Splendorile naturale ale Americii de Sud


Când călătorii se gândesc la America de Sud, gândurile îi poartă spre un tărâm vast și fascinant, atât de ofertant din punct de vedere al aventurilor în natură și al explorării de mistere, încât i-ar putea ține ocupați luni întregi. Acest continent al splendorilor naturale, al unei istorii încărcate de legende și minuni și al unor culturi atât de bogate face turistul să vrea să se întoarcă mereu și mereu pentru a descoperi încă și mai multe frumuseți și a trăi încă și mai multe experiențe unice în viață. Dacă America de Sud te-a atras dintotdeauna, hai să vedem astăzi câteva dintre destinațiile care atrag sute de mii de turiști anual!

1. Chile – Argentina – Brazilia

[caption id="attachment_11929" align="aligncenter" width="600"]Chile - Insula Paștelui Chile - Insula Paștelui[/caption] Continentul sud-american este mai vast decât ne putem imagina de la o simplă privire înspre hartă. De aceea, cei mai mulți turiști aleg acele circuite care le facilitează vizitarea unora dintre cele mai interesante și mai neobișnuite splendori naturale ale continentului, cu vizitarea mai multor țări. De exemplu, un circuit în Chile – Argentina – Brazilia îți poate oferi o astfel de experiență, fiind un traseu despre care mulți spun că le-a schimbat viața și percepția despre ce înseamnă America de Sud. Fiind una dintre cele mai facile și comode metode de a vedea cu ochii tăi tot ce au mai impresionant de oferit aceste țări, circuitul îți va purta pașii spre destinații care mai de care mai impresionante. Hai să vedem câteva dintre cele mai atractive puncte de interes!
    • Insula Paștelui – Dincolo de statuile de piatră care fascinează arheologii și oamenii de știință din zilele noastre, pe insulă poți vizita și creasta vulcanului stins Rano Kau pentru a te bucura de panorama superbă a intregii insule. Ajuns în vârful vulcanului, poţi admira o priveliște unică în lume: lacul din craterul acestuia.
    • Peștera Ana Te Pahu, Ahu Tepeu si rocile megalitice de la Puna Pau.
    • Valle de la Luna, o zona deșertică unde, din cauza aridității și a reliefului bizar, ai putea crede că ai pășit pe suprafața Lunii.
[caption id="attachment_11930" align="aligncenter" width="600"]Chile - Valle de la Luna Chile - Valle de la Luna[/caption]
      • Deșertul Atacama sau călătoria pe Marte – Atacama este locul în care NASA își testează echipamentele, deoarece deșertul este asemănător suprafeței planetei Marte. Tot în această zonă se pot vizita Lagunele Miscanti & Miniques și vulcanul Licanbur.
[caption id="attachment_11931" align="aligncenter" width="600"]Chile - Atacama Desert Chile - Atacama Desert[/caption]
      • Tatio – cel mai întins câmp cu gheizere din emisfera sudică, așezat în Munții Anzi.
      • Strâmtoarea Magellan – un loc de care puțini locuitori ai planetei se pot bucura.
      • Parcul Național Torres del Paine, sit UNESCO, propus pentru a fi declarat a opta minune a lumii.
    [caption id="attachment_11932" align="aligncenter" width="600"]Chile - regiunea Patagonia - Torres del Paine Chile - regiunea Patagonia - Torres del Paine[/caption]
      • Valea Ascencio, cu neobișnuiții ei arbori lenga și piscurile impunătoare ce oferă un peisaj unic, de o sălbaticie pură.
      • Lacurile Nordenskjold și Pehoe, spectaculoasa Cascada Salto Grandel și Lacul Grey.
      • Parcul Național Glacieri
      • Cascada Iguazu – vizitată atât de pe partea braziliană cât și cea argentiniană – o adevărată minune naturală a lumii.
    [caption id="attachment_11934" align="aligncenter" width="600"]Brazilia - Cascada Iguazu Brazilia - Cascada Iguazu[/caption] Un astfel de circuit este o experiență unică nu numai de turism, ci și de viață. Ai ocazia să vezi cu ochii tăi locuri și lucruri de care ai auzit poate numai în filme și documentare, în timp ce te bucuri de aventuri și descoperiri la care unii doar visează.

