Revelion fusion in Hong Kong


Pentru a incepe un an nou perfect, iti recomandam sa petreci Revelionul 2012 intr-unul dintre cele mai impresionante orase din lume: Hong Kong. Aici extremele se imbina armonios, traditiile si cultura chineza te asteapta sa le descoperi, iar apropierea de Pearl River Delta si de Marea Chinei confera orasului o eleganta aparte. Hong Kong beneficiaza printre altele de un skyline extravagant, de un port natural fabulos si este unul dintre cele mai aglomerate orase din lume, avand o populatie de 7 miloane de locuitori.

[caption id="attachment_1166" align="aligncenter" width="600"] Hong Kong Skyline[/caption]

Cateva date despre Hong Kong

Hong Kong-ul a devenit colonie britanica in timpul primului razboi al opiumului, intre anii 1829 -1842, apoi a fost ocupat de japonezi dupa Razboiul Pacificului si abia in 1997, China si-a impus suveranitatea. De atunci, orasul este intr-o continua dezvoltare, este un important centru financiar si cultural, dar si unul dintre orasele cele mai inalte din lume, cu o arhitectura impresionanta.

Hong Kong-ul este un oras open-mind, are portile deschise pentru emigrantii din lumea intreaga si un nivel ridicat al vietii.

Aici vei putea intalni toate limbile pamantului si toate afacerile pe care ti le-ai fi putut imagina vreodata, orasul fiind intr-adevar o imbinare perfecta intre est si vest.

Cum ajungi in Hong Kong

Din Bucuresti, se ia o cursa Lufthansa spre Munchen, iar din Germania o cursa directa spre Hong Kong. Agentii de turism specializati iti pot oferi toate detaliile in legatura cu orele de zbor si cele mai bune preturi.

[caption id="attachment_1168" align="aligncenter" width="600"] Strazile din Hong Kong[/caption]

Clima in Hong Kong

Desi se spune desre Hong Kong ca este un oras mult prea aglomerat, conducerea promoveaza un mediu ecologic si sustine dezvoltarea parcurilor si suprafetelor verzi.

Hong Kong-ul se afla la sud de Tropicul Racului si are o clima subtropicala umeda. Vara este fierbinte, cu furtuni ocazionale, iar iarna este placuta, insorita, cu ceva nori in februarie.

De Revelion vei avea parte de vreme excelenta, cu temperaturi cuprinse intre 17 si 25 de grade si sanse foarte mici de ploaie, fiind si cea mai indicata perioada pentru calatorii.

Ce sa vizitezi in Hong Kong

In primul rand, trebuie sa stii ca Anul Nou Chinzesc este una dintre cele mai importante sarbatori ale tarii si contine o lunga lista de petreceri, traditii si obiceiuri. Templele sunt deschise nonstop, vei intalni piete de flori, de suveniruri si de obiecte hand-made. Este o perioada perfecta pentru a invata cat mai multe despre aceasta parte a lumii.

In al doilea rand, iata mai jos cateva locuri si activitati pe care le poti vedea si face in Hong Kong:

- mergi la Muzeul de Arta pentru a invata cat mai multe despre cultura si istoria tarii si a vedea lucrari artistice de o mare importanta. - Hong Kong Disneyland este de neocolit daca ai copii (si nu numai!) - Victoria Peak - o excursie fabuloasa la nu mai putin de 1800 de metri deasupra nivelului marii, de unde poti surprinde cele mai frumoase imagini ale orasului, ziua si noapte. Amintirile vor fi de neuitat! - Lantau Island - poti face o croaziera in jurul insulei Lantau pentru a admira delfinii - Ocean Park - este un alt parc celebru de distractii pentru copii si adulti. Aici vei vedea si Gradinile Lowlands unde ursii panda traiesc in libertate, dar si casute ale fluturilor uriasi sau acvarii cu rechini. - Middle Kigdon - este un fel de muzeu viu al Chinei, unde vei vedea cum traiau localnicii, templele si palatele acestora. - Lamma Island - este o alta fata a Hong Kong-ului si vei avea cateva surprize de proportii. Aici se pot manca si cele mai gustoase fructe de mare, intr-o ambianta romantica. - Ten Thousand Buddhas Monastery (Sha Tin) - iti vor dezvalui istoria si credintele acestui popor - Muzeul Hong Kong Space te invita sa faci o calatorie in viitor, printre roboti, computere sofisticate si multe alte inovatii pe care le-ai vazut doar in filme. - Wet market - in Hong Kong hrana este proaspata si se cumpara direct de la producatori. Fa o vizita unei piete de alimente si cumpara peste si fructe de mare, care iti vor fi gatite pe loc, oricum doresti. - viziteaza Tsim Sha Tsui, districtul mallurilor, al restaurantelor, barurilor si cafenelelor elegante, unde distractia este 24 de ore din 24. - viziteaza fosta colonie portugheza Macao, un amestec interesant intre traditional si modern.

[caption id="attachment_1169" align="aligncenter" width="600"] Hong Kong, un oras incredibil![/caption]

Recomandarea Eximtur

Petrece Revelionul 2012 in Hong Kong si bucura-te de cele mai interesante, fabuloase si unice 10 zile din viata ta. Este o perioada perfecta pentru a incepe noul an in forta, intr-un oras incredibil.

Ce sa mananci in Hong Kong

Bucataria orasului Hing Kong este influentata de mostenirea britanica, de cea chineza, orientala, dar si de cea portugheza. In superbul oras exista unele dintre cele mai indraznete, romantice si elegante restaurante din lume, dar si baruri mici unde poti lua o gustare pe fuga sau piete unde se gateste in fata ta.

Felul principal este alcatuit in general din orez, iar oamenii mananca de 5 ori pe zi in China. La cina vei avea si desert. Mergi in districtul Tsim Sha Tsui si gusta rata prajita, dim sum, ceaiurile din plante, rechin, pui umplut si multe, multe altele.

[caption id="attachment_1170" align="aligncenter" width="600"] Viata de noapte in Hong Kong[/caption]

Viata de noapte in Hong Kong Hong Kong-ul este un oras fusion, din care distractia nu putea lipsi. Si o fac la cel mai inalt nivel! In fiecare seara poti merge la zeci de spectacole clasice, la festivaluri de moda sau film, la intreceri cu barcile dragon, la festivaluri de iarna outdoor sau indoor, in cluburi exclusiviste sau discoteci romantice cu muzica anilor '80, in baruri rock sau cu muzica live. Cele mai cunoscute zone de distractii din Hong Kong pentru straini sunt Wan Chai si Lan Kwai Fong, unde barurile sunt cu sutele, iar fetele te intampina in costumatii sugestive, cerandu-ti bauturi scumpe si atentie.

[caption id="attachment_1167" align="aligncenter" width="600"] Petrece Revelionul 2012 in Hong Kong![/caption] Daca vei alege sa iti petreci Revelionul 2012 in Hong Kong, vei incepe noul an intr-o forma de zile mari si vei avea parte de focuri de artificii uluitoare intr-un oras care iti va taia respiratia!

SOURCE AND TAGS