Skiathos, micuta insula din „umbra muntelui Athos”


Skiathos, micuta insula din „umbra muntelui Athos”
Situată la Marea Egee, alături de insulele Skyros, Skopelos și Alonissos, insula Skiathos formează Sporadele de Nord, unul dintre cele mai pitorești arhipelaguri din Grecia. Skiathos, deși măsoară numai 50 km² este cea mai cunoscută dintre insulele arhipelagului, fiind populară pentru plajele superbe la umbra pădurilor de pin. Micuța insulă verde-smarald este recomandată în primul rând turiștilor care doresc să petreacă o vacanță relaxantă, bucurându-se de pitoresc și liniște, dar insula se pretează și pentru turiștii activi, dornici să exploreze și să facă drumeții prin pădurile umbroase.

Bine de știut pentru cinefili: Iubitorii de cinematografie vor fi încântați să afle că pe insulele Skiathos și Skopelos s-a filmat celebrul film Mamma Mia ( cu Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth printre rolurile principale). Așa cum îți poți da seama, turiști vizitează aceste insule căutând atmosfera și locațiile din film.

Ce trebuie să știi despre Skiathos

Insula este presărată cu multe coaste și golfuri și se împarte in 2 părţi distincte: nord-vestul este accesibil doar cu barca, sud-estul fiind predominant turistic, aici aflându-se și orașul-port capitală, Skiathos. red and green leaf tree on white concrete building Orașul atrage turiștii dornici de aventură cu străduțele sale înguste presărate cu magazine, restaurante, taverne, baruri și cluburi de noapte. Vara sudul insulei este destul de aglomerat, de aceea îți recomandăm să îți rezervi sejurul din timp. brown wooden bench near body of water during daytime Recomandare: închiriază un scuter și înconjoară insula, făcând un stop în cel mai înalt punct, Kastro, unde s-a ridicat prima dată steagul Greciei. Se spune că, în unele zile, de aici s-ar vedea muntele Athos.

Skiathos: plajele

Skiathos este în primul rând o destinație către care se îndreaptă iubitorii de mare și plajă. Are peste 60 de plaje, cele mai multe cu nisip, unele neamenajate, păstrându-și astfel frumuseţea naturală. Majoritatea plajelor sunt uşor accesibile cu mijloace de transport, autobuz sau mașină și oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice, inclusiv scufundări și windsurfing. Printre cele mai renumite plaje de pe insulă se numără plaja Koukounaries din stațiunea cu același nume, plaja Agia Eleni (pentru apusuri romantice), plaja Lalaria  (accesibilă doar cu barca, dar renumită pentru apele turcoaz și stâncile care o înconjoară), mica și pitoreasca plajă Kastro, sub ruinele cetății medievale cu același nume, sau plaja lungă Megali Ammos. aerial view of green trees and blue sea during daytime
Recomandare pentru amatorii de plaje animate și distracție: Foarte aproape de Koukounaries este plaja Banana, foarte apreciată în special de tineri, pentru petrecerile organizate seara, care o transformă într-un loc plin de viață, cu muzică și atmosfera vibrante.

Unde să te cazezi în Skiathos

În topul stațiunilor insulei Skiathos se află stațiunea Koukounaries, pe care se întinde renumita plajă cu același nume. Plaja Koukounaries deține steagul albastru, are nisip fin și auriu, ape limpezi și este înconjurată de verdele pătrunzător și crud al pădurilor de pin. Plaja, lungă de 2 kilometri, este amenajata cu șezlonguri din lemn, umbreluțe din stuf, facilități pentru practicarea sporturilor acvatice, terase și multe altele. white and brown boat on sea during daytime O altă stațiune populară în rândul turiștilor este Agia Paraskevi, cu o plajă superbă acoperită cu nisip unde se pot practica sporturi nautice iar turiștii se pot caza în hoteluri care oferă servicii la standarde foarte ridicate.
În Skiathos vei găsi variante de cazare diverse, de la vile și apartamente până la hoteluri de 5* care satisfac toate exigențele.
Bine de știut pentru gurmanzi: Mâncarea tradiţională este excepțională, bazată pe preparate mediteraneene, unde salatele, peștele și fructele de mare ocupă locuri de cinste.

Cum ajungi din România în Skiathos?

O primă variantă ar fi cea cu transport propriu: insula este accesibilă cu feribotul. Acesta pleacă de pe partea continentală a Greciei, mai exact din Volos. Transferul durează două ore și jumătate și este operat zilnic, de mai multe companii. red and white boat on sea during daytime Aproape toți turiștii români aleg pachetele cu zbor direct de tip charter din România, cu plecare din București și Cluj-Napoca. Din București, zborul durează circa o oră, prin urmare este o variantă foarte convenabilă.

Recomandări oferte de vacanțe în Skiathos

Pentru un pachet cu zbor charter din București în luna iunie (perioada 8 - 15 iunie), tarifele pornesc de la 369 euro/persoană. Oferta include zbor dus-întors, transferuri la destinație, cazare 7 nopți fără servicii de masă. Dacă preferi sa stai la un hotel cu restaurant, tarifele pornesc de la 649 euro/persoană. Oferta include zbor dus-întors, transferuri la destinație, cazare 7 nopți cu mic dejun.

Recomandare: Rezervă o vacanță în Skiathos pentru luna iunie, atunci prețurile sunt mai mici! brown rock formation on blue water during daytime
Dacă îți dorești o vacanță într-un peisaj sublim, în care să te bucuri de mare, soare, sporturi nautice, plimbări, povești antice și medievale, o viață de noapte cosmopolită, cadre de film și aventuri demne de pirații lui Barbarossa (care au trecut și ei pe aici cândva), atunci Skiathos este cea mai bună alegere. Consultanții noştri îți stau mereu la dispoziție cu informaţii despre ofertele disponibile și uşor de personalizat pentru gusturile și nevoile tale!

SOURCE AND TAGS