Portugalia. Un sejur de poveste!


Portugalia este una dintre cele mai frumoase si mai impresionante tari din Europa, dar si una dintre cele mai vechi. Cu toate acestea, tara de pe malul Atlanticului si-a pastrat prospetimea si naturaletea! Portugalia este curata, eleganta si boema, are atractii incredibile, unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, hoteluri de top si localnici extrem de amabili. O vacanta in Portugalia te va face sa te indragostesti nebuneste de aceasta tara. Iar Eximtur iti propune un traseu spectaculos, un sejur de poveste in aceasta tara. Iata detalii...

Portugalia. Un sejur de poveste!

Date de plecare: 27 Mai, 04 Iulie, 01 August, 05 Septembrie, 04 Octombrie

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la biroul de informatii la ora 03:35 pentru imbarcare pe zborul DIRECT al Companiei TAP PORTUGAL cu destinatia Lisabona. Decolare la ora 05:35 cu zborul TP723 si aterizare la Lisabona la ora locala 08:00. Intalnire cu ghidul local si transfer in oras. Tur de oras Lisabona cu ghid local: cartierul Belem – un loc strans legat de descoperirile maritime portugheze, Manastirea Jeronimos – o capodopera a stilului Manuelin, aflata pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Vizita exterioara Turnul Belem (1515) si Monumentul Descoperirilor Maritime. Ne vom indrepta apoi catre orasul vechi, unde vom debarca din autocar si vom urca la Castelul St. George, trecand pe langa biserica Sf.Antonio si Catedrala. Colina pe care se afla ofera o panorama deosebita asupra orasului. Vom cobori apoi catre strazile pitoresti ale cartierului Alfama – unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului. Check-in la hotel. Dupa- amiaza timp liber la dispozitie pentru odihna si vizite pietonale cu insotitorul de grup. Cazare Hotel Acores Lisboa 4*(pentru plecarile din 27.05, 01.08 si 04.10) si Hotel Vip Executive Villa Rica 4*(pentru plecarile din 04.07 si 05.09) sau similar Lisabona.

Ziua 2 Lisabona – Sintra - Cabo da Roca Mic dejun. Excursie de ½ de zi la Sintra, declarata de UNESCO patrimoniu universal. Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra vom vizita Palatul Regal si vom avea timp liber in centrul orasului. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Intoarcere la Lisabona. Timp liber la dispozitie sau Optional Seara Fado: programul incepe la ora 19:30 cu transferul la restaurantul “Timpanas”. In timpul cinei veti asculta Fado – muzica traditionala portugheza. Comparat adesea cu muzica Gospel datorita liniei melodice puternice, Fado este cantat la lumina lumanarilor si acompaniat de sunetul mistic al chitarii portugheze. Versurile cantecelor Fado sunt de inima albastra si únele vorbesc despre dragoste pierduta sau pasiuni interzise, dar sunt deopotriva si vesele atunci cand vorbesc despre luptele cu tauri, un vin bun sau despre cei mai buni prieteni. Meniul cinei include: starter, fel principal, desert, ½ sticla vinul casei, apa minerala si cafea. Cazare Hotel Acores Lisboa 4*(pentru plecarile din 27.05, 01.08 si 04.10) si Hotel Vip Executive Villa Rica 4*(pentru plecarile din 04.07 si 05.09) sau similar Lisabona.

Ziua 3 Lisabona - Obidos – Nazare – Batalha - Fatima Mic dejun. Dupa micul dejun plecare spre Obidos. Pe vremuri "Cadoul de Nunta" al regelui Dinis adresat reginei Isabel in ziua nuntii lor, orasul medieval Obidos, este fara indoiala una din cele mai interesante asezari fortificate din Portugalia. Este poate cea mai romantica asezare prin aspectul medieval bine conservat, strazile intortocheate, cu influente romantice, pietele si castelul masiv. Continuam vizita cu oraselul pescaresc Nazare, asezat pe malul oceanului, renumit pentru plajele lungi de nisip (considerate ca fiind printre cele mai bune din Portugalia) dar si datorita costumelor traditionale purtate de pescari. Femeile sunt traditional îmbracate in negru, poarta broboade traditionale si sorturi brodate peste cele sapte fuste de flane in culori diferite. Multe dintre ele se imbraca si astazi asa. Ne indreptam catre Batalha unde vizitam manastirea Batalha, una din mandriile nationale ale Portugaliei, una dintre cele mai bine pastrate si bine realizate structuri apartinatoare stilului gotic tarziu din Portugalia.

