Patru destinații de schi din România perfecte pentru familia ta


Deși iarna încă nu și-a intrat pe deplin în drepturi, știm că ești nerăbdător să ajungi pe pârtia de schi. Fie că ești avansat și abia aștepți provocarea oferită de pârtiile cu dificultate ridicată, fie că ești începător și vrei să capeți experiență, stațiunile de schi din România au multe de oferit tuturor. Dacă plănuiești o vacanță cu cei mici, nu vei fi dezamăgit, căci resort-urile montane pe care dorim să ți le prezentăm azi sunt mai mult decât primitoare cu copiii. În plus, daca mai ai vouchere de vacanță, le poți folosi pentru a achita vacanța cu ele. Așadar, dacă îți dorești pârtii și instalații moderne și unități de cazare confortabile, cu servicii bune, hai să vedem 4 destinații unde ai putea să schiezi anul acesta.

Domeniul Schiabil Cavnic

Maramureșul este o destinație de iarnă populară printre cei care iubesc peisajele montane spectaculoase și tradițiile de sărbători autentice, dar când vine vorba de schi, domeniul Cavnic este alegerea perfectă. Împătimiții sporturilor de iarnă vor găsi în această stațiune din munții Gutâi:
  • Două piste de schi amenajate la standarde europene totalizând mai bine de 8 km: Roata, cuprinzând cinci pârtii de dificultăți diferite și Icoana, cuprinzând două pârtii de dificultate medie. Toate pârtiile sunt deservite de teleschi și telescaun, precum și de instalații de producere a zăpezii artificiale.
  • Cei mici (dar și cei mari) se pot bucura de nou-deschisa pârtie de sănii.
  • Schiorii de toate vârstele se pot bucura aici de școala SuperSkiCavnic, cu zonă special amenajată pentru începători, ski lift, lecții de schi și snowboarding și instructori profesioniști.
  • Un punct de atracție deosebit, care face din Cavnic destinația ideală pentru împătimiții de zăpadă este zona B a domeniului, cu 6 tobogane de snow-tubing. Pentru copiii cu vârsta sub cinci ani există și două tobogane foarte ușoare, unde cei mici pot fi însoțiți de un părinte.
  • Cei care doresc să admire frumuseţea ținutului pot face drumeții cu snowmobil-ul alături de ghizi experimentaţi care îți vor arăta peisaje cum rar poţi vedea.
Dacă alegi să schiezi la Cavnic, atunci îți recomandăm fie Vilele Superski, fie Hotelul Superski, aflat la locul de pornire al telescaunului Roata 1. Aici vei avea parte de o vacanță cu adevărat relaxantă, căci după o zi pe pârtie îți va prinde bine accesul gratuit la saună, Jacuzzi, ciubărul cu apă sărată sau la salină. Turiștii primesc reduceri la tarifele de închiriere a echipamentului de schi.

Vatra Dornei

O destinație deja celebră și iubită de toți iubitorii sporturilor de iarnă, Vatra Dornei te aşteaptă și anul acesta cu aceleaşi pârtii omologate și instalații la standarde internaționale. O vacanță la Vatra Dornei înseamnă acces la cele patru pârtii bine-cunoscute printre amatori și profesioniști:
  • Dealu Negru, a doua ca lungime din țară (3000 de metri), de dificultate medie.
  • Veverița (lungime de 850 de metri): aici te poţi bucura de iluminat nocturn și de o instalație de producere a zăpezii artificiale.
  • Patinoarul de la baza pârtiei Veverița este unul dintre cele mai căutate puncte de petrecere a timpului liber de cei mici și cei mari.
  • Parc 1 (lungime 900 de metri): este dificultate uşoară-medie, cu instalație de nocturnă, tunuri pentru zăpadă artificială și reprezintă pârtia ideală pentru lecţii de schi sau snowboard în cadrul școlii Euorski, mai ales pentru cei mici și începători.
  • La baza pârtiei Parc 1 se găseşte și o pistă de snow-tubing, atracţia preferată de turiști de toate vârstele.
  • Pârtia Parc 2 (lungime de 550 de metri) face legătura dintre pârtiile Parc și Veverița. Preferată de începători datorită dificultăţi scăzute (diferenţă de nivel de doar 50 de metri), această pârtie oferă instalație de zăpadă artificială, şcoală de schi și snowboarding și distracție garantată.
Cei care sunt de-ai casei în Vatra Dornei știu că toate pârtiile sunt deservite de teleschi și telescaun. Pe lângă pârtii de schi, snowboard și sanie, aici găsești instalații ultra-moderne, școli de pregătire a amatorilor, centre de închiriere a echipamentului adecvat, dar și evenimente specifice, cum ar fi ”Sărbătorile zăpezii” sau competițiile pentru profesioniști. Dacă alegi una dintre cele mai populare destinații de schi din România, atunci trebuie să îți faci rezervări din timp. Cazarea în Vatra Dornei este pentru toate gusturile și toate buzunarele. Un hotel preferat de turiști este Bradul, situat lângă parcul stațiunii, foarte aproape de pârtia de schi, unde te poți bucura de servicii excepționale, tratamente balneare și acces rapid la unele dintre cele mai importante atracții turistice din zonă, cum ar fi Parcul dendrologic, Muzeul de Științe ale Naturii și altele.

