Splendorile Japoniei!


Japonia este o natiune insulara din Asia de Est si este numita de foarte multi calatori "tara soarelui-rasare". Arhipelagul Japoniei are nu mai putin de 6.852 de insule, nivelul de viata este foarte ridicat, iar istoria acestei tari este fascinanta. Daca vei alege o vacanta in Japonia vei avea parte de sate traditionale, metropole cu zgarie-nori si peisaje urbane uluitoare, plaje superbe, obiceiuri nemaivazute, palate inaltate pe munti si locuri cu o liniste divina. Iata detalii...

Splendorile Japoniei!

 Ziua 1: Bun venit in Tokyo! Timp liber pana la ora 20, ora la care suntem invitati la o receptie de Bun Venit.

Ziua 2: Ziua incepe cu vizita la Palatul Imperial. In timpul pranzului vom avea si un mic curs de gatit unde invatam sa preparam sushi. Continuam apoi vizita cu o oprire la unul dintre cele mai colorate si vizitate temple budiste - Asakusa Kannon. Constructia templului a fost finalizata in anul 645, templul fiind cel mai vechi templu din Tokyo. Urmeaza sa poposim pe strada Nakamise, o strada cu magazine si mici restaurante care servesc gustari locale. Seara se incheie cu cina la un restaurant cu specific japonez.

Ziua 3: Dupa micul dejun vom face prima oprire la Muntele Fiji, cel mai inalt varf al Japoniei (3.776 m). Daca vremea permite vom putea admira privelistea spectaculoasa de la 2.300 m, nivelul pana la care vom urca. Dupa pranz ne continuam drumul catre valea Owakudani unde vom observa activitatea vulcanica si vom asista la modul in care se fierb oua negre in gheizere. Mergem mai departe catre orasul Hakone unde inflorirea ciresilor este un punct de atractie, acest proces se numeste primavara sakura iar toamna se numeste susuki.

Ziua 4: Mergem catre nord unde vom vizita castelul Matsumoto, urmat mai apoi de o vizita la muzeul Matsumoto unde pot fi admirate obiecte de artizanat din lemn, bambus, portelan sau sticla. Matsumoto este recunoscut ca si important centru in care se cultiva wasabi. Dupa pranz ne continuam calatoria in munti catre orasul Takayama, cunoscut centru de tamplarie in epoca feudala. Festivalul Takayama, care are loc primavara, este unul dintre cele mai renumite festivaluri din Japonia.

Ziua 5: Incepem un tur pietonal al orasului Takayama urmat de pranz la un restaurant local unde vom gusta preparate din carne de vita Hida, carne cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune varietati de carne de vita din lume. Mergem mai departe si vizitam Takayama Jinya, fost avanpost guvernamental, si tot aici vom asista la o degustare de sake. Dupa-amiaza timp liber. Ziua 6: Astazi vom calatori inapoi in timp si impreuna cu un expert local vom vizita satul de munte Shirakawago, inscris pe listele UNESCO ca monument. Aici vom admira casele Gasshozukuri construite din barne de lemn care sunt combinate sa formeze un acoperis ascutit din trestie, care seamana cu 2 maini impreunate. Vom parcurge pe jos aceasta "expozitie" in aer liber unde vedem case si cladiri diverse, tipice regiunii. Plecam apoi catre Kanazawa, oras istoric unde vom vedea vechi case samurai. Dupa-amiaza ne vom caza la un hotel situat in centrul orasului Kanazawa si vom avea timp liber pentru vizite sau relaxare.

Ziua 7: Ziua incepe cu o scurta plimbare pe jos prin piata Omicho apoi continuam catre gradinile din Kenrokuen considerate printre cele mai frumoase gradini din Japonia. In Kanazawa se produce 99% din productia totala de foite de aur din Japonia. Continuam calatoria cu trenul catre Kyoto, oras care gazduieste unele dintre cele mai importante opere de arta ale Japoniei. Dupa cazarea la hotelul situat in centrul orasului vom avea timp liber. Seara se termina cu cina si spectacol de dans cu gheise. Ziua 8: Ziua este destinata in intregime vizitarii orasului Kyoto si vom vedea castelul Nijo sau templul Kinkakuji. Istoria templului Kinkakuji incepe in anul 1.397 cand cladirea a fost achizitionata de shogunul Yoshimitsu. Dupa moartea lui Yoshimitsu cladirea a fost transformata intr-un templu Zen. Dupa pranz timp liber in Kyoto. Ziua 9: Timp liber in Kyoto.

  Ziua 10: Pentru a ajunge in Koyosan si Hiroshima vom lua un tren de munte dar si un tren de mare viteza. Asadar, inainte de a pleca din Kyoto, vom lua cu noi doar un bagaj usor necesar pentru calatoria de 2 zile. Koyosan este centrul budismului Shingon, secta introdusa in Japonia de Kobo Daishi in anul 805. Vizitam mausoleul lui Daishi dupa care vom lua prazul. Cazarea se face la un shukubo. Dupa cina vom avea timp liber.

Ziua 11: Dimineata devreme avem posibilitatea de a participa la serviciul budist din templu dupa care vom lua pranzul. Mergem apoi inapoi in Osaka (cu acelasi bagaj mic) de unde luam trenul de mare viteza catre Hiroshima. Dupa sosirea in Hiroshima vom vizita parcul memorial al Pacii, Muzeul Bombei Atomice si Gradinile Shukkeien, urmate de cazarea la hotel si timp liber.

Ziua 12: Vom lua ferry boat-ul catre insula Miyajima, cunoscuta ca si Insula Divina. Dupa-amiaza ne intoarcem din Hiroshima la Osaka cu trenul de mare viteza si ne cazam din nou la hotel. Seara suntem invitati la cina de Ramas Bun de la un restaurant local. Ziua 13: Circuitul se incheie dupa micul dejun.

Informatii si dotari hotel:

Cazare: Hotel New Otani Garden Tower in Tokyo, Hida Hotel Plaza in Takayama, Kanazawa Excel Hotel in Kanazawa, Nikko Princess Kyoto in Kyoto, Monastery Inn in Koyosan, Rihga Royal Hotel in Hiroshima, Sheraton Miyako in Osaka.

Servicii masa: 12 mic dejunuri, 8 pranzuri, 5 cine Tarife: incepand de la 5.250 euro. Tarifele includ: - 12 nopti de cazare in hotelurile mentionate sau similare - 12 mic dejunuri, 8 pranzuri, 5 cine - ghid vorbitor de limba engleza pe tot parcursul circuitului - transportul cu autocar sau minibus climatizat Tarifele nu includ: - transportul cu avionul din Romania pana la locul de incepere a programului - asigurarile medicale si asigurarea storno - taxa de viza.

Detalii si rezervari aici!

SOURCE AND TAGS