Tanzania, tara in care te trezesti fericit


Ernest Hemingway spunea "Nu am cunoscut nici o dimineata in Africa in care sa ma fi trezit si sa nu fi fost fericit".

Daca intregul continent African ar putea fi rezumat la o singura tara, atunci aceasta tara ar fi cu siguranta Tanzania. Localizata in estul Africii, la Sud de Ecuator, in regiunea Marilor Lacuri, Tanzania s-a format prin fuziunea statelor Tanganyika si Zanzibar, in 1964, formand astfel statul extremelor oferite de catre Mama Natura.

Tribul Maasai este unul dintre cele mai cunoscute triburi din Africa.sursa imaginii: Flickr

Tanzania este o destinatie deosebita, cu numeroase oportunitati de petrecere a timpului si cu peisaje si activitati inedite. Una dintre cele mai interesante oferte este cea de eco-turism, turistii avand ocazia sa petreaca timp in sanul populatiei indigene si sa cunoasca obiceiurile si cultura extrem de bogata a unor triburi precum Maasai.

Urca pe Acoperisul Africii

Una dintre atractiile principale ale acestei tari este, desigur, Muntele Kilimanjaro sau “Acoperisul Africii”, dupa cu il numesc localnicii.sursa imaginii: Wikimedia

La cei 5895 de metri ai sai, Muntele Kilimanjaro sau “Acoperisul Africii”, dupa cu il numesc localnicii, este, desigur, una dintre atractiile principale ale Tanzaniei. Daca iti doresti sa ai parte de o experienta unica, rezerva-ti 6-7 zile, alege unul dintre cele 7 trasee de urcare si vezi Africa de sus. Vei putea observa cum se schimba peisajul in timp ce inaintezi si vei trai cu adevarat senzatia de a te afla deasupra norilor.

Traieste povestea Regelui Leu

O vizita la Parcul National Serengeti nu ar trebui sa lipseasca in nici un caz de pe lista locurilor de vizitat in Tanzania.sursa imaginii: Wikimedia

O vizita la Parcul National Serengeti nu ar trebui sa lipseasca in nici un caz de pe lista locurilor de vizitat in Tanzania. Acesta gazduieste aproape toate speciile de animale pe care ai putea sa le vezi intr-un safari, de la zebre, girafe, elefanti, si pana la lei sau hiene, care te duc cu gandul la faimosul desen animat “Regele Leu”. Si daca tot suntem la categoria Parcuri Nationale, nu rata nici Parcul National Arusha sau Parcul National Tarangire.

Se zice ca Ernest Hemingway era un adevarat fan al safari-urilor si calatorea adesea in aceasta regiune a Africii. Si nici nu e de mirare... Rasariturile de soare pictate in culori calde, cat si apusurile spectaculoase din Tanzania iti raman intiparite pe retina pentru totdeauna.

Insula Condimentelor

O adevarata minune a naturii este Zanzibar, un loc populat de catre sclavi in trecut, cu peisaje superbe. sursa imaginii: Wikimedia

O adevarata minune a naturii este Zanzibar, un loc populat de sclavi in trecut, ce in prezent este un loc fascinant, peisaje superbe. Aceasta regiune este cunoscuta drept Insula Condimentelor si este localizata la est de continent.

Viziteaza neaparat plajele Nungwe si Kendwa, si alatura-te celor care practica “capoeira” direct pe plaja sau danseaza pana in zori pe ritmuri de reggae. Renunta la somn pentru o noapte si profita de deliciile oferite la piata de mancare de pe insula.

Cocktail de gusturi si arome

Bucataria traditionala din Tanzania poarta puternice accente ale gastronomiei arabe, cat si indiene, elemente care transforma preparatele africane in adevarate izbucniri de arome si gusturi.sursa imaginii: Wikimedia

Bucataria traditionala din Tanzania poarta puternice accente ale gastronomiei arabe, cat si indiene, elemente care transforma preparatele africane in adevarate izbucniri de arome si gusturi.

Chipsi mayai este un fel de mancare raspandit in Tanzania, fiind un soi de omleta ce contine cartofi prajiti. Locuitorii din Tanzania sunt mari amatori de fasole si orez, combinand aceste doua produse cu diferite fructe si condimente. De asemenea, tanzanienii sunt mari amatori de peste, acesta putand fi cumparat direct din barcile pescarilor. Chai este cea mai populara bautura a tarii, iar dintre bauturile alcoolice trebuie sa incerci konyagi sau o bere Kilimanjaro.

Tie ce ti-ar placea sa vizitezi pe continentul African?


SOURCE AND TAGS