Singapore - aromatul amalgam al estului


Singapore, destinatia aflata pe locul 1 in topul recomandarilor Lonely Planet pentru 2015, poate fermeca orice turist de la primul pas pe care il face aici, de aceea astazi te vom invita la o excursie in acest loc magnific pentru a ne bucura impreuna de minunile lui. Si pentru ca probabil visezi la o vacanta in Singapore, iti vom da si cateva sugestii de calatorie, astfel incat sa le ai la indemana... Cine stie?

Ca destinatie exotica, Singapore atrage anual milioane de turisti, fascinati de frumusetea, istoria si farmecul acestui oras – tara. Considerat un diamant al Asiei, Singapore straluceste de lumina si curatenie, iar aceasta din urma nu este numai un mit turistic sau urban, ci o realitate. Statutul de cel mai curat oras din lume s-a castigat in timp, cu ajutorul unor reguli stricte, dar si prin stradania localnicilor si a turistilor de a respecta nu numai un brand de tara, ci si o emblema acesteia.

Cand poti vizita Singapore?

[caption id="attachment_7811" align="aligncenter" width="675"]Vedere asupra raului Kalang din Singapore Flyer Vedere asupra raului Kalang - sursa imaginii: William Cho, wikipedia.org[/caption]

Singapore face parte dintre acele destinatii exotice care pot fi vizitate pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, in lunile iulie si august este mai putin aglomerat si ai sanse sa gasesti oferte excelente in ce priveste cazarea. Sezonul de varf se inregistreaza intre lunile decembrie si iunie, si cel mai probabil ar fi bine sa iti faci rezervari din timp. Clima este calda si destul de umeda, prin urmare te sfatuim sa verifici starea vremii inaintea calatoriei si sa-ti iei imbracaminte adecvata.

Ce sa ai in bagaje?

[caption id="attachment_7813" align="aligncenter" width="675"]bagaj sursa imaginii: Emma, flickr.com[/caption]

In functie de sezonul in care alegi sa mergi in Singapore, imbracamintea poate varia, dar ar trebui sa ai in vedere urmatoarele puncte:

  • Imbracamintea usoara, de vara, ar trebui sa fie de bumbac sau matase. Clima fierbinte iti va provoca un disconfort foarte mare daca porti haine din materiale sintetice.

  • Incaltamintea trebuie sa fie usoara si rezistenta. O sa ai de mers pe jos destul de mult.

  • Alternativ, ia-ti un echipament de ploaie, care sa contina o jacheta de vara rezistenta la apa, o pereche de incaltari adecvate, o umbrela, etc.

  • Nu o sa iti strice si prezenta unui pulover in bagaj, sau al unei jachete mai groase pentru unele zile racoroase.

  • In general, poti adopta o tinuta casual, confortabila si lejera, nimeni nu o sa aiba nimic impotriva. Singapore este o tara foarte bine aliniata la trendurile moderne occidentale, chiar daca este o tara asiatica, asa ca poti umbla in pantaloni scurti si tricou, rochii mai scurte, etc.

  • Doamnelor, este bine sa aveti la voi o esarfa (pentru acoperirea capului) pentru a primi permisiunea de a vizita unele temple.

Mai mult, in cazul in care nu vrei sa irosesti prea mult timp, poti descarca direct lista noastra gata-facuta pentru bagajele destinate unei vacante exotice. Tot ce trebuie sa o faci e sa o printezi si sa incepi sa impachetezi!

Cum ajungi in Singapore?

[caption id="attachment_7814" align="aligncenter" width="675"]Piscina la terminalul 1 al Aeroportului Singapore Piscina in zona de tranzit a Terminalului 1 al aeroportului Singapore Changi - sursa imaginii: Robert S, wikipedia.org[/caption]

Recunoastem ca drumul nu este chiar scurt, dar il poti face cu avionul, caci calea aerului este cel mai simplu si mai la indemana mijloc de transport. Ajuns pe aeroportul Changi, ia-ti cateva minute pentru a contempla ceea ce este in jurul tau. Aeroportul din Singapore este unul dintre cele mai mari, mai ocupate si mai luxoase aeroporturi din lume si cu siguranta iti va rezerva macar cateva surprize (piscina de la Terminalul 1 fiind doar una dintre ele).

Odata ajuns acolo, cum te deplasezi?

[caption id="attachment_7815" align="aligncenter" width="675"]Transport in comun Singapore Metroul din Singapore - sursa imaginii: Calvin Teo, wikimedia.org[/caption]

Eficienta, viteza, ordinea si disciplina sistemului de metrou din Singapore o sa te uimeasca si pe tine, asa cum a mai uimit si alti turisti inaintea ta. Cele patru linii de metrou ajung oriunde si peste tot in oras, asa ca nu ai de ce sa te temi ca nu poti calatori catre destinatia dorita. Metrourile sunt in general foarte libere si aerisite, nu pentru ca localnicii nu circula cu ele, ci pentru ca trenurile vin aproape la minut.

Mijloacele de transport in comun de la suprafata sunt si ele la fel de eficiente si de bine organizate, iar daca trebuie sa iei taxiul, nu iti face griji, nu te va ruina din punct de vedere financiar (atata timp cat mergi pe distante rezonabile).

Ce ai de vazut in Singapore?

Ajunsi la acest punct, trebuie sa te prevenim ca Singapore are atat de multe atractii turistice si este atat de plin de mistere ce abia asteapta sa fie descoperite, incat nu vom putea sa acoperim toate punctele de interes intr-un singur articol. Cu toate acestea, vom incerca sa iti prezentam cateva dintre cele mai importante obiective.

