Top 10 statui jucause din jurul lumii

Daca esti un iubitor al artei si al calatoriilor, atunci cu siguranta stii ca exista un numar impresionant de statui in lume care uimesc, incita, infioara si amuza ori de cate ori dai de ele. Fie ca sunt creatii misterioase, fie ca sunt produsul imaginatiei unor sculptori non – conformisti, unele statui sunt pur si simplu minunate, in toata splendoarea si ciudatenia lor.

Astazi iti vom face pofta de calatorie cu un top al celor mai jucause 10 statui pe care le cunoastem. Fii fara grija, exista si numeroase alte statui pe care le poti descoperi de unul singur… dar sa incepem cu favoritele noastre!

10. Madame Chapeau – Bruxelles, Belgia

Aceasta venerabila doamna isi numara linistita banii la intersectia a doua strazi din Bruxelles, faimoase pentru numarul foarte mare de hoti de buzunare ce opereaza in zona.

Madame Chapeau pe strazile din Bruxelles

sursa imaginii: horizon-nomade

Aceasta venerabila doamna isi numara linistita banii la intersectia a doua strazi din Bruxelles, faimoase pentru numarul foarte mare de hoti de buzunare ce opereaza in zona. Artistul a considerat probabil ca in acest fel va reduce criminalitatea sau, in cel mai bun caz, le va da locuitorilor zonei un motiv sa se amuze la vederea batranei care isi arata ostentativ portofelul de bronz tuturor celor interesati.

9. Forever Marilyn – Palm Springs, California, SUA

Surprinsa in postura care a facut-o pe actrita de neuitat pentru intreaga lume, aceasta versiune a celebrei Marilyn Monroe din Palm Springs, California este de dimensiuni incredibile.

Marilyn Monroe

sursa imaginii: Tripadvisor

Surprinsa in postura care a facut-o pe actrita de neuitat pentru intreaga lume, aceasta versiune a celebrei Marilyn Monroe este de dimensiuni incredibile. Evident, cei mai indrazneti turisti nu ezita sa se fotografieze sub rochia frumoasei dive. Statuia a fost inaugurata in 2011 si s-a mutat definitiv in Palm Springs, California, dupa ce a stat o perioada la Chicago.

8. Children playing – Chicago, SUA

Statuia da un sentiment de eternitate acestui parc din SUA, amintind de toti copiii care s-au jucat vreodata in parcuri.

Copii jucandu-se in parc – Chicago USA

sursa imaginii: travel-wonders

Aceasta statuie jucausa numita simplu „Children playing” („Copii jucandu-se”) o poti gasi la intrarea in Navy Pier, in Chicago, IL, SUA. Statuia aminteste de inocenta, de copilarie si de amuzamentul si gingasia copiilor. Astfel, este imposibil ca atemporalitatea si veselia statuii sa nu te faca sa vrei sa te opresti sau sa nu-ti trezeasca macar un zambet in coltul gurii.

7. Eating a Biscuit Together – Seul, Coreea de Sud

Amplasata in fata Muzeului Bukcheon din Seul, statuia este denumita “Mancand un biscuite impreuna” .

Eating a biscuit together

sursa imaginii: almostfalling

Amplasata in fata Muzeului Bukcheon din Seul, statuia denumita „Eating a biscuit together” (“Mancand un biscuite impeuna” – suna ciudat, dar asta e numele ei) este de multe ori utilizata pe post de banca si decor pentru fotografii de vacanta inedite.

6. Flying pins – Eindhoven, Olanda

Aceasta statuie este amplasata in Eindhoven si reprezinta un strike din timpul unui meci de bowling.

Flying pins

sursa imaginii: geopieces

Daca te plimbi prin centrul Eindhoven-ului vei fi surprins sa vezi aceasta statuie colorata, inconjurata de cladiri de birouri. Statuia, creata de celebrii pop artisti Claes Oldenburg si Coosje van Bruggen, reprezinta un strike din timpul unui meci de bowling, lucru ce pune, inevitabil, Eindhoven-ul pe harta oraselor cu statui jucause.

5. De Vaartkapoen – Bruxelles, Belgia

Ne intoarcem putin in Belgia, pentru ca trebuie sa vezi aceasta statuie. Simbol al nesupunerii si chiar al rasturnarii autoritatii, tanarul rebel ce „impiedica” politistul, facandu-l sa cada, este un simbol al orasului pe care nu ai cum sa il ratezi.

