O stațiune între mare, lac și pădure: Neptun


Cunoscută printre turiști ca ”Grădina litoralului”, stațiunea Neptun se află între lacul Neptun și frumoasa Pădure Comorova. O destinație potrivită pentru toţi cei care își doresc o vacanță relaxată alături de cei dragi, stațiunea Neptun își întâmpină oaspeții cu un peisaj unic pe litoral, posibilități de agrement, dar și distracție pe măsură. Hai să vedem astăzi câteva lucruri pe care, poate, nu le știai despre Neptun.

De ce Neptun?

Neptunul este o stațiune preferată de cei care vor să evadeze departe de lumea dezlănțuită într-o oază de natură, în care marea și plaja se combină perfect cu pădurea și lacul. Perfectă pentru familiile cu copii mai mari, cuplurile aflate într-o vacanță romantică și cei care vor să se distreze la mare într-o manieră mai relaxată, stațiunea este din ce în ce mai populară printre adulții tineri aflați în căutarea confortului. Stațiunea este în plină dezvoltare, multe dintre hoteluri fiind renovate în ultimii ani. Având în vedere investițiile recente, în urma cărora majoritatea hotelurilor au fost reclasificate la 3 și 4 stele, dar și apariția unor ansambluri rezidențiale noi, faptul că urmează și aici o extindere și o modernizare a plajelor, Neptunul a ajuns din nou în atenția turiștilor. Atunci când cauți cazare în Neptun, trebuie să știi că hotelurile s-au gândit la toate nevoile tale: internet wireless în camere, terase generoase și toate dotările și facilitățile de care ai nevoie.

Plajă și mare la superlativ

Plaja din Neptun este printre cele mai fine și mai bine amenajate de pe litoral, putând concura cu ușurință cu cea din Mamaia sau alte stațiuni estivale celebre din Europa. Plaja principală este nisipoasă și are o intrare ușor abruptă în mare. Cu o suprafață de aproximativ 5000 de mp, plaja se continuă cu cea din Jupiter în sud și cu cea din Olimp în nord, punând la dispoziția vizitatorilor nu numai nisip fin sau o apă limpede și curată, dar și multe posibilități de promenadă sau agrement.

Sporturi de agrement și distracție

Dacă tot vorbim de agrement, trebuie să știi că pasionații de sporturi nautice au aici un paradis parcă rezervat pentru ei: navigație (turiștii iubesc ambarcațiunile de tip iolă), jet-schi, schi nautic, plimbări cu barca sau hidrobicicletele pe cele două lacuri și multe altele. Posibilitățile de distracție (în doi sau în familie) nu se opresc aici, însă. Iată, pe scurt, câteva dintre atracțiile principale ale stațiunii:
  • Luna Park – un parc de distracții pe gustul tuturor, indiferent de vârstă.
  • Paradis Land – primul parc de aventură construit la malul mării, în care poți să te bucuri de paisprezece trasee de aventură, activități sportive pentru cei mari și cei mici (tirul cu arcul este la mare căutare), cățărări, petreceri pentru copii și alte activități care mai de care mai palpitante.
  • Stațiunea Neptun este în apropiere de aerodromul Tuzla și de Herghelia Mangalia (una dintre cele mai mari din sud-estul Europei). În ceea ce o privește pe aceasta din urmă, dincolo de vizitarea ei, una dintre activitățile preferate ale turiștilor este plimbarea cu o caleașcă trasă de cai.
  • Odată ajuns în Neptun, îți recomandăm să vizitezi Domeniile Clos de Colombes în localitatea 23 August, o podgorie bogată, vestită pentru vinurile de calitate.
  • Aici te mai poți bucura și de trei terenuri de minigolf, dar și de Grădina de Vară, un loc special amenajat pentru toţi cei care doresc să vadă un spectacol sau un film sub cerul liber.
  • Poți facilita o întâlnire între copii si dinozauri la parcul tematic Jurasica, se anunță distracție mare!

Relaxare, tratamente și răsfăț

După ce te-ai relaxat, te-ai plimbat și te-ai distrat în Neptun (fără a pune la socoteală plaja, băile în mare și sporturile nautice), își recomandăm să faci o scurtă vizită în stațiunea înfrățită Neptunului: Olimp. Devenită extrem de populară printre cei care vor să îmbine relaxarea și distracția cu tratamente balneare, wellness și spa, Olimpul te așteaptă și el cu brațele deschise. În Olimp, poți să te răsfeți cu masaj profesional terapeutic sau de relaxare, hidroterapie, tratamente beauty & spa, saună, sală de gimnastică, piscină acoperită și multe altele.

Neptunul te așteaptă să îl redescoperi

Tu ai fost la Neptun în ultimii ani? Ce ți-a plăcut și ce nu ți-a plăcut? Dacă încă nu ai fost la mare (și la pădure) anul acesta, atunci profită de cele mai bune oferte de cazare din Neptun. Nu uita că poți plăti și cu vouchere de vacanță.

SOURCE AND TAGS