[caption id="attachment_7816" align="aligncenter" width="675"]Zgarie-nori in Singapore Zgarie-norii din Singapore - sursa imaginii: Brandon Lim, wikimedia.org[/caption]

In primul rand te va lasa mut de uimire senzatia puternica de occident pe care ti-o dau zgarie norii si cladirile din otel si sticla, sedii da banci si corporatii internationale. Ai crede ca ai nimerit in Manhattan-ul New Yorkez daca nu ai vedea locuitorii chinezi, indieni si musulmani trecand pe langa tine. Dar Singapore este mai mult decat modernismul occidental.

Nu uita ca Singapore este un oras al extremelor uluitoare. Ia-o la pas pe strazi si vei observa o a doua lume a acestui oras – tara, lumea traditionalista, inca arhaica, etern fascinanta. Vei vedea temple si cladiri din vechime, locuitori care pastreaza cu sfintenie cutume milenare, o arhitectura si o cultura complet diferita de lumea corporatista de pe strada paralela.

[caption id="attachment_7817" align="aligncenter" width="675"]Moscheea sultanului Moscheea sultanului, construita in 1826 - sursa imaginii: Judhi Prasetyo, wikimedia.org[/caption]

Daca ai venit in Singapore pentru odihna si relaxare, iti recomandam Insula Sentosa, o statiune completa si complexa ce ii pune calatorului la dispozitie hoteluri de lux aflate pe plaje de vis, restaurante aproape ireale, muzee si lacase de cult, parcuri, facilitati sportive si multe altele.

Daca alegi sa descoperi contrastele despre care iti spuneam mai devreme, poti sa vizitezi pe rand parcul tematic Haw Par Villa, unde o sa ai onoarea sa afli foarte multe lucruri interesante despre personajele din mitologia chineza, sau sa faci o cursa cu The Flyer seara, The Flyer fiind o roata gigantica ce iti ofera o panorama incredibila asupra orasului.

[caption id="attachment_7818" align="aligncenter" width="675"]The Flyer Singapore The Flyer - sursa imaginii: cegoh, wikimedia.org[/caption]

Daca vrei sa iti pierzi pasii in vechea cultura, traditie si spirit al Singapore-lui, mergi pe stradutele mici pline de chilipiruri si mancare locala, ce inca mai pastreaza cladiri vechi. Viziteaza templele, asculta istoria zbuciumata a acestui oras de la specialisti, paseste inapoi in timp si afla cum a ajuns acest oras-fenomen sa fie renumit in lume pentru economia sa infloritoare.

Chinatown este ceea ce vrei sa experimentezi in Singapore, pentru baia de multime si cunoasterea profunda a realitatii locale, pentru cumparaturile grozave, pentru aromele si mancarurile care nu te vor mai lasa sa pleci si pentru senzatia ca esti in inima Asiei, iar ea bate pentru tine. Daca esti acolo nu uita sa vizitezi Templul Dintele lui Buddha - da, ai auzit bine!

[caption id="attachment_7819" align="aligncenter" width="675"]Templul Dintele lui Buddha, Singapore Templul Dintele lui Buddha - sursa imaginii: yeowatzup, flick.com[/caption]

Despre Little India nu iti zicem foarte multe, insa este mai mult decat o locatie, este o experienta, si este ceva ce trebuie trait in Singapore de catre orice turist care vine sa il viziteze.

Dupa o zi aglomerata in care ai cautat suveniruri si ai gustat / cumparat cele mai interesante condimente si mancaruri, te poti relaxa cu o plimbare prin Gradina Botanica si Gradina de Orhidee. Ai la dispozitie numeroase si fermecatoare locuri de plimbare si odihna, mai ales ca Singapore este un oras al florilor si al armoniei, asa ca Marina Bay, Orchard Road si chiar Telegondola sunt tot atat de multe prilejuri de a simti exotismul si frumusetea acestui oras.

[caption id="attachment_7821" align="aligncenter" width="675"]Marina Bay Singapore Marina Bay - sursa imaginii: kemt, pixabay.com[/caption]

Unii turisti care au fost in Singapore spun ca fie ca esti pasionat de shopping, fie ca nu ai nici un interes in acest domeniu, mall-urile din Singapore trebuie vazute. Orchard Road este o colectie de mall-uri, iar fiecare astfel de edificiu, un templu in sine. Ai grija totusi la buget, pentru suveniruri si mici cadouri necostisitoare, mergi in Chinatown!

Ce mai trebuie sa stii despre Singapore ?

Orasul–tara este o combinatie interesanta de populatii, religii si valori. Desi se sufera pe de-o parte de o lipsa dureroasa de democratie, pe de alta parte, aici pare ca nimanui nu ii lipseste nimic, iar banii nu or sa fie niciodata o problema. Singapore este un oras luxos, exotic si costisitor, rigid in unele privinte si foarte relaxat in altele.

[caption id="attachment_7822" align="aligncenter" width="675"]Chinatown, Singapore Chinatown - sursa imaginii: Khalzuri Yazid, flickr.com[/caption]

Orice faci, nu arunca nimic pe jos si treci numai pe trecerea de pietoni, pentru ca amenzile pentru aceste infractiuni te pot costa cat cazarea pe o saptamana. In rest, lasa-te vrajit de superlative, contraste si extreme si savureaza fiecare moment petrecut aici !

Daca ai fost in Singapore, spune-ne tie ce ti-a placut mai mult ? Ce te-a fascinat cel mai tare ? Si daca ai vrea sa mergi in Singapore, ce te atrage cel mai puternic catre aceasta destinatie?

Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!


SOURCE AND TAGS