Tara sarbatorii: Brazilia


Vibranta si colorata Brazilie, tara sarbatorii, ar putea primi eticheta de cea mai discutata si populara tara din lume in acest moment, fiind gazda Campionatului Mondial de Fotbal.

Este a cincea tara ca marime din lume si ofera o multime de motive pentru a o vizita, macar o data in viata. Brazilienii afirma deseori ca ei nu locuiesc intr-o tara, ci pe un continent. Aceasta exagerare este scuzabila, tinand cont de varietatea care se extinde pe toate aspectele acestei minunate tari. Rio de Janeiro si Statuia lui Iisus, Sao Paulo, Carnavalul de la Rio si samba sunt doar cateva dintre multele lucruri care definesc Brazilia.

sursa imaginii: Wikimedia

Bucataria braziliana - Uma Delicia!

Bucataria traditionala braziliana se bazeaza pe mancarurile aduse de catre colonizatori. Astfel, felul de mancare traditional Brazilian este feijoada, un amestec de boabe de fasole cu friptura de porc, vita si legume (rosii, morcovi si varza). De altfel, orezul si boabele de fasole sunt ingrediente foarte des raspandite in bucataria braziliana.

Un alt fel de mancare ce nu ar trebui ratat este Bobo de Camarao, care consta in creveti proaspeti acompaniati de un sos de cocos, dar ar trebui sa incerci si pão de queijo (in traducere paine cu cascaval si coxinha). La desert te poti indulci cu Beijinhos de Coco, niste bezele delicioase de cocos.

Caipirinha este bautura traditionala a Braziliei si se prepara cu un lichior numit cachaça, lime si zahar. De asemenea, poti savura si Guarana, o bautura cu un inalt continut de cafeina si Sucul de Acai, care este preparat proaspat in Brazilia.

Daca tot ne aflam la capitolul gastronomic, ar trebui sa afli ca pietele braziliene, in special Mercado Municipal din Sao Paulo, nu ar trebui ratate, deoarece abunda de produse proaspete, provenind din toate colturile tarii. sursa imaginii: Flickr

Si daca tot ne aflam la capitolul gastronomic, ar trebui sa afli ca pietele braziliene, in special Mercado Municipal din Sao Paulo, nu ar trebui ratate, deoarece abunda de produse proaspete, provenind din toate colturile tarii.

Samba... de Janeiro!

O seara petrecuta dansand pe ritmuri traditionale de samba ar trebui sa se afle pe lista prioritatilor in timpul unei calatorii in Brazilia. sursa imaginii: Wikimedia

Samba este un soi de sport national in Brazilia. De asta, o seara petrecuta dansand pe ritmuri traditionale de samba ar trebui sa se afle pe lista prioritatilor in timpul unei calatorii in Brazilia. Acest stil de dans a aparut in urma contopirii influentelor diverse ce au creat muzica traditionala braziliana - influente precum cele portugheze, africane sau amerindiene.

Ah, si sa nu uitam de faimosul Carnaval de la Rio, ce dateaza din 1723 si este tinut anual inainte de Postul Mare. Carnavalul de la Rio este considerat cel mai mare carnaval din lume, adunand zilnic cate doua milioane de oameni pe strazile orasului (petrecareti, turisti si dansatoare ale scolilor de samba din Rio).

Ce sa vezi in Brazilia?

Datorita intinderii sale vaste si a diversitatii atractiilor oferite de catre aceasta tara, stabilirea unui itinerariu al locurilor ce ar trebui vizitate s-ar putea transforma intr-o munca nu tocmai usoara.

Daca vizitezi Rio De Janeiro, unul dintre marile orase ale Braziliei, urca neaparat pe muntele Corcovado, acolo unde se afla statuia imensa a lui Isus. sursa imaginii: Wikipedia

Daca vizitezi Rio De Janeiro, unul dintre marile orase ale Braziliei, urca neaparat pe Muntele Corcovado, acolo unde se afla statuia imensa numita "Iisus Mantuitorul". Din acest punct vei putea admira o priveliste minunata a orasului si a Golfului Guanabra.

De altfel, nu trebuie sa ratezi nici Pantanal, una dintre minunile naturii ce este, de fapt, o mlastina localizata in inima Americii de Sud. Aceasta regiune ofera conditiile perfecte pentru a observa viata in salbaticie a pasarilor, animalelor si reptilelor. Pantanal are doar cateva orase si putini locuitori, din aceasta cauza in regiune se poate ajunge doar prin intermediul unor barci sau avioane micute.

Pantanal se numeste una dintre minunile naturii aflate in Brazilia si este, de fapt, o mlastina localizata in inima Americii de Sud.sursa imaginii: Fotopedia

Printre monumentele de arhitectura ce merita admirate in Brazilia, Teatrul Municipal din Rio de Janeiro ocupa un loc fruntas. Daca nu reusesti sa prinzi bilete pentru a urmari vreun spectacol, atunci multumeste-te sa te bucuri de exteriorul si interiorul somptuos al acestuia.

Un sport din ce in ce mai popular, trekking-ul, poate fi practicat in Parcul National Chapada Diamantina. Acolo poti gasi peisaje si imprejurimi aproape ireale: paduri, cascade, plaje si chiar si o grota lunga de un kilometru.

Un sport din ce in ce mai popular, trekking-ul, poate fi practicat in parcul national numit Chapada Diamantina. sursa imaginii: Wikipedia

Daca iti doresti sa vezi urme ale perioadei de colonizare prin care a trecut Brazilia, atunci Paraty este locul ideal, orasul inca pastrandu-si casele in stil colonial.

Daca iti doresti sa vezi urme ale perioadei de colonizare prin care a trecut Brazilia, atunci Paraty este locul ideal, orasul inca pastrandu-si casele in stil colonial. sursa imaginii: Wikimedia

Desigur, plajele recunoscute peste tot in lume sunt una dintre atractiile turistice majore ale Braziliei. Petrece o zi pe faimoasa Copacabana sau bucura-te de o ambianta mai calma, potrivita sporturilor de apa pe una din plajele Florianopolisului din statul Santa Catarina.

Desigur, plajele recunoscute peste tot in lume sunt una dintre atractiile turistice majore ale Braziliei. Petrece o zi pe faimoasa Copacabana si bucura-te de soarele brazilian.sursa imaginii: Wikipedia

Cascadele din Parcul National Iguacu, Amazonul, arhitectura braziliana, oamenii veseli si binevoitori si multe alte motive te vor convinge ca Brazilia este o destinatie cu nenumarate surprize, ce trebuie neaparat vizitata!

Si acum ca ti-am dat atatea motive pentru care sa vizitezi aceasta tara incredibila, am fi incatati sa stim ce te fascineaza pe tine la Brazilia? Tu de ce ai vizita-o?


SOURCE AND TAGS