Out and about – San Francisco (partea II)

de Alin Flueras

Ma oprisem data trecuta la minunea arhitecturala a lumii moderne, numita Golden Gate si o sa incep in acelasi ton. In orice moment al zilei si in orice situatie l-ati vizita, podul are un farmec aparte. Poate fi admirat la apus de pe capota unei masini aflate pe plaja (cum sunt sigur ca ati fazut in multe filme) si poate fi unul dintre cele mai romantice cadre de pe coasta Californiei, se poate admira de sus seara, si, la fel de bine poate fi trecut cu o bicicleta, pe jos sau cu masina.

San Francisco a treia zi - Golden Gate Bridge 044Frumosul pod e drumul de pornire spre una din cele mai cunoscute locatii din America: Napa Valley. Ca sa fiti pe deplin satisfacuti de valoarea locatiei va propun sa petreceti o noapte acolo pentru ca, dupa un tur de degustari de vinuri, mai mult ca sigur nu va fi ok sa va urcati la volan. Exista diferite pachete care se pot achizitiona de pe internet daca vreti sa gustati din celebrele vinuri premiate din zona Napa. Eu am fost intr-un astfel de tur si pot sa va spun ca merita cu adevarat, atat pentru calitatea vinului, cat si pentru vizitarea domeniului viticol. Perioadele ideale sunt din Septembrie pana in Noiembrie sau din Martie pana in Mai pentru ca acestea corespund cu recoltarea strugurilor si asa puteti testa experienta completa a elixirului tineretii.

San Francisco a treia zi - Napa 020

Pentru cei mai boemi, locul care nu trebuie ratat e oraselul Sausalito. E la doar 7 km de San Francisco si foarte accesibil turistilor (cu bicicleta, masina sau ferry), fiind locul perfect pentru o excursie de o zi. Fiind la origini un oras industrial unde se construiau vapoare, dupa al 2-lea razboi mondial a fost exclusiv preluat de “artisti”, devenind un loc fermecator si unic. O sa va impresioneze probabil cel mai mult comunitatea de case plutitoare care sunt aici in numar foarte mare (peste 400). Daca va place culoarea si diversitatea artistica e perfect si sigur o sa plecati de acolo un pic mai fericiti.

sausalito

Recunosc, pentru cate v-am povestit pana acum aveti nevoie de cel putin o saptamana si da, trisez un pic pentru ca eu am fost de 2 ori. Dar in niciun caz nu puteti pleca din San Francisco fara sa vizitati “casa” lui Al Capone, insula Alcatraz. Legenda spune ca nimeni nu a reusit sa evadeze vreodata din Alcatraz. De vina ar fi apa rece si paza foarte rigurosa, astfel incat cei indrazneti fie au fost prinsi fie n-au reusit sa ajunga la tarm datorita temperaturii apei. Daca va intriga istoria locului, care dateaza dinaintea Razboiului Civil e un “must see” al orasului. Va recomand sa faceti o rezervare in avans pentru ca e unul din cele mai vizitate situri din America si, daca petreceti in zona doar 2-3 zile s-ar putea sa nu gasiti locuri in ziua dorita. Plus ca, luat in avans, s-ar putea sa beneficiati si de o reducere, lucru aplicabil de altfel pentru multe intrari la obiective turistice in Statele Unite.

San Francisco a doua zi 108

Daca mai aveti putere si cateva ore, va recomand sa va plimbati pe plaja si sa vizitati Palace of Fine Arts. E relaxant si poate fi finalul unei excursii exceptionale.

Mai sunt multe de vazut in orasul de pe coasta si cu siguranta as putea sa mai scriu pagini intregi, dar va las prada misterului, pentru ca, nu-i asa, farmecul e mai mare cand descoperi locuri noi fara sa fi citit sau auzit de ele inainte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *