Top 10 cele mai colorate locuri de pe planeta


Gandul la o noua vacanta este mai mereu un motiv de fericire si visare. Toti ne dorim sa calatorim spre locuri cat mai interesante, care sa ne ofere emotii si amintiri dintre cele mai frumoase.

Stiind acest lucru, am facut zilele trecute un sondaj pe pagina de facebook Eximtur in care intrebam despre cele mai colorate strazi/locuri din lume. Astfel, cu putin ajutor primit din partea prietenilor nostri de pe facebook, iti prezentam un top al locurilor de pe mapamond ce te vor uimi cu adevarat datorita culorilor pline de viata ce le caracterizeaza.

1. Orasul de pe 2 continente – Istanbul, Turcia

Istanbul este unul dintre cele mai colorate locuri din lume datorita mirodeniilor si pietelor pline de diversitate.sursa imaginii: Flickr

Nici o zi nu este la fel in vibrantul Istanbul, un oras unic prin definitie datorita legaturii dintre Est si Vest. Moscheele, palatele regale, bisericile,  bazarurile cu mirodenii ispititoare sau plajele minunate fac deliciul turistilor si formeaza un mozaic de culori inedite.

propus de: Ramona Violeta Barascu 

2. Capitala boema - Praga, Cehia

Golden Lane-ul din Praga este un loc extrem de vesel, al carui culori te fac sa zambesti cu usurintasursa imaginii: Flickr

Capitala Cehiei se numara printre orasele europene care abunda in locuri incarcate de istorie, precum Praszk Hrad sau Staromestske Namesti, o minunata piata medievala. Printre principalele atractii oferite de catre Praga este Mala Strana, cel mai vechi cartier al orasului, situat pe malul drept al raului Vltava.

Stradutele pavate ale cartierului (in imagine: strada Golden Lane) adapostesc cladiri in culori cat mai diverse, realizate in stil Baroc, palate, gradini somptuoase, un perete dedicat lui John Lennon si Biserica Sfantului Nicholas, amplasata in centrul cartierului Mala Strana.

propus de: Ana Cretu

3. Pata de culoare a lagunei Venetiene - Burano, Italia

Burano este unul dintre cele mai cunoscute orase din Italia pentru casele sale colorate si pline de viata.sursa imaginii: Wikimedia

Burano este o mica insula din laguna venețiană, nordul Italiei. Insula este cunoscuta nu doar pentru marginile sale dantelate, ci si pentru casele viu colorate cu obloane contrastante, specific italiene, ce o fac sa arate ca un spatiu de poveste, atragand mii de turisti anual. Legenda spune ca sotiile pescarilor de pe aceasta insula au inceput sa zugraveasca fatadele micutelor case in culori cat mai puternice, pentru ca sotii lor sa nu se rataceasca dupa o zi de munca grea.

propus de: Bianca Oltean

4. Strada umbrelelor - Agueda, Portugalia

Strada de Agueda este unul dintre cele mai colorate si creative locuri din Portugaliasursa imaginii: Tumblr

Orasul Agueda din Portugalia a devenit popular datorita instalatiei de umbrele colorate ce-i impodobeste strazile din iulie pana in septembrie, ferind trecatorii de razele puternice ale soarelui si adaugandu-le, cu un drum, si un zambet pe buze. Instalatia a fost initial conceputa pentru un festival din oras, insa, vazand succesul ei, primaria a hotarat sa pastrarea ei, aceasta reusind sa atraga anual numeroasi turisti dornici de veselie.

propus de: Mariana Faur

5. Templul culorii - Yeosu, Coreea de Sud

Templul budist din Yeosu, Korea de Sudsursa imaginii: Asleepattheheavensgate

Hyangiram este numele unui schit si atractii turistice din orasul Yeosu, din Coreea de Sud. Initial un schit mic, zona este acum formata din mai multe temple si altare, fiind inconjurata de munti si un port. Este un spatiu extrem de popular intre turistii din intreaga lume, nu doar pentru minunata combinatie exotica de culori si forme, ci si pentru faptul ca este un loc ideal pentru a vedea primul rasarit al noului an.