Stilul acesteia pastreaza insa si multe elemente manueliene. Manastirea este impresionanta prin multimea de portaluri, creneluri, stocaturi, turnulete, spire si contraforti. Ultima oprire in aceasta zi este in Fatima oras faimos pentru o serie de viziuni religioase (aparitiile Fecioarei Maria) ce au avut loc aici, in anul 1917. Devenita un celebru loc de pelerinaj, in lumea romano-catolica, Biserica a ajuns sa fie cunoscuta in intreaga lume, ajungand in cele din urma sa fie considerata drept una din cele mai mari Manastiri Romano-Catolice din lume. Cazare hotel Sao Jose 3* sau similar. Detalii hotel www.hotelsaojose.com

Ziua 4 Fatima - Porto Mic dejun. Plecare spre Porto. Supranumit Orasul Invincibil, Porto ne cucereste la prima vedere prin peisajul pitoresc, pietele rustice, sau vechile case de comert construite pe fostele ruine romane. Urcam scarile in zig-zag, colindam strazile inguste, admiram casele vopsite simplu, si avem sansa in orice moment sa ne intalnim cu Tripeiros, locuitorii care inca mai pastreaza vechile traditii ale orasului. Odata ajunsi in Porto trebuie sa incercati Tripas à Moda do Porto, Bacalhau à Gomes de Sá (mancaruri locale cu peste - cod in special), Francesinha (snack popular in Porto cu diverse tipuri de carne si legume), celebrul vin de Porto si Pasta de Nata (tarte cu ou). Exploram Porto intr-un un tur de oras vizitand Palatului Bursei, Magnifica Biserica Gotica St. Francisco si Crama Vila Nova Gaia, la final fiind invitati la o degustare de vin. Cazare Hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* sau similar. Detalii hotel www.hotelhiportogaia.com

Ziua 5 Porto – Braga - Viana do Castelo Mic dejun. Plecare spre Braga, capitala Provinciei Minho, care a fost in epoca romana "Bracara Augusta" capitala Galiciei (Spania din zilele noastre). Ne vom incepe vizita de la inaltimea de 1.315 m, locul in care se afla Biserica si Sanctuarul Bom Jesus. Odata ajunsi in centrul istoric al orasului Braga, recomandam vizitarea Catedralei. Continuam calatoria, trecand prin Ponte de Lima, considerat a fi cea mai pura localitate din regiunea Minho, pentru a ajunge la Viana do Castelo, supranumita „Printesa raului Lima”. Orasul, situat pe malul raului Lima, chiar in apropiere de gura de varsare in Oceanul Atlantic, este renumit ca fiind unul dintre cele mai active porturi de pescuit. Turul continua cu un stop fotografic pe Dealul Santa Luzia, cu o vedere superba asupra orasului si portului sau. In centrul vechi al orasului gasim Primaria si Biserica Misericordia, inconjurata de o fantana eleganta. Intoarcere in Porto. Cazare Hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* sau similar.

Ziua 6 Porto – Coimbra – Tomar - Estoril Mic dejun. Plecare catre Coimbra, cel mai important oras cultural din Portugalia. Inconjurat de lagune stralucitoare, sate de pescari, paduri exotice si mine antice din timpul romanilor, Coimbra isi trage energia si viata de la studentii si traditiile Universitatii din Coimbra, unde se adaposteste remarcabila Biblioteca Regala. Ne continuam drumul catre Tomar, cartierul general al Cavalerilor Templieri in Portugalia in sec. al XII-lea. Vechiul oras este o incantare: case varuite in alb se armonizeaza cu strazile pavate, flori care se revarsa pe garduri si parfumeaza aerul, salcii care decoreaza malurile raului Nabao si poteci serpuind pe pantele impadurite ale dealurilor. Reteaua de alei antice adaposteste cea mai veche sinagoga care a rezistat in timp. Dintre obiectivele turistice cele mai importante vizitam Castelul si Manastirea Ordinului lui Hristos, fosta resedinta a puternicilor Cavaleri Templieri din Portugalia. Ne continuam drumul catre Estoril. Numit si Riviera Portugheza, Estoril incanta turistii cu multitudinea gradinilor grandioase, varietatea terenurilor de golf, plajele cu nisip, combinatia unica de deal si litoral, cu o clima excelenta, cu un peisaj unic si vestigii culturale valoroase. Cazare Hotel Estoril Eden 4* sau similar. Detalii hotel www.sanahotels.com.