Bușteni

Cei îndrăgostiți de Valea Prahovei nu trebuie să rateze domeniul schiabil Kalinderu din Bușteni, care le oferă iubitorilor de sporturi de iarnă două dintre cele mai bine întreţinute pârtii din țară – omologate de Federația Internațională de Schi.
  • Pârtia Kalinderu I – cu o lungime de 1390 m, dificultate medie și o diferență de nivel de 295 metri.
  • Pârtia Kalinderu II – de dificultate medie spre grea, lungime de 1300 metri și o diferență de nivel de 295 metri.
Ambele pârtii beneficiază de telescaun, flux mare de persoane și acces facil datorită parcării excelent amenajate din apropiere. La Bușteni, poţi să te mai bucuri și de snowboard, un sport olimpic din ce în ce mai iubit și la noi. Fie că ești începător sau avansat, aici vei găsi pârtia și echipamentul potrivite pentru tine. Cei veniți în vacanță cu copiii vor avea foarte multe de făcut și de văzut. În Bușteni vă puteţi distra și cu:
  • Pârtia de sanie;
  • FUN PARK: o zonă de agrement de 15000 mp dotat cu nocturnă, sanie toboggan tip Wiegand, baby lift, zonă de tubbing și Karusel.
  • Après ski;
  • Concerte și evenimente, etc.
Bușteniul este o stațiune ideală atât vara cât și iarna. Dincolo de peisajele spectaculoase și accesul facil la celelalte stațiuni (și pârtii) de pe Valea Prahovei, Bușteniul te întâmpină și cu unităţi de cazare pentru toate gusturile. Astfel, îți recomandăm Hotelul Silva, aflat pe drumul spre telecabina Bușteni - Babele, către cota 2200, dar și Hotelul Alexandros, situat în centrul stațiunii Bușteni. De aici, poţi porni în adevărate expediții pentru a vizita cele mai interesante atracții din zonă: Babele și Sfinxul, Crucea de pe Caraiman, Casa memorială Cezar Petrescu, Cascada Urlătoarea, Castelul Peleș, Mănăstirea Sinaia și multe altele.

Fundata – Moieciu, Zona Bran

Despre peisajul de poveste din Cheile Grădiștei se vorbeşte din ce în ce mai des și pe bună dreptate. Resort-ul Fundata însă este un adevărat loc de basm, atât vara cât și iarna. Aflată la 5 km de stațiunea Moieciu, stațiunea Fundata și pârtiile Fundata-Moieciu au toate şansele de a deveni destinația favorită de schi pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă din țară. Hai să vedem care sunt principalele puncte de atracție din zonă!
  • Pârtia 1 Fundata: lungime de 267 metri, diferențe de nivel de 64 metri și grad de dificultate uşor spre mediu.
  • Pârtia 2 Fundata: lungime de 450 metri, cu grad ușor de dificultate, perfectă pentru copii și începători.
  • Pârtia Moieciu este de dificultate medie, are o lungime de 570 metri, prezintă diferențe de nivel de 57 metri și este dotată cu instalație pentru zăpadă artificială.
Toate pârtiile au teleschi. În zona Fundata – Moieciu iubitorii de sporturi de iarnă se pot bucura și de snowboarding, săniuș și tubing, așa că cei mici vor fi cu adevărat în elementul lor. Cazarea în zonă este la fel de ofertantă ca și zona în sine. Așa cum poţi vedea, amatorii de schi au nenumărate opțiuni pentru a petrece o vacanță de neuitat practicând sporturi de iarnă, bucurându-se de peisaje fabuloase, gustând deliciile locale și distrându-se pe cinste. Ia legătura cu consultanții noştri pentru o vacanță la schi personalizată în oricare dintre aceste stațiuni. Îți stăm la dispoziție cu informaţii suplimentare și ajutor pentru ca tu și familia ta să vă bucurați în această iarnă de tot ce are România mai bun de oferit!. Rămâne doar să vină zăpada! 😊

SOURCE AND TAGS