Spania, o destinație seducătoare și plină de viață


Îndrăgostită de viață, pasională și eclectică, Spania este un tărâm al diversității, al culturii, al relaxării și al distracției. De la micile taverne în care poți vedea un spectacol de flamenco live și până la grandoarea monumentelor din Madrid sau Barcelona, Spania îi poate oferi oricărui călător, chiar și celui mai sofisticat, orice își dorește și încă mult mai multe. Hai să vedem astăzi ce face din această țară însorită și primitoare o destinație perfectă pentru vacanța de vară!

Top 5 locuri pe care să nu le ratezi în Spania

Așa cum probabil te aștepți, sunt mult mai multe lucruri de văzut și de făcut în Spania, astăzi îți reamintim cinci dintre ele. 1. Barcelona – dacă ai auzit de Sagrada Familia, Barri Gotic sau de clădirile semnate de Gaudi, atunci știi că acest oraș trebuie neapărat vizitat. 2. Alhambra – complexul istorico-arhitectural Alhambra din Granada are nevoie de toată atenția ta, așa că fă-ți din timp rezervare dacă ajungi în sudul Spaniei. 3. Mezquita din Cordoba – probabil cea mai frumoasă moschee din Europa. 4. Sevilla – un oraș ca o bijuterie, în care nu trebuie să ratezi Catedral de Sevilla & Giralda sau Real Alcazar 5. Madrid – capitala Spaniei este un cocktail de istorie, civilizație, cultură și distracție. Pe lângă celebrul Muzeu Prado, Madridul are câte ceva de oferit oricarui călător. Mai mult decât atât însă, Madridul este poarta prin care poți ajunge în câteva dintre cele mai însorite, mai îndrăgite și mai populare părți ale Spaniei. Mare, soare, distracție și relaxare totală Desigur că ai auzit despre litoralul spaniol cu destinațiile sale celebre, dar ceea ce poate nu știi este că în această vară ai zboruri charter direct către acele destinații spaniole care ne fac să visăm cu ochii deschiși! Hai să le vedem pe rând!

1. Mallorca

Un superstar al Mediteranei, Mallorca este una dintre cele mai fascinante destinații de pe bătrânul continent. Cu plajele ei ireal de frumoase, apele albastre ca azurul, distracția nelipsită, munți care abia așteaptă să fie explorați și mici așezări discrete și fermecătoare, mici baruri de tapas în care te poți bucura în tihnă de stilul de viață spaniol, Mallorca este destinația perfectă pentru cuplurile care vor să petreacă o vacanță nelipsită de explorare și aventură. Un zbor charter către Mallorca este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți asigura un concediu de vis. În rest, asigură-te că te bucuri de plajele cu nisip fin, valurile blânde, petrecerile de pe plajă care încep după asfințit și nenumăratele posibilități de distracție pe care le ai la orice pas. Iată câteva lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Mallorca chiar dacă scopul tău principal este plaja și relaxarea:
  • Palatele Almudaina și March
  • Catedrala Mallorca
  • Un drum cu mașina spre Sa Calobra
  • Orașul Deia
  • Piața de l’Olivar din Palma, un loc unde te poți bucura la primele ore ale dimineții de tot ce are mai bun Mallorca să îți ofere din punct de vedere gastronomic: pește și fructe de mare abia prinse, fructe și legume, măsline dolofane, felii de șuncă subțiri ca foița de țigară, tăiate chiar în fața ta, mezeluri cu arome îmbietoare, sau, dacă ți-e poftă, de un produs de patiserie local, ensaïmades – un sortiment de pateuri dulci și fierbinți.

2. Tenerife

Cine a fost cel puțin o dată în viață în Tenerife dorește să revină, pentru că acest loc specific din Insulele Canare are o energie a lui proprie care nu te lasă să îl uiți. Tenerife este o destinație populară printre tineri – și vei da cu siguranță de sute de britanici îndrăgostiți de cluburile parcă făcute anume pentru ei – dar cuplurile aflate în luna de miere sau grupurile de prieteni care vor distracție cu un plus de aventură găsesc aici tot atât de multă satisfacție. Ia un zbor charter spre Tenerife și adu-ți aminte de planul pe care ți l-ai făcut înainte să pleci! Așadar, aici, nu trebuie să ratezi:
  • Plajele cu nisip auriu și cele cu nisip negru, vulcanic. Pe teritoriul insulei Tenerife se găsesc un vulcan activ (Teide), o diversitate ecologică unică și linii de coastă care atrag milioane de turiști anual.
  • Playa de las Americas are nisip auriu și este locul în care vrei să fii pentru viață de noapte, concerte și petreceri pe plajă.
  • Playa Jardin din nord este destinația perfectă pentru relaxare, înot și bronz pe o plajă al cărei nisip negru pare ireal.
  • Playa de las Teresitas din Santa Cruz de Tenerife este iarăși o destinație populară, căci nisipul auriu fin și atmosfera relaxată, de permanentă siesta, îmbie la visare și leneveală.
  • Muntele vulcanic Teide și Parcul Național Teide – ia-ți o zi pentru a vizita această parte a paradisului exotic în care te afli pentru că ambele sunt o experiență pe care trebuie să o ai în viață.
  • Gastronomia locală – un obiectiv turistic în sine, aici te poți bucura de tortilla española (o omletă savuroasă), paella cu pește și fructe de mare prinse de dimineaţă, papas arrugadas (cartofi cum nu ai mai mâncat până acum) și churros la desert, căci nu ai cum să vii în Tenerife și să nu te bucuri de unul dintre cele mai populare deserturi spaniole.