    2. Peru

    [caption id="attachment_11935" align="aligncenter" width="600"]Peru - Machu Picchu Peru - Machu Picchu[/caption] Despre Peru am mai discutat și cu alte ocazii, dar Drumul Inca și circuitul Peru către leagănul civilizației incașe de la Machu Picchu merită menționate cu orice ocazie. Circuitul include vizite și popasuri în câteva dintre cele mai frumoase și mai fascinante locuri de pe continent: Mirador de Yanahuara, aflat la o altitudine impresionantă, canionul Colca, unde te vei bucura de fauna unică a acestei țări (alpaca, lame, flamingo, ibiși și uriașii vulturi peruani), lacuri, ghețari, vulcani (Ampato, Sabancaya, Huallca și Misti), vârful Aconcagua al Anzilor Cordilieri, lacul Titicaca, Valea Sacră și, desigur, Machu Picchu.

    3. Bolivia

    [caption id="attachment_11936" align="aligncenter" width="600"]Bolivia - Salar de Uyuni Bolivia - Salar de Uyuni[/caption] Dacă ai văzut fotografii ale unui loc de pe Terra în care cerul și pământul se reflectă unul în celălalt, într-un peisaj ireal, supranatural, atunci ai văzut deșertul de sare Salar de Uyuni – un fost lac sărat care a secat de-a lungul mileniilor, transformându-se într-un adevărat spațiu de legendă, de o frumusețe care te lasă fără cuvinte. Aici, turiștii preferă să traverseze suprafața de oglindă a deșertului cu mașina sau pe jos, într-o aventură care îți va schimba complet percepția despre natură și realitate.

    4. Ecuador

    [caption id="attachment_11937" align="aligncenter" width="600"]Ecuador - Insulele Galapagos Ecuador - Insulele Galapagos[/caption] Când te gândești la Ecuador, te gândești la Insulele Galapagos, căminul unui ecosistem unic în lume. Având în vedere importanța extraordinară a faunei care trăiește aici din vremuri imemoriale, vizitele sunt foarte stricte, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de priveliști impresionante sau de animale despre care ai auzit numai în documentare – țestoasele gigant, cormoranii care nu pot zbura sau iguanele marine. Galapagos este un tărâm rupt de timpul nostru și merită văzut cel puțin o dată în viață, mai ales că Ecuadorul devine o destinație exotică din ce în ce mai populară.

    5. Columbia

    [caption id="attachment_11938" align="aligncenter" width="600"]Columbia - Valea Cocora Columbia - Valea Cocora[/caption] De o frumusețe ireală, Columbia este un tărâm al contrastelor și al splendorilor naturale – de la vastele plantații de cafea care îți vor tăia răsuflarea și până la Catedrala de Sare din Zipaquirá, Columbia merită fiecare minut pe care îl vei petrece acolo. Valea Cocora este și ea o minune naturală a lumii, mai ales dacă nu îți poţi imagina cum cresc palmierii (asociaţi de obicei cu plaje exotice și insule de lux) pe munţi și în văi adânci. Ajuns aici, nu poți rata nici Guatapé – un orășel iubit pentru casele sale viu colorate, dar și pentru Peñón de Guatapé – o formațiune stâncoasă care țâșnește parcă din pământ și care poate fi urcată pe o scară cum nu multe altele mai sunt. Acestea sunt câteva dintre propunerile noastre pentru America de Sud, deși continentul este mult mai impresionant decât îl putem noi descrie în cuvinte. Tu ai fost vreodată în vreuna dintre aceste destinații? Ce ne poți spune despre experiența ta sud-americană? Și dacă nu ai pășit încă pe acest continent al misterului și frumuseții, care ar fi prima destinație sau circuit pe care l-ai încerca?

SOURCE AND TAGS