De Vaartkapoen

sursa imaginii: townsvilleholidays

Ne intoarcem putin in Bruxelles, Belgia, pentru ca trebuie sa vezi aceasta statuie. Simbol al nesupunerii si chiar al rasturnarii autoritatii, tanarul rebel ce „impiedica” politistul, facandu-l sa cada, este un simbol al orasului pe care nu ai cum sa il ratezi.

4. The Magic Tap – Cadiz, Spania

Asa ca daca ai timp sa ajungi in Aqualand-ul din Cadiz, trebuie sa vezi cu ochii tai aceasta sculptura. Ai zice la prima vedere ca Robinetul Magic sta suspendat in aer datorita fortei apei care se revarsa in mod misterios din el.

Robinetul magic

 sursa imaginii: 10awesome

Spania este o tara ce trebuie vizitata, iar daca ai timp sa ajungi in Aqualand-ul din Cadiz, trebuie sa vezi cu ochii tai aceasta sculptura numita „The magic tap” („Robinetul Magic”). Ai zice la prima vedere ca Robinetul Magic sta suspendat in aer datorita fortei apei care se revarsa in mod misterios din el. Cu toate acestea, vei afla ca exista o teava ce sustine intreaga structura, ce sta bine ascunsa in jetul de apa. Mai mult, poti gasi astfel de fantani/ statui copiate si in Statele Unite, Elvetia si Belgia.

3. Spoonbridge and Cherry – Minnesota, SUA

Aceasta statuie este iconica pentru cultura din Minnesota, nu numai pentru ca este absolut amuzanta, incredibila si longeviva (dateaza din 1988), dar si pentru ca este masiva si impunatoare prin farmecul ei naiv.

Spoonbridge and cherry

sursa imaginii: quodlibetica

Aceasta statuie reprezentand un pod-lingura este iconica pentru cultura din Minnesota, nu numai pentru ca este absolut amuzanta, incredibila si longeviva (dateaza din 1988!), dar si pentru ca este masiva si impunatoare prin farmecul ei naiv. Nu te lasa inselat, instalatia este o de o rara complexitate si a durat 3 ani pana cand creatorii ei sa o aseze in forma in care o vedem astazi.

2. Rechinul din Headington – Oxford, Marea Britanie

ocuitorii din Headington se pot lauda cu cel putin doua lucruri: sunt in marea majoritate vecini cu Bill Heine, cunoscut om de radio din Marea Britanie si au in mijlocul lor un obiectiv turistic cel putin ciudat : statuia unui rechin in marime naturala infipt in acoperisul casei lui Heine.

Shark House in Headington

sursa imaginii: WashingtonPost

Locuitorii din Headington se pot lauda cu cel putin doua lucruri: in primul rand – majoritatea sunt vecini cu Bill Heine, cunoscut om de radio din Marea Britanie si in al doilea rand – au in mijlocul lor un obiectiv turistic cel putin ciudat: statuia unui rechin in marime naturala infipt in acoperisul casei lui Heine.

Povestea rechinului e simpla (desi ciudata): Bill Heine l-a angajat pe sculptorul John Buckley sa ii creeze un rechin din fibra de sticla ce pare ca a aterizat fortat si s-a prabusit cu capul inainte fix in acoperisul casei prezentatorului de la BBC Radio Oxford. Nu stim locuitorii cum s-au obisnuit cu prezenta rechinului in acoperis, dar stim ca aceasta nemaipomenita creatie este pomenita frecvent in topul celor mai neobisnuite statui din lume.

1. Vaca topita – Budapesta, Ungaria

Daca vrei sa vizitezi aceasta statuie incredibila si ciudata, nu trebuie decat sa le faci o vizita vecinilor nostri, caci Vaca Topita se afla in centrul Budapestei, in Piata Vorosmarty.

Vaca Topita

Statuia aceasta arata tulburator si incredibil din atat de multe motive, incat e greu sa incepem cu ceva anume. Reprezinta o vaca albastra ce se topeste precum inghetata pe bat (si dupa cum vede toata lumea, batul de la inghetata ne pune cele mai mari probleme de interpretare). Daca vrei sa vizitezi aceasta statuie incredibila si ciudata, nu trebuie decat sa le faci o vizita vecinilor nostri, caci Vaca Topita se afla in centrul Budapestei, in Piata Vorosmarty.

Cu siguranta exista statui jucause din jurul lumii pe care nu le-am cuprins in topul nostru. Daca mai cunosti vreuna, asteptam cu drag comentarii si idei de la tine!

Un comentariu in “Top 10 statui jucause din jurul lumii

  1. Pingback: Top 5 locuri din lume cu arta stradala | Eximtur Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *