Ras Al Khaimah, atracții și experiențe de top în Emiratul din Nord


Ras Al Khaimah este un emirat primitor și liberal, situat în partea de nord a Peninsulei Arabice. Numele său înseamnă “vârful cortului”, apelativ dat de poziționarea sa geografică. Supranumit și Emiratul din Nord, Ras Al Khaimah este ușor accesibil oricărui călător dornic să îi exporeze plajele, deșertul, pădurile de mangrove și munții săi înalți.

Accesibilitate

5 ore de zbor direct din România și un transfer de 45 de minute de la Aeroportul Internațional din Dubai și ai ajuns.

Atuurile destinației

Cu peste 7.000 de ani de istorie și cultură fascinante, Ras Al Khaimah este escapada perfectă din viața tumultoasă de zi cu zi. Oferă peisaje magnifice, linii de coastă uluitoare, un deșert roșiatic și munți semeți, mizând mult de activitățile în aer liber. Emiratul s-a impus ferm ca una dintre cele mai autentice destinații din Orientul Mijlociu. Cu soare pe tot parcursul anului și 64 de kilometri de plaje cu nisip alb, la doar 45 de minute de metropola aglomerată care este Dubaiul, Ras Al Khaimah oferă o experiență cu totul unică și diferită de cea a emiratelor vecine.

Turismul de aventură

Fie că doriți o săptămână de relaxare într-un cadru luxos sau un program plin de activități, Ras Al Khaimah nu numai că are ce oferi, ba chiar excelează la acest capitol.   Activități acvatice: mările strălucitoare din Golful Arabiei sunt locația perfectă pentru tot felul de activități de agrement. Îți recomandăm o croazieră pitorească la apus, pe o barcă tradițională sau, mai dinamic, o ieșire în larg cu jet ski-ul. Explorează mangrovele într-o canoe sau bălăcește-te în valurile care se amestecă cu nisipul fin al plajelor! Cu 64 km de coastă nealterată, Ras Al Khaimah este o destinație de vis.   Activități în deșert: Una dintre ele – safari în deșert - implică nisip în culoarea teracotei, apusuri fantastice și peisaje deosebite. De la plimbările cu caii sau cămilele și până la mașinile 4X4 ce alunecă pe dunele înalte, orice tip de călător va găsi aici o experiență potrivită pentru el. Iar pentru cei care caută autenticitatea oazei arabe, recomandăm dormitul sub stele, în stil tradițional beduin. Activități montane: multe, variate și pe alese. Via Ferrata, de exemplu, oferă 3 tiroliene diferite și oportunități de alpinism, ceea ce garantat te va face să îți bată inima mai tare. Pe Jebel Jais, cel mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite, se află cea mai lungă tiroliană din lume, o atracție care se află pe lista experiențelor de avut cel puțin o dată în viață pentru mulți iubitori de adrenalină. Tiroliană aceasta a propulsat Ras Al Khaimah în prima ligă a turismului global de aventură și a poziționat Jebel Jais ca fiind cea mai importantă destinație de turism activ din regiune. Imaginați-vă doar că vei zbura cu viteze de până la 150 km/h, la o înălțime de 1.680 metri deasupra nivelului mării, timp de 2-3 minute, pe vârful muntelui Jebel Jais! Sau mai bine vizionează acest scurt video. Munții Hajar și Jebel jais, în special, oferă diverse experiențe de drumeții, precum și posibilitatea de a campa sau de a merge cu bicicleta pe terenul deluros. Alte activități: Ras Al Khaimah are, de asemenea, o gamă largă de activități sportive. Testează-ți abilitățile de supraviețuire în prima tabără marca Bear Grylls din regiune, încearcă pista de karting sau pur și simplu învață să joci golf. Cu cât alegi să vizitezi destinația mai pe îndelete, cu atât vei descoperi faptul că Ras Al Khaimah are foarte multe de oferit: chiar și câteva centre comerciale elegante; aici vei descoperi magazine și divertisment pentru toate vârstele sau te vei bucura de delicatese tradiționale și preparate din bucătăria contemporană. Pentru o experiență de cumpărături autentică, explorează piețele tradiționale!

Plaje

Cu 64 km de coastă curată și plaje nealterate, Ras Al Khaimah este destinația preferată pentru relaxare, chiar și în rândul localnicilor. Destinația vă va întâmpina cu o gamă largă de hoteluri de top și resorturi elegante, pentru toate gusturile și bugetele. De la experiența beduină autentică de a dormi la cort, în inima deșertului, până la luxul contemporan de cinci stele, opțiunile de cazare oferite de Emirat sunt variate și surprinzătoare.

Cultură

Mândri culegători de perle până prin anii 1960, locuitorii din Ras Al Khaimah au acum posibilitatea să te îndrume către singura ferma de perle de cultură din Emirate. De la curmalele cu care vei fi servit pe barca tradițională de pescuit și până la explicațiile și demonstrația ghidului din cadrul fermei, toată această experiență merită trăită din plin și povestită mai departe. Fortul Dhayah este un alt loc de neratat, pentru ca de aici, de la înălțime, se vede (și se simte) cel mai bine cum bate inima emiratului. Iar pentru o incursiune în trecutul vieții de la malul mării, te poftim în Al Jazirah Al Hamra, ultimul oraș autentic și tradițional care se află încă în Emiratele Arabe Unite. Locuitorii săi au trăit din comerțul maritim și din culegerea perlelor, înainte de a-și abandona casele la mijlocul secolului al XX-lea, când a început cursa spre modernizare.   Ras Al Khaimah înseamnă în prezent spații deschise, aer, lux accesibil, activități și relaxare deopotrivă. Cei mai buni ambasadori ai săi sunt oamenii care aleg să revină an de an și să se bucure de tot ce are de oferit Emiratul din Nord. Tu ai fost în- sau ai auzit de- Ras Al Khaimah? Vezi ofertele noastre cu zbor charter din București aici, sau contactează-ne pentru o ofertă personalizată.

SOURCE AND TAGS