Top 10: Cele mai romantice restaurante din lume


Exista multe lucruri care transforma vacanta ta romantica intr-una de neuitat: locatia hotelului, apusurile pitoresti, momentele intime petrecute in camere luxoase. O cina memorabila nu se afla pe lista tuturor atunci cand vine vorba de o escapada romantica, insa aceasta simpla placere a vietii poate fi una dintre cele mai incantatoare experiente pe care le-ai trait. Iar ca cina sa fie desavarsita va trebui sa alegi unul dintre restaurantele de top ale lumii, in care servirea ireprosabila, meniul imbietor si vinurile nobile creaza o atmosfera de vis.

[caption id="attachment_1152" align="aligncenter" width="600"] Cina romantica[/caption] Iata mai jos topul celor mai romantice restaurante din lume: 1. Villa Tiberio, Marbella, Spania Restaurantul Tiberio se afla intr-o gradina luxurianta, in cea mai la moda statiune de vara din Spania. Mesele sunt inconjurate de statui din marmura, de cascade, de palmieri si vegetatie tropicala, iar meniul clasic italian este excelent. 2. Noma, Copenhaga, Danemarca

Anul acesta, restaurantul Noma, condus de chef Rene Redzepi, a iesit pe primul loc in lume la capitolul mancare excelenta, design si romantism. Platourile elegante si sofisticate sunt la ordinea zilei pentru danezi, iar Noma este locul perfect pentru o cina clasica.

3. Osteria Francescana, Italia

Daca vrei sa mananci cele mai proaspete si mai bune produse ale bucatariei italiene, iti recomandam Osteria Francescana, unde gastronomia este la rang de arta. Bucatarul chef prepara si aranjeaza adevarate minuni pe farfuriile albe, de designer.

4. Winter Garden, Londra, UK

Acest restaurant se afla in cadrul Hotelului Landmark si este sofisticat, elegant si romantic. In mijlocul gradinii de iarna vei gasi palmieri, opere de arta si un meniu international cu o paleta larga de preparate din carne, peste sau vegetariene. Atmosfera este de gradina tropicala, in mijlocul agitatiei Londrei.

5. La Tour d'Argent, Paris, Franta

Restaurantul s-a infiintat in anul 1582 si a fost frecventat de Henri IV. Are un decor extravagant, candelabre la fiecare masa, iar ca specialitati ale casei gasim rata si vinurile rosii din crama proprie. La intrarea in restaurant exista si un muzeu al fotografiilor tuturor celebritatilor care au trecut pragul casei La Tour d'Argent.

6. La Pergola, Roma, Italia

Este singurul restaurant din Roma cu 3 stele Michelin de excelenta in gastronomie si ofera o experienta culinara unica. In meniu exista preparate clasice ca vita cu sos de avocado si sake, dar bucatarii te pot surprinde cu o cina romantica speciala pentru tine si partenerul tau.

7. Le Tobsil, Marrakech, Maroc

Intr-un decor de film hollywood-ian, restaurantul Le Tobsil te imbie cu preparate marocane clasice, picante si aromate cu cele mai neasteptate condimente. Pe mese vei gasi petale de trandafiri, lumanari albe sub cupole de sticla, iar cantareti marocani te vor incanta cu piesele lor romantice.

8. Atlas Club Nautika, Dubrovnik, Croatia

Daca ajungeti in Dubrovnik trebuie neaparat sa urcati la ultimul etaj al Clubului Nautika, la restaurantul Atlas. Privelistile sunt de vis, atmosfera romantica, iar printre preparate se numara fructe de mare, homari sau peste-spada, alaturi de fructe si legume exotice.

9. Ambrosia, Santorini, Grecia

In Santorini, Ambrosia este unul dintre putinele restaurante care ofera o vedere panoramica asupra insulei si vulcanului, un loc perfect pentru o cina romantica, la care te vei bucura de preparatele bucatariei grecesti si de vinurile vechi.

10. Steirereck, Viena, Austria Aflat intr-o superba cladire Art Deco din parcul central din Viena, restaurantul iti ofera o lista de peste 35.000 de vinuri, mancaruri cu ingrediente unice, inovative si un decor elegant si plin de culoare.

SOURCE AND TAGS