de mana o alta catre o destinatie aflata nu la foarte mare departare inainte. Desigur, un astfel de cadru permite o sumedenie de glume pe seama unui cuplu, de exemplu, dar in general astfel de fotografii au scopul de a surprinde bucuria si entuziasmul celor aflati intr-o aventura de descoperire a unei destinatii exotice.

4. Un hot dog… doi hot dogi…

hodoglegs Picioarele hot dog au fost extrem de populare in anii trecuti, dar anul acesta le gasim numai pe locul 4. Odata cu abundenta de selfie-uri si mijloacele moderne de a ne auto-surprinde pe camera in ipostaze mai interesante, fotografia propriilor genunchi si-a mai pierdut din popularitate. Cu toate acestea, statisticile arata ca 35% dintre turisti se intorc acasa cu cel putin un astfel de cadru.

5. Orizontul… bikinilor

bikinibridge Pe locul cinci gasim versiunea mai seducatoare a genunchilor (picioarelor de tip hot dog) sub forma orizontului bikinilor. Desigur, doamnele si domnisoarele sunt cele din spatele camerelor, astfel de fotografii gasindu-se in colectiile a aproape 30% dintre turiste.

6. Cin’ sa fie oare?

dadaepo-beach-2826172_1920 Un tip de fotografie cu o mai mare incarcatura artistica, silueta de la apus infatiseaza o persoana in ceea ce pictorii ar numi nuante de umbre. Ca si in ipostaza prinderii soarelui in mana, ai nevoie de un rasarit sau de un apus superb si de un partener care stie sa manuiasca un aparat de fotografiat. Frumusetea si arta acestor instantanee este aceea ca modelul fotografiat devine o umbra, un spectru, fara trasaturi vizibile. Cu filtrele potrivite, o astfel de fotografie poate face furori pe retelele de socializare.

7. Unde e nisipul sa-i stea si picioarele

people-3048012_1920 Pozele de grup din vacanta sunt probabil cele mai haioase. Vorba aceea, cate capete, atatea idei nastrusnice. Ei bine, pe locul 7 nu gasim fotografii ale capetelor creative din gasca, ci ale picioarelor lor. Fie ca sunt frumos insiruite sau stranse in cerc, picioarele in nisip (si de multe ori picioarele in iarba verde) au intrat in top 10 cele mai populare instantanee de vacanta.

8. Concediul si secretul imponderabilitatii

boy-925319_1920 Astfel de fotografii sunt mai greu de realizat decat pare. Atunci cand ies asa cum ti le-ai imaginat, efectul este amuzant si chiar artistic. Trebuie numai sa ii pui pe cei din gasca sa sara veseli (cat mai sus posibil) in timp ce tu incerci sa ii surprinzi in aer si fara ca imaginea sa iasa miscata. Dincolo de a fi un bun exercitiu de inviorare pe plaja, este si un bun exercitiu intr-ale fotografiei, asa ca va recomandam sa incercati.

9. Oglinda, oglinjoara…

beach-2402308_1920 Nu trebuie sa mergi cu oglinda dupa tine pe plaja sau in varful muntelui ca sa obtii astfel de fotografii. Este suficient sa ai o pereche de ochelari de soare cu lentila oglinda, care sa reflecte peisajul cu propriul filtru de culoare si lumina.

10. Soarele si dunga

tanlines Dunga alba de sub breteaua costumului de baie, sa fim bine intelesi! Pe ultimul loc in topul celor mai populare fotografii de vacanta se afla acele instantanee in care cineva ne arata diferenta de culoare dintre pielea bronzata si cea acoperita de costum. Asa cum probabil iti dai seama, doamnele si domnisoarele sunt ceva mai atrase de ideea unor astfel de fotografii. Tu cu care astfel de fotografii te-ai intors din vacanta cel putin o data? Ai gasit inspiratie in acest top si pentru alte tipuri de instantanee? Ai unele originale, numai ale tale, pe care ai vrea sa ni le impartasesti?

SOURCE AND TAGS