propus de: Ciocan Andrada-Maria

6. Paradisul luminos – Isla Mujeres, Mexic

Daca iti doresti o vacanta de vis in Mexic, atunci nu ar trebui sa treci cu vederea ce are de oferit Isla Mujeres sau Insula Femeilor, in traducere.  sursa imaginii: greentravelerguides

Daca iti doresti o vacanta de vis in Mexic, atunci nu ar trebui sa treci cu vederea ce are de oferit Isla Mujeres sau Insula Femeilor, in traducere.  Plaje minunate de corali zdrobiti, culoarea vie a marii si o atmosfera de calm si serenitate sunt printre lucrurile ce pot fi gasite in ceea ce a fost candva un orasel de pescari. Imaginea acestei insule este completata de cladirile ei zugravite in culori precum roz vibrant sau turcoaz.

7. Orasul - caleidoscop - St. John's, Canada

Cel mai important oras al regiunii canadiene Newfoundland and Labrador, St. John’s, este un adevarat caleidoscop de rosu, albastru, verde sau mov, datorita caselor colorate, construite de pescarii locali. sursa imaginii: Wikimedia

Cel mai important oras al regiunii canadiene Newfoundland and Labrador, St. John’s, este un adevarat caleidoscop de rosu, albastru, verde si mov, datorita caselor colorate, construite de pescarii locali. Fosta colonie britanica este considerata a fi cel mai vechi oras englezesc fondat pe continent si atrage un numar mare de turisti datorita importantei istorice, cat si datorita peisajelor impresionante.

8. Puzzle-ul de culoare - Buenos Aires, Argentina

Tango, dansuri de strada, viata culturala vibranta si  cladiri zugravite in culorile curcubeului, toate se regasesc in La Boca din Buenos Aires, Argentinasursa imaginii: Viator

Tango, dansuri de strada, viata culturala vibranta si cladiri zugravite in culorile curcubeului, toate se regasesc in La Boca.  Cartierul colorat din capitala Argentinei a fost modelat de catre imigranti italieni, care au fost influentati de stilul constructiilor din orasul Genova, fiind si locul de nastere al marelui fotbalist Diego Maradona.

9. Capitala cosmopolita a Scandinaviei - Stockholm, Suedia

Construit pe 14 insulite din Marea Baltica, Stockholm este o metropola cu o multitudine de posibilitati. sursa imaginii: Wikimedia

Construit pe 14 insulite din Marea Baltica, Stockholm este o metropola cu o multitudine de posibilitati. Orasul – gazda al Premiului Nobel este o destinatie cu adevarat atractiva datorita arhitecturii minunate, datand de cateva sute de ani. Centrul orasului, Normalm, este un cartier ce reuseste sa imbine armonios monumente istorice, restaurante,  magazine moderne, oferind si un spatiu destinat pietonilor.

Nu rata o plimbare de-a lungul malului marii in Stockholm, pentru a admira varietatea de culori a cladirilor si dedica o zi intreaga regiunii Gamla Stan (in imagine), considerata drept autenticul Stockholm.

10. Orasul Carnavalului - Rio de Janeiro, Brazilia

O atractie noua a acestui oras este cartierul Santa Maria, sau Favela Santa Maria, casele caruia au fost zugravite in culori inedite de catre designerii olandezi Haas& Hahn, in cadrul unui proiect cu tenta sociala, oferind un aspect plin de viata acestei regiuni a orasului. sursa imaginii: Vtv

Cunoscut brazilienilor drept Cidade Maravilhosa sau Orasul Minune, Rio de Janeiro este sinonim cu distractia, prezenta, in special in perioada Carnavalului. Orasul Brazilian pare sa fi adunat toate culorile planetei, datorita marii si a nuantei ei electrizante, a verdelui crud al Amazonului, ce margineste o parte a orasului si a paletei diverse de bronz.

O atractie noua a acestui oras este cartierul Santa Maria, sau Favela Santa Maria (in imagine), casele caruia au fost zugravite in culori inedite de catre designerii olandezi Haas& Hahn, in cadrul unui proiect cu tenta sociala, oferind un aspect plin de viata acestei regiuni a orasului.

Cunosti si alte locuri colorate ale lumii? Asteptam detalii intr-un comentariu sau imagini pe pagina noastra de facebook!


SOURCE AND TAGS