Tenerife este un loc în care se întâmplă ceva în fiecare zi, în care orice pas îți poate dezvălui o comoară și orice oră vine cu partea ei de relaxare și distracție specifică. Intra pe site si vezi oferta de cazare Tenerife pe care am pregatit-o pentru tine.

3. Costa Dorada

Vrei o destinație spaniolă perfectă pentru familiile cu copii, unde poți îmbina plaja, distracția și relaxarea cu descoperiri culturale și aventuri pentru toată familia în sânul naturii? Atunci alege un zbor charter către Costa Dorada și nu vei regreta nici o secundă! Iată cu ce te întâmpină acest loc fabulos:
  • Plajă și ape limpezi în Salou, o stațiune modernă și plină de viață care îți oferă nu numai felurite posibilități de cazare, dar și terase pe malul mării, restaurante cochete, locuri de plimbare, baruri și cluburi, și, mai presus de toate, intrări line în mare și ape puțin adânci, perfecte pentru cei mici.
  • Port Aventura World – versiunea spaniolă a Disneyland Paris, locul în care copiii vor fi cei mai fericiţi turişti de pe întreaga coastă.
  • Costa Daurada – un parc acvatic pentru întreaga familie, în care spectacolele cu delfini și lei de mare te vor ține ocupat întreaga zi.
  • Vestigiile din epocile antică şi medievală, dacă vrei să îți petreci câteva ore explorând istoria și cultura acestui loc de basm.
  • Viile şi livezile de migdali şi măslini din interior, pe care le poți vizita pentru a te bucura de natură și de ospitalitatea localnicilor.
  • Satele pescărești de pe malul mării, unde poți savura preparate tradiționale și bunătăți proaspete, făcute cu grijă.
  • Amfiteatrul Apeductul Diavolului din Tarragona, castelul din Altafulla, sau mănastirile din perioada medievală sunt alte obiective turistice pe care nu le poți rata.
  • Desigur, dacă ai posibilitatea, participă la festivalul de flamenco de aici, căci va fi o experiență pe care nu o vei uita niciodată.
Costa Dorada nu este atât de animată precum Tenerife, dar este un loc al magiei pe care familiile îl adoră.

4. Costa del Sol

Costa Del Sol este expresia ultimă a ceea ce înseamnă relaxarea și distracția în Spania. Aici găsești atât mici sate pitorești ascunse în munți, cât și vilele superbe ale unor vedete de la Hollywood. Tot aici te poți răsfăța pe o plajă cu nisip auriu, bogat, dar poți avea și o aventură de o zi într-unul din minunatele orașe ale Andaluziei, Sevilla, Cordoba, Granada, Cadiz, Ronda sau poți să faci o mică escapadă chiar în… Maroc sau Gibraltar. Costa del Sol este una din multele bijuterii ale coroanei spaniole și dacă vrei să o vizitezi vara aceasta, poți să ajungi ușor cu un zbor charter din București sau Cluj-Napoca! În plus, dincolo de turul orașului Malaga, ai la dispoziție, prin partenerii locali, opțiunea de a face una sau mai multe excursii în orașe și locuri celebre, incluzând aici strâmtoarea Gibraltar și Tanger (Maroc), pe lângă Cordoba sau Granada. O alegere excelentă pentru familiile cu copii, seniori și oricine dorește să viziteze sudul Spaniei pentru a se bucura de condiții care întrec orice așteptare, Costa del Sol este acum disponibilă tuturor celor care vor să petreacă o vacanță de neuitat în însorita și superba Spanie. Ce mai trebuie să știi este că în Spania un oraș nu seamănă cu celălalt și că oriunde mergi vei avea parte de experiențe diferite, de la tipul de plajă pe care te vei răsfăța la soare și până la mâncarea pe care o vei savura sau muzica de care te vei bucura. Așa că nu mai sta pe gânduri și rezervă-ți acum un zbor charter pentru un concediu așa cum meriți! Tu ai fost vreodată în Spania? Care a fost destinația ta favorită? Și dacă nu ai fost, care este primul loc în care ai dori neapărat să ajungi?

SOURCE AND TAGS