Top 10 lucruri pentru care nu trebuie sa platesti in Praga


Pentru ca stim ca Praga este o destinatie populara, ne-am hotarat sa facem urmatorul pas si sa-ti recomandam 10 lucruri mai putin cunoscute pe care le poti face aici fara sa trebuiasca sa platesti pentru ele.

10. Vezi Charles Bridge la rasarit

Sursa imagine: Wikimedia

Probabil te-am facut sa te intrebi de ce ar trebui sa te plimbi pe cel mai vizitat pod din Praga tocmai la rasarit! Raspunsul e: pentru ca e cel mai vizitat pod din Praga! Charles Bridge este mereu plin de turisti si de vanzatori ambulanti ce-ti distrag atentia cu lucrurile minunate pe care le ofera. De aceea, daca vrei sa ai parte de o plimbare linistita in care sa poti admira in tihna Charles Bridge in toata splendoarea lui, fii acolo la rasarit si iti promitem ca vei avea parte de o experienta total diferita decat in timpul zilei.

9. Plimba-te prin dragutele magazine ale mesterilor locali

Sursa imagine: Onestepinto

La o simpla plimbare prin zona Pietei Orasului Vechi vei observa ca Praga este plina de mici galerii de arta si de magazine specializate ce vand cele mai incredibile lucruri (de la animale din sticla la ceasuri de perete si marionete). Ia-ti doza de inspiratie intrand in cateva dintre aceste mici ateliere. Cine stie, poate iti vine chiar vreo idee de afaceri!

8. Colinda Cetatea din Praga

Sursa imagine: Wikimedia

Chiar daca in palatul din cetate isi are resedinta oficiala Presedintele Cehiei, oricine poate colinda cetatea si stradutele ei intortocheate fara a plati nimic! Tinand cont de superba catedrala gotica Sf. Vitus si de cele sase gradini bine ingrijite din jurul palatului, iti putem garanta ca nu te vei plictisi deloc facand o plimbare relaxanta prin cetate!

7. Vezi spectacolul oferit de Ceasul Astronomic

Sursa imagine: Wikimedia

Ceasul Astronomic, cu mecanismul sau complex si misterios, este unul dintre cele mai vechi ceasuri din lume si o atractie extrem de reprezentativa pentru Praga. Cu toate acestea, daca vrei sa ai parte de un spectacol complet, te sfatuim sa fii la ora fixa in Piata Orasului Vechi! De cum clopotul anunta o noua ora, va incepe o intreaga reprezentatie oferita de mici statuete ce fac parte din mecanismul ceasului. Cei 12 apostoli, schelete si alte personaje ofera un dans ritual al destinului care te va fascina cu siguranta!

6. Mergi la degustat bomboane

Si daca tot ai vazut spectacolul oferit de Ceasul Astronomic si te afli in Piata Veche, fa o mica plimbare de aici pe strada Celetna, unde se afla Muzeul Choco Story (Muzeul Ciocolatei). In fata acestui muzeu sta de cele mai multe ori un domn simpatic ce serveste pe toata lumea care trece cu bomboane multicolore. Nu stim daca vei vizita muzeul... dar hey... bomboane gratuite!

5. Fa un graffiti legal

Sursa imaginii: Flickr

Dupa moartea lui John Lennon din 8 decembrie 1980, pe unul dintre zidurile Pragai a aparut un desen al artistului, alaturi de versuri despre iubire si pace din cantecele The Beatles. De atunci, peretele este umplut constant de catre localnici si turisti cu graffiti-uri, desene si mesaje ce indeamna catre o lume mai buna. Daca vrei sa faci un graffiti legal, sau daca vrei pur si simplu sa te simti inspirat, acesta e locul catre care sa te indrepti!

4. Pantofii de deasupra orasului

Sursa imaginii: Flickr

Un loc mai putin cunoscut de catre cei care viziteaza Praga este Letna Park, cu al sau Metronom ce aminteste de caderea comunismului. Te sfatuim sa vizitezi zona pe inserat, pentru ca, dat fiind ca Letna Park se afla pe un deal, vei avea o vedere incredibila asupra Pragai! Mai mult, fiindca acesta este un loc de intalnire pentru tinerii din oras, suntem siguri ca vei zambi la vederea nenumaratelor perechi de pantofi ce stau insirate pe sarma legata de Metronom!

3. Vezi Turnul Eiffel

Sursa imaginii: Flickr

Dealul Petrin este dupa parerea noastra unul dintre cele mai relaxante locuri in Praga. Plin de alei si parcuri, este un loc ideal atat pentru o plimbare cu copiii, cat si cu persoana iubita. In varful dealului vei gasi o minunata gradina de trandafiri unde poti lua un picnic pe bancuta sau poti chiar urca (contra cost) in varful unui mini Turn Eiffel pentru a avea o vedere panoramica asupra Pragai. In cazul in care nu vrei sa urci pe jos, poti plati pentru a urca cu funicularul intre orele 9:00 - 23:30 (Aprilie - Octombrie) si 9:00 – 22:20 (Noiembrie - Martie).

2. Casa cu chef de dans

Sursa imaginii: Flickr

Plimbandu-te pe malul raului Vltava, la intersectia dintre podul Jiraskuv si strada Rasinovo, vei gasi probabil una dintre cele mai ciudate arhitecturi din lume: o casa ce pare ca danseaza. Casa este poreclita si "Fred & Ginger", dupa celebrul cuplu de dansatori Fred Astaire si Ginger Rogers. Cu siguranta vei fi amuzat de cheful de dans al acestei cladiri si, de ce nu, poate vei intra si tu in hora!

1. Tur ghidat gratuit

Sursa imaginii: Flickr

Una dintre cele mai calduroase recomandari ale noastre este pentru turul ghidat gratuit ce are loc zilnic incepana de la ora 10.45 sau de la ora 14, din Centrul Orasului Vechi. Turul se face pe jos, dureaza in jur de 3 ore si este facut de un ghid cu experienta (vorbitor de limba engleza) ce explica istoria si legendele orasului si raspunde cu mult interes oricarei intrebari. Sfatul nostru: desi turul este gratuit, la final, daca ti-a placut (si nu ne indoim ca asa va fi), lasa-i un bacsis ghidului pentru ca aceasta idee sa poata inflori, si sa fie si alti turisti care sa aiba parte de oportunitati de acest fel. Ai si alte sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Praga pentru prima oara? Lasa-ne un comentariu si ajuta-i cu informatii! Iar daca ti-am trezit pofta de Praga, vezi ofertele Eximtur pentru acest oras! Contacteaza-ne pentru un city break aici!

SOURCE AND TAGS