Ziua 7 Arabida – Sesimbra - Setubal Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Arabida, Sesimbra si Setubal. Pentru inceput vom traversa podul 25 Aprilie peste raul Tagus si ne vom bucura de panorama deosebita asupra Lisabonei din varful statuii lui Iisus Hristos – o copie a celebrei statui de pe Muntele Corcovado din Rio de Janeiro, ridicata in cinstea “neparticiparii” Portugaliei la cel de-al doilea razboi Mondial. Excursia continua spre Azeitao, un mic orasel faimos pentru vinul “Muscat”, unde vom vizita o crama locala si vom face o degustare de vin iar apoi vom vizita Azulejos – un centru de placi glazurate unde vom intra in tainele acestui mestesug. Continuam cu Sesimbra, un mic orasel pescaresc unde vom putea admira o minunata panorama din varful unui castel local si apoi ne vom bucura de putin timp liber in zona de plaja. Dupa amiaza, ne vom continua excursia de-a lungul muntilor Arabida si ne vom bucura de minunate privelisti asupra coastei portugheze. Sosire la Setubal si timp liber la dispozitie. Intoarcere in Estoril. Cazare hotel Estoril Eden 4* sau similar.

Ziua 8 Estoril - Lisabona - Bucuresti Mic dejun. Eliberarea camerelor. Timp liber la dispozitie pentru shopping sau vizite pietonale cu insotitorul de grup. Transfer la aeroportul din Lisabona si imbarcare pe zborul DIRECT al Companiei TAP TP722 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 22:45 si aterizare la Bucuresti la ora 04:45 a doua zi. Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarife

650 Euro de persoana loc in camera dubla

Suplimente & Reduceri: • Camera Single : +180 Euro/persoana/perioada • Copii 00 – 01,99 ani : - 300 Euro/copil/perioada • Copii 02 – 10,99 ani : - 160 Euro/copil/perioada

Servicii incluse: • Bilet de avion Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, zbor DIRECT Compania TAP Portugal • Cazare 7 nopti cu mic dejun bufet astfel : • 2 nopti cazare in Lisabona la Hotel Acores Lisboa 4* sau Hotel Vip Executive Villa Rica 4* sau similar • 1 noapte cazare in Fatima la hotel Sao Jose 3* sau similar • 2 nopti cazare in Porto la hotel Holiday Inn Porto 4* sau similar • 2 nopti cazare in Estoril la hotel Estoril Eden 4* sau similar • Transferuri aeroport – hotel – aeroport • Transport cu autocar local conform itinerariului • Tur de oras Lisabona, Porto, Braga, Coimbra, Tomar • Ghid local pe toata perioada circuitului • Excursie de ½ de zi la Sintra • Vizita la Obidos si Nazare • Vizita cu degustare de vin la Celebra Crama din Vila Nova de Gaia • Insotitor roman de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni: • Ruta1: Constanta – Cernavoda – Fetesti – Slobozia • Ruta2: Iasi – Roman – Bacau – Onesti – Brasov – Campina – Ploiesti • Ruta3: Sibiu – Rm.Valcea – Craiova – Pitesti

Nu sunt incluse: • taxele de aeroport si combustibil: 180 Euro/persoana (taxa de combustibil poate suferi modificari pana la momentul emiterii biletelor, in functie de evolutia pretului petrolului) • asigurarea medicala de calatorie • asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice) • excursiile optionale • intrarile la obiectivele turistice din program Tarife aproximative: Castelul St. George (7,50€/pax) , Palatul Regal din Sintra (9€/pax), Manastirea Batalha (6€/pax), Libraria Universitatii Coimbra (7,5€/pax) si Manastirea Ordinului lui Hristos in Tomar (6€/pax) , Biserica Saint Francis – 4€/pax and Palatul Bursei (6€/pax)

Excursiile optionale:

- Arabida, Sesimbra, Setubal: 45 Euro/persoana, minim 20 platitori Include: transport cu autocar local, ghid local, degustare de vin, vizitele din program -Seara Fado: 65 Euro/persoana, minim 20 platitori Include: transfer dus-intors, ghid local, starter, felul principal, desert, ½ sticla vinul casei, apa minerala, cafea

FOARTE IMPORTANT: Tarifele au fost calculate pentru un numar minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, se achita un supliment de minim 45 Euro/persoana.

Detalii si rezervari aici!

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS