Resorturi de iarna celebre! Vacanta ta speciala.


Cu iarna batand la usa, gandurile noastre zboara spre tone de zapada, munti semeti si ski. Iar pasionatii acestui anotimp nu concep an fara sporturile de sezon. Iata cinci resorturi de legenda pe care trebuie obligatoriu sa le incerci si vei avea parte de o vacanta speciala, asa cum meriti!

In primul rand, in cazul in care planuiesti sa schiezi iarna aceasta, nu mai pierde vremea cu impachetatul - descarca lista noastra de bagaje pentru ski, printeaz-o si pune-te pe impachetat! Si acum, sa vedem incotro mergem:

Resorturi de iarna celebre! Vacanta ta speciala!

1. Kitzbühel, Austria

In topul resorturilor de ski, Kitzbühel este cunoscut ca Perla Alpilor. Este cel mai celebru resort de vacanta din Tyrol: 54 de telegondole si telecabine sunt disponibile pentru a urca turistii pe partii, iar kilometrii de trasee sunt intretinuti constant petru schiori.

2. Zermatt, Elvetia Pitorescul Zermatt este cel mai bun resort de ski din Elvetia, mai bun decat vecinele Gstaad sau St. Moritz. Detine locul 2 in lume pentru cea mai mare diferenta de altitudine schiabila, iar ninsoarea este din abundenta!

3. Chamonix Mont-Blanc, Franta Gazda primei olimpiade de iarna in 1924, Chamonix se bate pentru titlul de "Cel mai celebru resort de ski din lume". Se afla la poalele Mont-Blancului, este cel mai inalt varf din Alpi si al doilea cel mai inalt din Europa (4.810 metri). Resortul este renumit pentru o diferenta de altitudine schiabila de 2.800 metri si pentru unul din cele mai lungi trasee de ski - Vallée Blanche (22 km).

4. Cortina, Italia Cortina d’Ampezzo este imprejmuita de muntii Dolomiti si reprezinta o alegere clasica printre schiorii europeni. Satul central dispune de 50 de telecabine si 140 km de piste schiabile. Te poti da si cu bobul sau cu sania de viteza. 5. Stowe, Vermont, SUA Unul din cele mai renumite resorturi de ski, Stowe are cea mai mare diferenta de altitudine schiabila din zona. Muntele Mansfield si varful Spruce sunt cele doua zone perfecte pentru o vacanta de vis. Foto: panoramio.com

SOURCE AND TAGS