Strazile-simbol ale lumii

In lume exista si strazi pe care le parcurgi de placere, admirand magazinele, oamenii, decorul si culorile, fara sa fii deranjat de trafic sau de poluarea masinilor. Ramblas din Barcelona este excelenta pentru plimbari, Lombard Street din San Francisco s-a tranformat din simpla atractie in paradisul motociclistilor iar faimoasa Champs Elyses contrasteaza puternic cu The Strip, din Los Angeles.

Ramblas, simbolul Barcelonei

Ramblas

Aceasta artera majora care uneste Placa Catalunya, din centrul metropolei, cu monumentul lui Cristofor Columb de la Port Vell are cate un pic din tot ce este mai bun in orasul spaniol, sustine opentravel.com. In primul rand, abunda in verdeata, putand fi considerata pe buna dreptate centrul verde al orasului si unde turistii se pot ascunde de arsita soarelui pe timpul verii.

Apoi duce la unul dintre simbolurile Barcelonei, Sagrada Familia, capodopera arhitectului Gaudi. Pe urma, este un loc de intalnire preferat de localnicii tineri, un magnet pentru turisti si o scena primitoare pentru artistii stradali. Ramblas poate fi strabatuta de la un capat la altul fara a exista nicio secunda pericolul plictiselii.

Lombard Street, cea mai curba strada din lume

Lombard Street

Case cu un aspect absolut normal, cu terase obisnuite, locuite de oameni comuni, traindu-si viata banala. Aparent, nimic nu este extravagant sau neobisnuit la strada Lombard…cu exceptia curbarii sale incredibile. Iar acest aspect este mai mult decat suficient pentru a-i atrage pe motociclisti.

Sectiunea cu un singur drum de acces de pe Dealul Rus are nu mai putin de opt serpentine extreme de stranse, al carui design a fost dictat de necesitatea de a proteja structura instabila a dealului.

Cea mai curba strada din lume, reprezinta, totodata si o priveliste magnifica pentru ochi, cu gardurile vii cochete si frumos amenajate, pline de flori si cu vederile impresionante asupra golfului.

Lista ar mai cuprinde: Zlata Ulicka, din Praga, The Strip din Las Vegas si Avenue des Champs Elysées, din Paris.

Sursa: bloombiz.ro

Un comentariu in “Strazile-simbol ale lumii

  1. Pingback: Tweets that mention Strazile-simbol ale lumii | Blog EXIMTUR -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *